przetwory - 14998 przepisów (strona:831/1000)

zielone chilli czyli ostro-słodki sos do wędlin, sera, mięs na zimę... 148

Składniki: papryka zielona 1/2 kg, woda 1 szklanka, cukier puder 17 dag, żelfix 3:1 lub cukier żelujący 3:1 1/2 opakowania papryczki zielone chili opłukać

W Mojej Kuchni Lubię
pomidory na zimę... 457

Składniki: pomidory - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, sól - ile potrzeba małe, mięsiste pomidory gruntowe "lima" wystarczy tylko dobrze opłukać pokroić je na cztery części i

W Mojej Kuchni Lubię
pomidory z papryką chilli jak keczup-sos... 174

Składniki: pomidory - ile potrzeba papryczka chili - ile potrzeba żelfix - ile potrzeba cukier - ile potrzeba sól - ile potrzeba woda - ile potrzeba małe, mięsiste pomidory gruntowe "lima" wystarczy

W Mojej Kuchni Lubię
ogórki małosolne z filtrowanej wody... 140

Składniki: ogórek gruntowy 4 kg, koper 4 podsuszone gałązki, korzeń chrzanu 2 duże, liść winogronowy 3 gałązki, chrzan 4 liście, czosnek ząbki 12 sztuk, kminek cały

W Mojej Kuchni Lubię
pasteryzowane w zalewie solnej kurki... 165

Składniki: kurki 5 kg, woda - ile potrzeba, sól 2 czubate łyżeczki na litr wody kurki oczyścić i zagotować w garnku, gotować z 15 minut na średnim

W Mojej Kuchni Lubię
kurki w marynacie kwaśno-słodkiej... 160

Składniki: kurki 3 kg, woda - ile potrzeba, ocet 10 % 1 szklanka na 3 szklanki wody, cukier 3 łyżki, sól 2 łyżeczki, gorczyca 3 łyżki, ziele angielskie

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe wina i nalewki 153

Dzisiaj odświeżam przepisy na publikowane  przeze mnie wina i nalewki.           Nalewka malinowa Wino z wiśni i czarnej porzeczki Wino

W kuchennym oknie Ewy
Razowe bajgle z pieczoną polędwicą wieprzową, konfiturą cebulową oraz parmezanem 177

A więc jest to przepis wieloetapowy i tak na prawdę zrobienie tego bajgla zajęło mi dwa dni, mając na uwadze to, że wszystko zrobiłam sama. Jednak

Mango Papaja
Różowy majonez :) z fasoli 160

Pisałam przy okazji robienia pierwszego majonezu , że mam już zaplanowany kolejny.  I oto jest :) Smakowo również nam odpowiada, za to konsystencja jest dokładnie taka jak

chwile dla mnie
Kompot z Rabarbaru 104

Orzeźwiający słodko- kwaśny rabarbarowy kompot.Poznaj sekret doskonałego kompotu z rabarbaru;) Składniki; rabarbar  cukier  woda przegotowana - wystudzona Wykonanie; Rabarbar umyć, pokroić w kawałki  napełnić

Anioły w kuchni
Tradycyjny dżem jagodowy 116

Składniki: 6 szklanek jagód 2 szklanki cukru Jagody przebieramy i płuczemy na sicie. Dokładnie osączamy. Wkładamy do szerokiego rondla, przesypujemy cukrem, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia

Anioły w kuchni
Dżem wiśniowy 105

Składniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Przygotowanie: Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i pozostawiamy najlepiej na noc

Anioły w kuchni
Konfitury z zielonych fig 113

  1 kg zielonych fig   1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny   ½ szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy   750 g cukru   cynamon

Anioły w kuchni
Marynowane cytryny 113

Składniki:  kg cytryn, sól morska gruboziarnista, Przygotowanie: Cytryny myjemy i sparzamy wrzątkiem, każdą nacinamy wzdłuż jakby w ćwiartki ale nie do końca,  w każde

Anioły w kuchni
Marmoladka cytrynowa z cukinii 142

To moje odkrycie tego lata J Jest pyszna… Przepis dostałam od mojej koleżanki z czasów studenckich J Jest również na moim ulubionym blogu MojeTworyPrzetwory, bardzo polecam

Anioły w kuchni