Składniki: pomidory 4 kg, Sól ziołowa- MŁYNEK 4 łyżki, Pieprz czarny- MŁYNEK 4 łyżki porcjowane w woreczkach mrożone pomidory mrożone zawsze robię na zimę dość spory
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: papryka zielona 1/2 kg, woda 1 szklanka, cukier puder 17 dag, żelfix 3:1 lub cukier żelujący 3:1 1/2 opakowania papryczki zielone chili opłukać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pomidory - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, sól - ile potrzeba małe, mięsiste pomidory gruntowe "lima" wystarczy tylko dobrze opłukać pokroić je na cztery części i
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pomidory - ile potrzeba papryczka chili - ile potrzeba żelfix - ile potrzeba cukier - ile potrzeba sól - ile potrzeba woda - ile potrzeba małe, mięsiste pomidory gruntowe "lima" wystarczy
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ogórek gruntowy 4 kg, koper 4 podsuszone gałązki, korzeń chrzanu 2 duże, liść winogronowy 3 gałązki, chrzan 4 liście, czosnek ząbki 12 sztuk, kminek cały
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kurki 5 kg, woda - ile potrzeba, sól 2 czubate łyżeczki na litr wody kurki oczyścić i zagotować w garnku, gotować z 15 minut na średnim
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kurki 3 kg, woda - ile potrzeba, ocet 10 % 1 szklanka na 3 szklanki wody, cukier 3 łyżki, sól 2 łyżeczki, gorczyca 3 łyżki, ziele angielskie
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj odświeżam przepisy na publikowane przeze mnie wina i nalewki. Nalewka malinowa Wino z wiśni i czarnej porzeczki Wino
W kuchennym oknie EwyA więc jest to przepis wieloetapowy i tak na prawdę zrobienie tego bajgla zajęło mi dwa dni, mając na uwadze to, że wszystko zrobiłam sama. Jednak
Mango PapajaPisałam przy okazji robienia pierwszego majonezu , że mam już zaplanowany kolejny. I oto jest :) Smakowo również nam odpowiada, za to konsystencja jest dokładnie taka jak
chwile dla mnieOrzeźwiający słodko- kwaśny rabarbarowy kompot.Poznaj sekret doskonałego kompotu z rabarbaru;) Składniki; rabarbar cukier woda przegotowana - wystudzona Wykonanie; Rabarbar umyć, pokroić w kawałki napełnić
Anioły w kuchniSkładniki: 6 szklanek jagód 2 szklanki cukru Jagody przebieramy i płuczemy na sicie. Dokładnie osączamy. Wkładamy do szerokiego rondla, przesypujemy cukrem, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
Anioły w kuchniSkładniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Przygotowanie: Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i pozostawiamy najlepiej na noc
Anioły w kuchni1 kg zielonych fig 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny ½ szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 750 g cukru cynamon
Anioły w kuchniSkładniki: kg cytryn, sól morska gruboziarnista, Przygotowanie: Cytryny myjemy i sparzamy wrzątkiem, każdą nacinamy wzdłuż jakby w ćwiartki ale nie do końca, w każde
Anioły w kuchni