przetwory - 15421 przepisów (strona:824/1029)

BRZOSKWINIE W SYROPIE--Pesche sciroppate 136

Brzoskwinie ile mamy , ale na 1litr wody 2 -2,5 szkl.cukru- jeśli ktoś lubi bardzo słodkie to wiecej cukru da-,i do tego 1-2 cytryny

w mojej kuchni
ADŹIKA 177

ADŹIKA.......SKŁADNIKI      5KG pomidorów,-----3KG papryki czerwonej bez pestek-----1 KG kwaśnych jabłek ----- 1KG marchewki obranej ---20 DEKOczosnku obranego,------60 DEKO

w mojej kuchni
Pomidory suszone 155

Składniki: pomidory  lima,lu inne podłużne świeżo zmielona sól kilka ząbków czosnku  pokrojonego  w plasterki oliwa extra virgin pieprz Wykonanie:      

w mojej kuchni
dżem-konfitura z marchewki i antonówki 196

                                                   

w mojej kuchni
Dżem- jabłko ,śliwka i marchewka 142

przepisy na dżemy z marchewki sa tutaj   i  tutaj                              

w mojej kuchni
KECZUP POMIDOROWO-ŚLIWKOWY-- PLUM di pomodoro 156

Składniki 3 kg bardzo dojrzałych pomidorów, z wykrojonymi szypułkami i przekrojone na pół 600 g śliwek, wypestkowanych i przekrojonych na pół ilka ząbków czosnku-ilość zależy

w mojej kuchni
Papryka ze słoika-z kardamonem=Peperoni da un vaso-con cardamomo 172

Paprykę oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki,kółka ,lub podłużnie -jak kto lubi., Krótko obgotować we wrzątku ok.1,5- 2 minuty. Do każdego słoika dać  

w mojej kuchni
Dżem paraguayo ---Jam Paraguayo 152

Składniki na dżem: 1kg brzoskwiń 1łyżeczka soku z cytryny 50 g pektyny 250 g cukru Wykonanie: Umyte i wydrążone z pestek paraguayo , kroimy w kostkę . Wrzucamy

w mojej kuchni
marchewka na zimę ---.carote per l'inverno 209

Składniki: 1kg marchewki 20dag  soli Marchewkę, obieramy, myjemy a następnie  trzemy na tarce o grubych oczkach.Startą marchewke układamy warstwami w słoiku  posypując

w mojej kuchni
Kiszona kapusta ----crauti 160

Składniki: kapusta biała  sól ok. 15 g – 25 g na 1 kg kapusty marchew kminek jak ktoś lubi Białą kapustę przetrzymać kilka dni w ciemnym

w mojej kuchni
przecier pomidorowy----passata di pomodoro 163

Aby przygotować koncentrat, pomidory trzeba po prostu odpowiednio długo gotować, żeby sporo płynu wyparowało. Najlepsze w tym przypadku będą odmiany pomidorów z dużą ilością miąższu. 

w mojej kuchni
Ocet jabłkowy------aceto di sidro di mele 189

Ocet jest ceniony za jego właściwości lecznicze. Zawiera duże ilości potasu, który pełni w naszym organizmie wiele funkcji: pomaga w pozbyciu się zbędnej ilości wody, likwiduje

w mojej kuchni
Powidla sliwkowe z czekoladą --Confettura di prugne con cioccolato ... 144

  Składniki: ok.3 kg wypestkowanych  śliwek węgierek, około 600 - 800 g cukru (ilość zależna od stopnia dojrzałości śliwek) 2 opakowania cukru z wanilią lub nacięta

w mojej kuchni
Rabarbarowe, dietetyczne cudo 208

Jedyny owoc dozwolony w diecie. Z porcji wychodzą 3 małe słoiczki.  2 łyżki słodziku w płynie lub 8  łyżek cukru pudru (w wersji niedietetycznej

Humanistka w kuchni
Sos do spagetti na zimę 194

około 2 kg pomidorów 4 ząbki czosnku 10 listków bazylii łyżeczka tymianku pół łyżeczki słodkiej papryki łyżka ziół prowansalskich łyżeczka cząbru pół papryczki chilli pieprz, sól

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania