przetwory - 15421 przepisów (strona:842/1029)

marynowane papryczki chilli na zimę... 176

Składniki: 2 kg mniejsza papryka chilli, - do każdego słoiczka po 2 liście laurowe i ziele angielskie, 3 litry wody, 2 szklanki octu,4 łyżki cukru, 2

W Mojej Kuchni Lubię
domowy twarożek z czosnkiem niedźwiedzim a`la "capri"... 188

Składniki: 1 litr mleka w worku 2%, 2 szklanki maślanki w worku, 2 czubate łyżki śmietana gęsta 18%, 3/4 łyżeczki sól, 2 łyżki suszony czosnek niedźwiedzi

W Mojej Kuchni Lubię
marynowane papryki na słodko-kwaśno... 194

Składniki: papryka żółta 2 kg MARYNATA: woda 2 litry, cukier 1 szklanka, ocet 10 % 1,5 szklanki, liście laurowe Prymat 10 sztuk, ziele angielskie całe 1

W Mojej Kuchni Lubię
pomidory z solą ziołową,pieprzem do zamrożenia na zimę... 192

Składniki: pomidory 4 kg, Sól ziołowa- MŁYNEK 4 łyżki, Pieprz czarny- MŁYNEK 4 łyżki porcjowane w woreczkach mrożone pomidory mrożone zawsze robię na zimę dość spory

W Mojej Kuchni Lubię
zielone chilli czyli ostro-słodki sos do wędlin, sera, mięs na zimę... 208

Składniki: papryka zielona 1/2 kg, woda 1 szklanka, cukier puder 17 dag, żelfix 3:1 lub cukier żelujący 3:1 1/2 opakowania papryczki zielone chili opłukać

W Mojej Kuchni Lubię
pomidory na zimę... 521

Składniki: pomidory - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, sól - ile potrzeba małe, mięsiste pomidory gruntowe "lima" wystarczy tylko dobrze opłukać pokroić je na cztery części i

W Mojej Kuchni Lubię
pomidory z papryką chilli jak keczup-sos... 228

Składniki: pomidory - ile potrzeba papryczka chili - ile potrzeba żelfix - ile potrzeba cukier - ile potrzeba sól - ile potrzeba woda - ile potrzeba małe, mięsiste pomidory gruntowe "lima" wystarczy

W Mojej Kuchni Lubię
ogórki małosolne z filtrowanej wody... 188

Składniki: ogórek gruntowy 4 kg, koper 4 podsuszone gałązki, korzeń chrzanu 2 duże, liść winogronowy 3 gałązki, chrzan 4 liście, czosnek ząbki 12 sztuk, kminek cały

W Mojej Kuchni Lubię
pasteryzowane w zalewie solnej kurki... 221

Składniki: kurki 5 kg, woda - ile potrzeba, sól 2 czubate łyżeczki na litr wody kurki oczyścić i zagotować w garnku, gotować z 15 minut na średnim

W Mojej Kuchni Lubię
kurki w marynacie kwaśno-słodkiej... 211

Składniki: kurki 3 kg, woda - ile potrzeba, ocet 10 % 1 szklanka na 3 szklanki wody, cukier 3 łyżki, sól 2 łyżeczki, gorczyca 3 łyżki, ziele angielskie

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe wina i nalewki 203

Dzisiaj odświeżam przepisy na publikowane  przeze mnie wina i nalewki.           Nalewka malinowa Wino z wiśni i czarnej porzeczki Wino

W kuchennym oknie Ewy
Razowe bajgle z pieczoną polędwicą wieprzową, konfiturą cebulową oraz parmezanem 239

A więc jest to przepis wieloetapowy i tak na prawdę zrobienie tego bajgla zajęło mi dwa dni, mając na uwadze to, że wszystko zrobiłam sama. Jednak

Mango Papaja
Różowy majonez :) z fasoli 209

Pisałam przy okazji robienia pierwszego majonezu , że mam już zaplanowany kolejny.  I oto jest :) Smakowo również nam odpowiada, za to konsystencja jest dokładnie taka jak

chwile dla mnie
Kompot z Rabarbaru 163

Orzeźwiający słodko- kwaśny rabarbarowy kompot.Poznaj sekret doskonałego kompotu z rabarbaru;) Składniki; rabarbar  cukier  woda przegotowana - wystudzona Wykonanie; Rabarbar umyć, pokroić w kawałki  napełnić

Anioły w kuchni
Tradycyjny dżem jagodowy 168

Składniki: 6 szklanek jagód 2 szklanki cukru Jagody przebieramy i płuczemy na sicie. Dokładnie osączamy. Wkładamy do szerokiego rondla, przesypujemy cukrem, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania