rozmaryn i szałwia w oliwie na zimę

rozmaryn i szałwia w oliwie na zimę

rozmaryn i szałwia w oliwie na zimę

Bardzo prosta i wygodna metoda na przechowanie ziół. Oliwne, ziołowe kostki, są idealne do smażenia lub jako dodatek do dań czy zup. Polecam.składnikiświeży rozmarynliście szałwioliwa z oliwek+silikonowa forma na małe ciasteczka lub pojemniki na lódprzygotowanieZioła opłukać, osuszyć. Igiełki rozmarynu i listki szałwii pociąć na drobne kawałki. Do każdego pojemnika włożyć szałwię i rozmaryn pól na pól - mniej więcej 3/4 pojemnika, zalać oliwą. Wstawić do zamrażalnika. Kiedy oliwa zamarznie, wyjąc kostk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.