Dobrych konfitur nigdy za wiele. Moi domownicy uwielbiają je nie tylko na kanapce (te są szczególnie pyszne) ale również jako dodatek do naturalnego jogurtu
Smaczne ZdroweNajważniejsze to dobrze zacząć dzień ! A nic nie smakuje lepiej niż własnoręcznie przygotowana granola., którą dodamy do jogurtu lub mleka. Mój przepis to
Kulinarne przygody GatityRozsmakowałam się w rabarbarze :-). A ponieważ ostatnio eksperymentuję z granolą, tym razem postanowiłam dodać do niej rabarbar. Było warto ! Granola kokosowo-rabarbarowa Składniki
Kulinarne przygody GatityZostała mi nadwyżka rabarbaru po upieczeniu ciasta i zastanawiałam się co z nim zrobić... ? Dżem z samego rabarbaru, nie bardzo... Postanowiłam więc go udusić z niewielką
Kulinarne przygody GatityWracam po krótkiej przerwie urlopowej, z nowymi pomysłami :-) Przetwarzanie pomidorów na zimę to niestety znak, że powoli zbliża się do na jesień... Do tej pory
Kulinarne przygody GatityDzisiaj kolejne pieczone warzywko, tym razem jest to papryka. Jej cena po mału spada, a owoce są coraz bardziej dojrzałe, kusi nas z targowych straganów
Kulinarne przygody GatityDo tej pory nigdy nie miałam okazji spróbować ketchupu pomidorowo-śliwkowego... Postanowiłam więc zaspokoić moją ciekawość. Przepis wpadł mi w oko na blogu
Kulinarne przygody GatityPrzy ostatnim pieczeniu pomidorów część z nich brzydko mi się rozpadła, niestety nie nadawały się do podania w całości. Postanowiłam więc je zmiksować i wyszedł
Kulinarne przygody GatityNapjrostsze z najprostszych ! Nawet nie przypuszczałam, że może być takie dobre ?! Wypatrzyłam gdzieś przepis na sernik z musem śliwkowym... na razie nie miałam zamiaru go robić
Kulinarne przygody GatityDziś obiecywany przepis na domową kostkę rosołową, bo to przecież tak zawsze była i jest nazywana ta kupowana w sklepie. Choć nie wiem, czy nie
Kulinarne przygody GatityZ pobytu na wsi przywiozłam świeżutki olej rzepakowy, który własnoręcznie tłoczą u siebie w gospodarstwie moi znajomi. Olej jest gęsty, mętny, o smaku lekko orzechowym
Kulinarne przygody GatityKiedyś owocom jarzębiny przypisywało się właściwości lecznicze i magiczne..., dziś głównie kojarzy się jesienią i koralami robionymi w przedszkolu :). Owoce jarzębiny zawierają sporo cukrów, kwasów organicznych
Kulinarne przygody GatityPrzepis na salsę wypatrzyłam u Malwiny na blogu Filozofia smaku. W domu lubimy meksykańską kuchnię, ale nie przepadamy za gotowymi kupnymi sosami. A teraz będziemy
Kulinarne przygody GatityJak już pisałam przy okazji posta o drożdżowym kwiatku z gruszkami i pomarańczą , bardzo mi posmakowało nadzienie, które do niego wtedy przygotowałam. Postanowiłam więc zrobić
Kulinarne przygody GatityBoże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami... Powoli zaczynamy się zastanawiać nad świątecznym menu... Myślę, że to odpowiedni moment, żeby nastawić zakwas na czerwony barszcz
Kulinarne przygody Gatity