Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku nazywane tez szwedzką sałatką są świetnym sposobem na zamknięcie lata w słoiku. Zimą taka sałatka będzie świetnym dodatkiem do obiadu i mięs. Jest słodkawa, chrupiąca i pyszna . SKŁADNIKI: (na 5 słoików 1l) 2 kg ogórków gruntowych 2 cebule strąk czerwonej papryki 2-3 marchewki pół szklanki soli zalewa: 1l wody 250ml octu 10% 750g cukru dodatki: gorczyca, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu WYKONANIE: Słoiki wyparzamy lub sterylizujemy w piekarniku w 100 stopniach C przez 15 minut. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, słoik, papryka, sałatka, sałatki, marchewka, obiad, przetwory, dodatki do mięs, sałatka do obiadu, pyszna sałatka, sałatka z papryki, sałatka z marchewki, sałatka z marchewką

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.