Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

Nie miałam pomysłu na dynię, która mi zalegała... Więc padło na puree, z którego można wyczarować wiele fajnych rzeczy.Składniki:dynia w dowolnej ilościSposób przygotowania:1. Dynię umyć, pokroić w kawałki i usunąć gniazda nasienne.2. Dynię ułożyć na blaszce, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st C do miękkości (sprawdzamy widelcem, czy dynia jest miękka).3. Miękką dynię ostudzić, obrać, miąższ zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito.4. Puree przełożyć do naczynia i zamrozić.5. Przed użyciem należy rozm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.