Ogórki kiszone, konserwowe, kanapkowe możliwości całe mnóstwo. U nas najszybciej znikają kiszone i kanapkowe z curry. Staram się zrobić jak najwięcej, aby starczyło do następnego sezonu
Basia w kuchniPure z pieczonej dyni dodaję do zup, sosów, past i warzyw. Składniki: około kilograma dyni sól i pieprz Dynię kroimy na kilka sporych kawałków razem
prawdziwe jedzenieDzień dobry!Wręczacie swoim bliskim jadalne prezenty? Dzisiaj przepis, który idealnie nadaje się na jadalny prezent. Wystarczy nalać go do ładnej butelki, udekorować bilecikiem czy wstążką
Pora coś zjeśćPyszna, prosta w przygotowaniu domowa wędlina, która smakiem przewyższa wszystkie kupne wędlinopodobne wyroby :)Składniki:boczeksólpieprzpapryka słodka i ostraziele angielskieliście lauroweMięso można upiec w całości, ja jednak
chwile dla mnieWiosna to czas kiedy na wszystkich łąkach pełno ślicznych żółtych kwiatuszków, z których tak chętnie w dzieciństwie wyplatało się wianuszki. Z sentymentem o tym myślę zajadając
Z Majeczką w kuchniW maju szczaw jest najsmaczniejszy, wtedy jest najlepszy czas żeby go nazbierać i zamknąc w słoiczku na zimę,żeby cieszyć się prawdziwą szczawiówką cały rok. Poniżej
Z Majeczką w kuchniW moim domu dużo przepiów od mojej babci, tak bardzo uwielbiałam i lubie do dziś jej kuchnię że bardzo chętnie korzystam z tych sprawdzonych przepisów. Składniki
Z Majeczką w kuchniDzika róża kwitnie w najlepsze, nie mogłam tego nie wykorzystać by przygotować przepyszny, niezwykle pachnący cukier różany. Idealny do ciast, deserów i herbatki, dzięki któremu zyskuje
Z Majeczką w kuchniSezon truskawkowy trwa, warto więc zamknąć te pachnące chwile w słoiki na zimę Składniki: 2 kg truskawek 2 op.Konfitur Fixu Diamant 700 g cukru kryształu
Z Majeczką w kuchniCiekawe w smaku, im dłużej stoją tym bardziej przechodzą pikantnością papryczek. Polecam wszystkim wielbicielom troszkę ostrzejszych ogóreczków Składniki: przepis na 15 słoików 0,5 l: 4kg
Z Majeczką w kuchniPrzepyszne danie nie tylko piątkowe. Możemy zrobić w dwu wersjach, taka aby zjeśc na dniach i taka do słoików która postoi kilka miesięcy Składniki: dowolna ryba
Z Majeczką w kuchniKolejna propozycja na świetne ogóreczki na zimę, przepyszne, lekko słodkawe Składniki: 3 kg małych ogórków gruntowych marchew koperek świeży zielone piórka zalewa: 2litry wody
Z Majeczką w kuchniTe mają u mnie w domu duże wzięcie Składniki: 4 kg ogórków, zalewa: 1 litr wody, 1/2 kg cukru, 2 łyzki soli, 1/2 litra octu
Z Majeczką w kuchniPyszne, delikatne w smaku, idealne jak dla mnie najlepsze :) Składniki: 3 kg małych ogóreczków gruntowych zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru
Z Majeczką w kuchniKiedy jabłek pełno jest trzeba koniecznie zachować je także na zimowe wieczory, można przechować bardziej wytrzymałe gatunki z piwniczce,ale niektóre warto też zamknąć w słoikach
Z Majeczką w kuchni