Ogórki konserwowe (korniszony) II

Ogórki konserwowe (korniszony) II

Ogórki konserwowe (korniszony) II

Inna wersja ogórków konserwowych. W ubiegłym sezonie zrobiłam z inną zalewą - wyszły równie pyszne jak te, co robiłam do tej pory. Zapraszam też na moje podstawowe ogórki korniszony oraz korniszony z miodem.Składniki:3-4 kg drobnych ogórkówZalewa:3 litry wody1/2 litra octu (10%)2 szklanki cukru5 łyżek soliDo każdego słoika wkładamy:kawałek korzenia chrzanu liść laurowykilka ziarenek ziela angielskiegogorczycaząbek czosnkuplasterek cebulikilka plasterków marchewkikoperSposób przygotowania:1. Zalewę zagotowujemy i st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.