Rok temu robiłam swój pierwszy zakwas z buraków. Barszcz czerwony z takim zakwasem jest nieporównywalnie lepszy niż z kupnym. Polecam! Zakwas musi stać ok 6 dni, aby był gotowy.Składniki:1 kg buraków5 ząbków czosnkuok 1,5 litra letniej przegotowanej wodySposób wykonania:1. Buraki obrać, pokroić w cienkie plastry.2. Czosnek obrać, pokroić w plasterki.3. Buraki przełożyć do dużego słoika, dodać czosnek.4. Całość zalać wodą, Woda powinna zakryć buraki całkowicie, ale nie powinno być jej za dużo. Słoik zakryć gaz... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...