Sok z czarnej porzeczki

Sok z czarnej porzeczki

Sok z czarnej porzeczki

Bogactwo witamin zamknięte w buteleczkach na zimę będzie jak znalazł :)Składniki:czarne porzeczki (u mnie 7-litrowe wiaderko)2 kg cukru (lub wedle smaku)Sposób przygotowania:1. Umyte porzeczki umieszczamy w koszyku od sokownika.2. Całość podgrzewamy, pamiętając, by uzupełniać wodę w dolnym pojemniku.3. Gotowy sok jest odprowadzany rurką do garnka. Pulpę owocową zachowujemy na galaretkę.4. Do garnka z powstałym sokiem wsypujemy cukier (u mnie 2 kg cukru). Zagotowujemy, zdejmujemy pianę i przelewamy gorący s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.