My Blueberry Corner by "jagodzianka" Buraki to jedne z moich ulubionych warzyw. Zakwas buraczany to prawdziwa bomba zdrowotna dla naszego organizmu. Tak jak wszystkie kiszonki, …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Purée z dyni bardzo się przydaje w kuchni, zwłaszcza gdy przygotowujemy słodkie dania z dodatkiem dyni. Purée można przygotować sobie …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Czy wiecie, że przygotowanie żurawiny jest bardzo proste. Wystarczą owoce żurawiny, cukier i odrobina wody. Polecam żurawinę leśną lub mieszankę …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Marynowane cytryny są bardzo popularne w marokańskiej kuchni. Świetnie komponują się z kurczakiem, jagnięciną i rybami. Ostatnio wykorzystałam jedną taką …
My Blueberry CornerNa targach pojawiły się już pierwsze gruntowe ogórki, pora więc zabrać się za ich kiszenie.W związku z tym dziś podpowiem Wam jak zrobić ogórki
Kulinarne przygody GatitySezon rabarbarowy czas rozpocząć! :) Zaczynam więc od banalnego w przygotowaniu kremu rabarbarowego- czyli tzw. rabarbarowy curd- w wegańskim wydaniu, bo zamiast jajek krem przygotowywany jest na
Kraina Miodem PłynącaW sklepach warzywniczych coraz więcej ogórków w dobrej cenie , pora więc pomyśleć o ogórkach małosolnych. Pyszne jako dodatek obiadowy, czy dodatek do kanapek. SKŁADNIKI: 0,8
Kuchnia BeatySkładniki: 0,5kg moreli 250g cukru maliny sok z cytryny Sposób przygotowania: Owoce umyć i osuszyć.Morele przekroić na pół,wyjąć pestkę i zamiast niej
Wielki apetytJakiś czas temu zaproponowano mi przetestowanie przyprawy do konserwowania ogórków firmy Marsyl. Nigdy nie korzystałam z gotowców,ale muszę przyznać,że test dobrze się zapowiada.Po otwarciu
Wielki apetytJako pierwsza poszła w ruch konfitura z płatków róży. Jesli jako dzieci wasza babcia robiła tego typu konfiturki, powina uczyć się wlasnie od tej firmy. Cudowny
Wielki apetytUwielbiam takie zaskakujące smaki. Delikatnie cytrusowe, karmelizowane w cukrze banany a do tego orzeźwiający smak bazylii. Koniecznie wypróbuj, bo ten dżem zaskoczy każdego smakosza- pozytywnie oczywiście
Wielki apetytNigdy nie wpadłabym na to, że niedojrzałe pomidory mogą tak bosko smakować. Delikatnie kwaskowate z waniliową nutką. Idealnie sprawdza się do naleśników, ciast a nawet na
Wielki apetytCudowne aromatyczne śliwki połączone z nutką wanilii i rumu. Doskonałe do wypieków, deserów i kromką chrupiącego pieczywa. Składniki: 2 kg śliwek węgierek 500g cukru ( ja używam
Wielki apetytTym razem chciałam sprawdzić czy syrop z samych płatków będzie jaśniejszy i mniej gorzki. I jest. Więc bardziej polecam tą wersję, ale potrzeba więcej pracy ;) Kto
W kuchni bez szafek