przetwory - 14998 przepisów (strona:836/1000)

Dżem z czarnej porzeczki 140

  Przepis na ten dżem dostałam od mojego przyszłego teścia:) Dokładne ilości składników ciężko jest mi podać, bo tu jest zasada 1 garść porzeczek- 1 czubata

Aga w kuchni
Domowy koncentrat pomidorowy 156

 Nie ma to jak w środku zimy otworzyć słoik z pysznymi, pachnącymi pomidorami i zrobić jeszcze lepszą pomidorówkę, gołąbki w sosie pomidorowym czy spaghetti.Składniki

Aga w kuchni
Konfitura malinowa 139

Składniki: 1 kg malin, 1 opakowanie żelfixu 2:1 na 1 kg owoców Dr Oetkera. Przygotowanie:     Maliny przebieramy, myjemy i przekładamy do garnka

Aga w kuchni
Dżem truskawkowy. 128

Uwielbiam truskawki w każdej postaci! Biszkopty, kremy, napoje z dodatkiem truskawek są pyszne, ale najlepszy wyrób z truskawek, to jest dżem, no zresztą chyba wszyscy uwielbiają

Kuchnia Łukasza
Kabaczkowa ikra na zimę. 279

 O ikrze z kabaczka dowiedziałem się z jakieś dwa lata temu i wtedy to dla mnie była nowina, którą musiałem obowiązkowo wypróbować. Kiedy spróbowałem ją

Kuchnia Łukasza
Marynowane papryczki chilli na zimę. 166

 Pyszne, pikantne papryczki chilli na zimę. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a zimą zaskoczą na pewno nie jedną osobą, bo są superowe. Idealnie zamarynowane

Kuchnia Łukasza
KONFITURA BARDZO MALINOWA, Z KSYLITOLEM I ZE STEWIĄ 230

   Dobrych konfitur nigdy za wiele. Moi domownicy uwielbiają je nie tylko na kanapce (te są szczególnie pyszne) ale również jako dodatek do naturalnego jogurtu

Smaczne Zdrowe
Granola, czyli domowe musli 143

Najważniejsze to dobrze zacząć dzień ! A nic nie smakuje lepiej niż własnoręcznie przygotowana granola., którą dodamy do jogurtu lub mleka. Mój przepis to 

Kulinarne przygody Gatity
Granola, musli kokosowo-rabarbarowe 174

Rozsmakowałam się w rabarbarze :-). A ponieważ ostatnio eksperymentuję z  granolą, tym razem postanowiłam dodać do niej rabarbar. Było warto ! Granola kokosowo-rabarbarowa  Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Mus rabarbarowy 150

Została mi nadwyżka rabarbaru po upieczeniu ciasta i zastanawiałam się co z nim zrobić... ? Dżem z samego rabarbaru, nie bardzo... Postanowiłam więc go udusić z niewielką

Kulinarne przygody Gatity
Sos pomidorowy do makaronu 198

Wracam po krótkiej przerwie urlopowej, z nowymi pomysłami :-) Przetwarzanie pomidorów na zimę to niestety znak, że powoli zbliża się do na jesień...  Do tej pory

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona papryka 175

Dzisiaj kolejne pieczone warzywko, tym razem jest to papryka. Jej cena po mału spada, a  owoce są coraz bardziej dojrzałe, kusi nas z targowych straganów

Kulinarne przygody Gatity
Ketchup pomidorowo-śliwkowy 131

Do tej pory nigdy nie miałam okazji spróbować ketchupu pomidorowo-śliwkowego... Postanowiłam więc zaspokoić moją ciekawość. Przepis wpadł mi w oko na  blogu

Kulinarne przygody Gatity
Sos z pieczonych pomidorów 178

Przy ostatnim pieczeniu pomidorów część z nich brzydko mi się rozpadła, niestety nie nadawały się do podania w  całości. Postanowiłam więc je zmiksować i wyszedł

Kulinarne przygody Gatity
Mus śliwkowy 152

Napjrostsze z najprostszych ! Nawet nie przypuszczałam, że może być takie dobre ?! Wypatrzyłam gdzieś przepis na sernik z musem śliwkowym... na razie nie miałam zamiaru go robić

Kulinarne przygody Gatity