Dlaczego palce pachniały mi limonką?

Dlaczego palce pachniały mi limonką?

Dlaczego palce pachniały mi limonką?

Wiem, że miałam o tym napisać wczoraj, ale zabrakło mi weny. A takie pyszności zasługują na jak najbardziej zachęcający post. Choć z drugiej strony być może wystarczyłoby, żebym napisała, że lime curd jest tak pyszny, że nie można oprzeć się wyjadaniu go łyżeczką prosto z garnka, zanim jeszcze ostygnie...? Serio!Lemon curd znają chyba wszyscy - pyszny budyniowy krem, kwaśny od dużej ilości soku z cytryny. Zazwyczaj robiłam go z dodatkiem oleju zamiast masła, żeby był mniej kaloryczny. Chciałam ten przep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pożeraczka, czyli raz adobrze

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.