przetwory - 14998 przepisów (strona:811/1000)

dżem-konfitura z marchewki i antonówki 149

                                                   

w mojej kuchni
Dżem- jabłko ,śliwka i marchewka 93

przepisy na dżemy z marchewki sa tutaj   i  tutaj                              

w mojej kuchni
KECZUP POMIDOROWO-ŚLIWKOWY-- PLUM di pomodoro 99

Składniki 3 kg bardzo dojrzałych pomidorów, z wykrojonymi szypułkami i przekrojone na pół 600 g śliwek, wypestkowanych i przekrojonych na pół ilka ząbków czosnku-ilość zależy

w mojej kuchni
Papryka ze słoika-z kardamonem=Peperoni da un vaso-con cardamomo 117

Paprykę oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki,kółka ,lub podłużnie -jak kto lubi., Krótko obgotować we wrzątku ok.1,5- 2 minuty. Do każdego słoika dać  

w mojej kuchni
Dżem paraguayo ---Jam Paraguayo 120

Składniki na dżem: 1kg brzoskwiń 1łyżeczka soku z cytryny 50 g pektyny 250 g cukru Wykonanie: Umyte i wydrążone z pestek paraguayo , kroimy w kostkę . Wrzucamy

w mojej kuchni
marchewka na zimę ---.carote per l'inverno 161

Składniki: 1kg marchewki 20dag  soli Marchewkę, obieramy, myjemy a następnie  trzemy na tarce o grubych oczkach.Startą marchewke układamy warstwami w słoiku  posypując

w mojej kuchni
Kiszona kapusta ----crauti 119

Składniki: kapusta biała  sól ok. 15 g – 25 g na 1 kg kapusty marchew kminek jak ktoś lubi Białą kapustę przetrzymać kilka dni w ciemnym

w mojej kuchni
przecier pomidorowy----passata di pomodoro 119

Aby przygotować koncentrat, pomidory trzeba po prostu odpowiednio długo gotować, żeby sporo płynu wyparowało. Najlepsze w tym przypadku będą odmiany pomidorów z dużą ilością miąższu. 

w mojej kuchni
Ocet jabłkowy------aceto di sidro di mele 149

Ocet jest ceniony za jego właściwości lecznicze. Zawiera duże ilości potasu, który pełni w naszym organizmie wiele funkcji: pomaga w pozbyciu się zbędnej ilości wody, likwiduje

w mojej kuchni
Powidla sliwkowe z czekoladą --Confettura di prugne con cioccolato ... 88

  Składniki: ok.3 kg wypestkowanych  śliwek węgierek, około 600 - 800 g cukru (ilość zależna od stopnia dojrzałości śliwek) 2 opakowania cukru z wanilią lub nacięta

w mojej kuchni
Rabarbarowe, dietetyczne cudo 159

Jedyny owoc dozwolony w diecie. Z porcji wychodzą 3 małe słoiczki.  2 łyżki słodziku w płynie lub 8  łyżek cukru pudru (w wersji niedietetycznej

Humanistka w kuchni
Sos do spagetti na zimę 142

około 2 kg pomidorów 4 ząbki czosnku 10 listków bazylii łyżeczka tymianku pół łyżeczki słodkiej papryki łyżka ziół prowansalskich łyżeczka cząbru pół papryczki chilli pieprz, sól

Humanistka w kuchni
Domowy ketchup 123

Domowy ketchup to było moje marzenie. Kiedy znalazłam ten przepis. Stwierdziłam, że to musi być to. I nie myliłam się. Przepis, na którym się wzorowałam, pochodzi

Humanistka w kuchni
Dżem z cukinii 150

Przepis na ten wyjątkowy dżem znalazłam tutaj . Delikatnie go zmodyfikowałam. Dla takich niedowiarków jak ja - ON JEST PYSZNY.  2,5 kg cukinii 1 galaretka pomarańczowa

Humanistka w kuchni
Maliny w syropie 119

3 kg malin 1 litr wody 1,5 szklanki cukru Maliny przebieramy, płuczemy.  Gotujemy wodę z cukrem. Nakładamy maliny do ¾ wysokości słoiczków  i zalewamy

Humanistka w kuchni