Jest jak Kopciuszek. Albo brzydkie kaczątko. Niezgrabna. Żółta. Opasła. Tu i ówdzie pokryta meszkiem. Uparcie twarda. Pełna pestek. Rzadko trafia na salony. Częściej marznie
KUCHARNIAMaski. Stroje. Kostiumy. Nowa skóra. Nowe szaty. Nowa rola. Gra. Zamiana. Przebranie. Karnawał po prostu. Kamuflaż z błyskiem oczu podglądających świat przez tajemniczą maskę.
KUCHARNIA"Pomarszczone owoce muszę być wspaniałe. To fałszywa suchość - w każdej zmarszczce czai się aromat konfitur. Stwierdzić, że jabłka pachną mocno i przyjemnie? To nie
KUCHARNIAJeżyny. Delikatne perły dojrzewające w sierpniowym słońcu. Dzikie chowają się wśród bezdroży i lasów. Kolcami bronią swych czarno-granatowych jagód. Ogrodowe z wdziękiem wystawiają się ku
KUCHARNIAAllium. Ma ponad 5000 lat i około 700 odmian. Zapach ostry, intensywny, dla wielu kontrowersyjny. Jego siła tkwi w ząbkach zebranych wokół niewielkiej główki,
KUCHARNIAkoszyczki-łódeczki ziemniaczane Składniki : 6-8 dużych ziemniaków sporo świeżo posiekanych ziół 6-8 plastrów łososia wędzonego
w mojej kuchniSos ten ma wszechstronne zastosowanie: nadaje się jako dodatek na kanapki, do pieczonych i grillowanych mięs i warzyw i czego jeszcze dusza zapragnie ;) ----AJVAR ------ 3kg czerwonej
w mojej kuchniprzepis na czesty skladnik wielu wypieków i deserów, trudno dostepny m.in. w Polsce. Jest idealny. Kolor, konsystencja i przejrzystosc jak oryginalnego - moze Wam przypominac plynny miód
w mojej kuchni..pyszny naturalny soczek.......... .--SKŁADNIKI- 10 marchewek ,5 jabłek ,3 pomarańcze ,1-2 łyżki cukru brzozowego- Ksylitol,1 cytryna. -- SPOSOB WYKONANIA , 1-2 szklanki przegotowanej wody. Marchewki
w mojej kuchni,ale tak samo robię z Dyni i jest super----do dyni dodaje adźiki troszke ale jak nie mamy to chilli ..... SKŁADNIKI :
w mojej kuchniSos ten ma wszechstronne zastosowanie: nadaje się jako dodatek na kanapki, do pieczonych i grillowanych mięs i warzyw i czego jeszcze dusza zapragnie ;) ----AJVAR ------ 3kg czerwonej
w mojej kuchnihttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/galaretka-z-rozy.html 150 g płatków róży u mnie bordowe 0,75 szklanki wrzątku 1-2 łyżki soku z cytryny 1 filiżanka cukru pół łyżki pektyny
w mojej kuchniSKŁADNIKI truskawki - 2 kg cukier - 1,5 kg woda - 1-1,5 l skórka z jednej cytryny /w całości/ sok z cytryny - 2-3 łyżki
w mojej kuchniSkładniki: - 3 kg truskawek - ok. 1 kg cukru -sok z 1 dużej cytryny Przygotowanie: Truskawki dokładnie myjemy i
w mojej kuchnihttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/06/duet-pomarancza-z-bazylia.html Składniki: miód do smaku 10-15 listków bazylii białe części skórki cytryny lub pomarańczy 2 szklanki wody 2-3łyżki soku
w mojej kuchni