przetwory - 15421 przepisów (strona:828/1029)

Ogórki małosolne (pierwszy zbiór ogórków z działki) 244

Tak długo czekałam na ogórki gruntowe z mojej działki i niestety w tym roku mam gorzkie, z powodu upałów i małych opadów deszczu. No ale małosolne

Bon Appetit Małgorzaty
Konserowanie ogórków z marką marsyl 208

Dzięki uprzejmości portalu  PRZEŚLIJ PRZEPIS dostałam jakiś czas temu do przetestowania mieszankę przypraw do konserwowania ogórków marki Marsyl. Firma Marsyl to producent przypraw

Bon Appetit Małgorzaty
Pomidory i papryczki chili w marynacie 210

Długo myślałam jak zagospodarować ostatnie pomidory z działki? i w magazynie "sól i pieprz" nr 5/2012 znalazłam przepis na pomidory w zalewie. Przepis oczywiście trochę zmodyfikowałam

Bon Appetit Małgorzaty
Konfitura z czerwonej cebuli 190

Przygotowałam konfiturę z czerwonej cebuli jako dodatek do mojego domowego pasztetu z kurczaka. Jeszcze dziś wieczorem dodam przepis na ten dietetyczny pasztet :)Składniki:4 duże czerwone

Bon Appetit Małgorzaty
Domowy zakwas na żurek z receptury dziadka-piekarza 228

Domowy zakwas na żurek to  sfermentowana mąka żytnia z wodą i odrobiną przypraw. Są w niej bakterie kwasu mlekowego.Jakiej mąki użyć ? Dziś w

Bon Appetit Małgorzaty
Domowy majonez z czosnkiem niedźwiedzim 225

Miałam ochotę na kawę, poszłam do kuchni i...........zrobiłam domowy majonez! W związku z tym, że własnie rozpoczął się sezon na dziki czosnek, który rośnie

Bon Appetit Małgorzaty
Konfitura z pomarańczy i imbiru 203

Mój nowy manicure zainspirował mnie do zrobienia marmolady z pomarańczy :) Wykonawcą stylizacji moich paznokci jest: Aurelia Nails, zapraszam do polubienia jej: fan page'aSkładniki

Bon Appetit Małgorzaty
Pasztet z królika z marmoladą z czerwonej cebuli 218

Pasztet z królika od święta i nie tylko. Kiedyś mój tata hodował króliki, dziś od czasu do czasu jedynie kupujemy mięso od dobrego gospodarza. Pamiętajmy, że

Bon Appetit Małgorzaty
Chutney z botwiny na toście z grillowanym camembertem i orzechami 185

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Jeśli w środku tygodnia nie macie sposobności przygotowywać je jakoś specjalnie to warto celebrować przygotowywanie oraz spożywanie śniadań choćby

Bon Appetit Małgorzaty
Cukinia w zalewie octowo-musztardowej 187

W tym roku miałam klęskę urodzaju na cukinię. A co się robi z nadmiarem? Pakuje się w słoiki na zimę. Też tak uczyniłam :) Cukinia w musztardzie

Bon Appetit Małgorzaty
Konfitura z płatków róży 196

Bardzo aromatyczna konfitura...ponadczasowa...Od cioci dostałam trochę róży i dodatkowo słoik gotowych konfitur :) A z płatków róży zrobiłam swoją konfiturę, zamiast ucierać drewnianą pałką użyłam

Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę 259

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco

Kuchnia domowa Ani
Sok truskawkowy 231

Na zimę, jeśli tylko jest taka możliwość, robię różne soki. W tamtym roku robiłam wiśniowy i winogronowy, a w tym sezonie zaczynam tydzień temu od soku

Kuchnia domowa Ani
Dżem truskawkowy II 187

...czyli jak zrobić dżem z pozostałej pulpy owocowej po robieniu soku truskawkowego :)Składniki:pulpa z owoców truskawekcukierodrobina kwasku cytrynowego lub sok z cytrynySposób przygotowania:1. Do

Kuchnia domowa Ani
Dżem z truskawek i jagód 184

Składniki:80 dag truskawek20 dag jagódcukier do smakusok z cytryny do smaku 1 żel-fix (lub koniturex)Sposób przygotowania:1. Umyte owoce rozgniatamy np. za pomocą

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania