marynowane papryki na słodko-kwaśno...

marynowane papryki na słodko-kwaśno...

marynowane papryki na słodko-kwaśno...

Składniki: papryka żółta 2 kg MARYNATA: woda 2 litry, cukier 1 szklanka, ocet 10 % 1,5 szklanki, liście laurowe Prymat 10 sztuk, ziele angielskie całe 1 opakowanie, olej rzepakowy 10 łyżek jak lubisz bardziej octową marynatę to daj octu 2-2,5 szklanki z papryki usunąć pestki, opłukać i pokroić na większe kawałki i poukładać paprykę ciasno w wyparzonych słoikach o pojemności 330-500ml BEZ OLEJU = wszystkie składniki marynaty gotować z 5 minut do k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.