przetwory - 15421 przepisów (strona:827/1029)

Ogórki małosolne 217

Sezon ogórkowy prawie zakończony...Jednak dla fanów ogórków, szczególnie tych w wersji kiszonej polecam ogórki małosolne;)Nie trzeba czekać do zimy, by zjeść takie pyszności;) Wystarczy

Lawendowe Niebo
Powidła śliwkowe z cynamonem i imbirową nutą 173

Powidła śliwkowe to nie tylko śniadania na słodko czy dodatek do ciast. To również baza pod pyszne kanapki. Powidła śliwkowe bardzo dobrze komponują się ze świeżymi

bistro mama
Smarowidło boczkowe 214

Pachnące czosnkiem smarowidło z boczku. Świetnie pasuje do pajdy chleba i kiszonego ogórka. 1,5 kg surowego boczku bez skóry1,2 -1,5 L wodypół łyżeczki

Praktyczna pl
skórka pomarańczowa w cukrze... 236

Składniki: pomarańcza 6 sztuk, woda 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, żelfix 2 łyżki pomarańcze obrać, skórki włożyć do naczynia i zalać

W Mojej Kuchni Lubię
Dżem agrestowy z wanilią 177

Nie jest to może tradycyjny dżem agrestowy, ale uwierzcie, jest przepyszny! Słodycz wanilii bardzo dobrze uzupełnia kwaśność agrestu. Warto spróbować tego połączenia. Zrobiłam tylko jeden mały

Kulinarna rozmowa
papierówki z węgierką na zimę nie tylko do ciasta... 215

Składniki: papierówka 2 kg, śliwki węgierki 3/4 kg, 3:1 żelfix 2 opakowania, cukier 3/4 kg, sok z cytryny 2 łyżki, woda 2 szklanki z umytych

W Mojej Kuchni Lubię
Przetwory 195

Galaretka z pigwy Pasta z pieczonej papryki Passata pomidorowa Dżem z pomidorów i chilli Kiszone cytryny Jak wykorzystać kiszone cytryny? Ajwar

Chilli Czosnek i Oliwa
Purée z dyni 167

Dzień dobry!Wczoraj zaprezentowałam Wam przyprawę do dań z dynią, więc dzisiaj pora na purée z dyni. Wybrałam do niego dynię Hokkaido ponieważ (wedle zapewnień sprzedawcy

Pora coś zjeść
Dżemosław Czereśniacki :) 147

Dzisiaj znowu Małżon był na targu i wrócił z koszami owoców. Czereśnie, ostatnie już pewnie truskawki, maliny i jagody! szczególnie te ostatnie sprawiły mi mnóstwo radości

Dzieje kuchennej Wiewióry
O Niebieskim Jaśminie, Lutherze i Słodkich Gruszkach czyli poWeekendowe Łakocie odc.23 197

Ten weekend nie sprzyjał kuchni.  Jednego dnia zrobiłam gruszkowy dżem i pizzę na obiad, tradycyjnie. Drugiego dnia  Małżon wpadł na pomysł wyjścia do kina więc zawieźliśmy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Truskawkowa Konfitura czyli o dziadku i truskawkach 212

Miałam tylko jednego dziadka. Był generałem, rządził twardą ręką i wszyscy w domu czuli do niego respekt, także ja. Przychodził jednak czas gdy dziadek łagodniał i

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rolada schabowa faszerowana konfitura cebulowa i sliwkami suszonymi 252

Z zamiarem zrobienia tej konfitury nosiłam się już od sierpniowych warsztatów z wołowina QMP. Jednak okoliczności nie sprzyjały. W ubiegły weekend postanowiłam zaszaleć z obiadem urodzinowym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ser feta z suszonymi pomidorami i oliwkami w oliwie 283

Miałam wczoraj nieszczęście przechodzić przez galerię handlową. Niestety, miejsce wypełnione dzikim tłumem nerwowo biegającym od sklepu do sklepu w poszukiwaniu gwiazdkowych prezentów to nie dla mnie

W kuchni Katie
Konfitura z rabarbaru 206

Składniki: ok pół kilograma rabarbaru (20 -30  łodyg rabarbaru)pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego)szklana wodyopakowanie kisielu agrestowego  (można pominąć kisiel)kilka kropel cytrynyUmyty

Bon Appetit Małgorzaty
Szybki dżem malinowo - porzeczkowy 151

Składniki:2 szklanki malin1 szklanka porzeczek czerwonych i czarnychok. 4 łyżki cukru1 łyżeczka żelfixuObrane i umyte maliny i porzeczki wrzucamy do garnka z odrobiną wody i

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania