przetwory - 15331 przepisów (strona:830/1023)

Agrest w truskawkowym syropie 167

   Propozycja dla tych, którym po przygotowaniu truskawek w syropie pozostał do wykorzystania syrop truskawkowy. Wystarczy mieć agrest, oczyścić go i umyć, włożyć do słoików

Maminek kulinarny
Sałatka z ogórków w zalewie octowej 1001

   Mimo pełni lata, należy pomyśleć o zimie. W zimie ta sałatka będzie smakować wyjątkowo. Składniki: -2 kg ogórków -2 marchewki -1 papryka -1 cebula

Maminek kulinarny
Ćwikła z chrzanem 193

   Młode buraczki, świeży korzeń chrzanu i mamy świetny dodatek do mięs, ryb i kanapek. Składniki: -1 kg ugotowanych buraków -20 dkg świeżego korzenia chrzanu

Maminek kulinarny
Konserwa rybna domowa 205

   Zrobimy domową konserwę z ryby. Składniki: -1,5 kg filetów rybnych -1 kg marchwi -1 l przecieru pomidorowego -pieprz ziołowy i naturalny -przyprawa do

Maminek kulinarny
Korniszonki z pepperoni 188

   Małe ogóreczki z odrobiną ostrej papryczki w zalewie octowej to świetny dodatek  do mięs, sałatek, koreczków, pizzy itp. Składniki na zalewę: -3 szklanki

Maminek kulinarny
Dżem śliwkowy 155

   Dżem śliwkowy dokładnie taki, jak ten z dzieciństwa. Składniki: -5 kg śliwek -2 kg cukru To wszystko.    Śliwki myjemy i pozbawiamy pestek

Maminek kulinarny
Przecier z mirabelek 179

   Przecier z tych małych, żółtych śliweczek jest doskonałym dodatkiem do herbaty. Przygotowujemy go w wersji z małą ilością cukru. Składniki: -5 kg mirabelek -1

Maminek kulinarny
Fasolka szparagowa w zalewie 204

   Korzystamy z tego, że fasolki jest teraz dużo i jest tania. Spakujemy troszkę do słoików a pakowanie jest bardzo proste. Składniki: -fasolka szparagowa w

Maminek kulinarny
Sałatka z kapusty 202

   Dużą popularnością cieszy się sałatka z ogórków. Sałatka z kapusty jest równie dobra i stanowi świetny dodatek do obiadów i kanapek. Składniki: -3-3

Maminek kulinarny
Wielowarzywna sałatka w zalewie octowej 199

   Warzywa, ich rodzaj i proporcje można dobrać dowolnie. Skład naszej sałatki jest taki: -1 kg brukselki -1/2 kg fasolki szparagowej -czerwona i żółta

Maminek kulinarny
Dynia w zalewie octowej 153

   Dynie już dojrzały, wybieramy najbardziej wybarwione i bez uszkodzeń. Przygotujemy dyniowe kostki w słodko-kwaśnej zalewie, które są idealnym  dodatkiem do mięs.  

Maminek kulinarny
Gruszki w syropie 199

   W naszej spiżarni brakuje już tylko gruszek w syropie. Przydadzą się do ciast i deserów.    Składniki -ok. 10 dużych gruszek -1 l

Maminek kulinarny
Sałatka warzywna w papryce 187

   Wykorzystamy ostatnie już chyba w tym roku ogórki gruntowe, dołożymy fasolkę szparagową i kilka innych warzyw a wszystko spakujemy w niewielkie strąki papryki.  

Maminek kulinarny
Jabłuszka rajskie w syropie 231

   Rajskie jabłuszka nabrały kolorów. Możemy znaleźć i żółte i czerwone. Odpowiednio przygotowane stanowią idealna dekorację tortów, deserów,  babeczek,  ciast i ciasteczek.  

Maminek kulinarny
Wędzonki domowe 201

   Wędzonki domowe nie wymagają rekomendacji i nie są trudne w wykonaniu. Jedyny problem to wędzarnia. My skorzystaliśmy z konstrukcji Zdzisia, zbudowanej w jednym z

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania