Kupujemy pomarańcze a skórkę przeważnie wyrzucamy. Od dziś możemy to zmienić zróbmy z niej kandyzowaną skórkę idealną do ciast. Zobaczcie jak łatwo to zrobić Składniki: skórka z 4 pomarańczy 1 1/4 szkl cukru 1/2 szkl wody 2 opakowania cukru waniliowego Wykonanie: Pomarańcze umyć, obrać oderwać białą skórkę. Drobno pokroić w kosteczkę. Zalac duza iloscia wody, zagotować, odcedzić. Czynność powtórzyc 2 razy. Następnie do garnuszka wlać wodę, 1/2 szkl dodać cukier i skórkę. Zagotowac ,zamieszac, zos... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...