KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA

Kupujemy pomarańcze a skórkę przeważnie wyrzucamy. Od dziś możemy to zmienić zróbmy z niej kandyzowaną skórkę idealną do ciast. Zobaczcie jak łatwo to zrobić Składniki: skórka z 4 pomarańczy 1 1/4 szkl cukru 1/2 szkl wody 2 opakowania cukru waniliowego Wykonanie: Pomarańcze umyć, obrać oderwać białą skórkę. Drobno pokroić w kosteczkę. Zalac duza  iloscia wody, zagotować, odcedzić. Czynność powtórzyc 2 razy. Następnie do garnuszka  wlać wodę, 1/2 szkl dodać cukier i skórkę. Zagotowac ,zamieszac, zos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.