Wpis pochodzi z www.mgotuje.plDomowa kandyzowana skórka pomarańczowa. Niezastąpiona w świątecznych wypiekach. Świetna do makowców, pierników, ciasteczek czy dekoracji ciast. Smakuje o wiele lepiej
Marta GotujeŚledź to bez wątpienia jedna z najpopularniejszych ryb. Kochani ten domowy śledzik nie tylko umili Wam Świeta, ale również poprawi nastrój, obniży cholesterol...śledź zdrową rybą
Anioły w kuchniPodstawą smacznych potraw są dobre produkty. Nie wyobrażam sobie gotowania bez octów ziołowych przygotowanych na bazie octów domowych (przepis) lub dobrego octu jabłkowego i
SzczyptaSmaQMajonezu używamy w naszej kuchni dość często. Kiedy zabraknie masła, albo zbyt późno jest wyjęte z lodówki i trudno je rozsmarować, wtedy często
Codzienna kuchnia niecodziennaRozpoczął się sezon ogórkowy. A to kojarzy mi się z wakacjami, słońcem, plażą i...chlebem z masłem i ogórkiem małosolnym :) Zauważyliście, że taka kanapka na plaży
Codzienna kuchnia niecodziennaNie wiem jak Wy, ale ja nie mam jeszcze dość dyni. A wręcz przeciwnie - ciągle mi mało i mało. Wykorzystuję ją na wiele sposobów; na słodko
Codzienna kuchnia niecodziennaPomysł na powidła zrodził się kiedy dostałam "trochę" śliwek od koleżanki. Te "trochę" to pełne wiadro :) Kompoty u nas nie mają wzięcia, więc postanowiłam zrobić jakiś
Codzienna kuchnia niecodziennaPisałam kilka dni temu na Facebook'u, że przygotowuję dżem z cukinii z dodatkiem mięty. Kilkoro z Was było szczególnie nim zainteresowanych, więc
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzeglądając ulubione blogi trafiłam na przepis na kandyzowany imbir >klik!< Przymierzałam się do niego dłuższy czas aż w końcu wraz z nadejściem pierwszych jesiennych
Codzienna kuchnia niecodziennaJakiś czas temu pokazywałam mojego kurczaka smażonego w cieście naleśnikowym z dodatkiem sosu słodko - kwaśnego. Pokusiłam się o zrobienie troszkę innej wersji
Codzienna kuchnia niecodziennaGruszki to owoc, który kojarzy mi się z jesienią i z moim dzieciństwem. Pamiętam, jak moja mama robiła kompoty i jak nie mogłam
Codzienna kuchnia niecodziennaW ubiegłym roku przygotowywałam z dyniowego puree dżemy. Były z dodatkiem pomarańczy i wanilii. W tym roku pomyślałam sobie, że lepiej zrobić taki przecier bez
Codzienna kuchnia niecodziennaKonfitura z czerwonej cebuli to doskonały dodatek do mięs, sałat, serów, dań z grilla, czy kanapek. Można przyrządzać ją na wiele sposobów w zależności od upodobań
Food SquareNiby banał, niby każdy o tym wie.... jednak w okresie przedświątecznym warto o tym wspomnieć, bo domowy cukier waniliowy nie ma sobie równych! Jest niezwykle aromatyczny
Food SquareJabłka obrodziły. Pora więc pomyśleć o przygotowaniu małych zapasów na zimę. Proponujemy jabłka do naleśników i ciast a szczególnie do szarlotki. Aby szarlotka
Maminek kulinarny