drugą stronę) lub w piekarniku. Można także podpiec na patelni, a potem dopiec ją w piekarniku. Jest to danie bardzo sycące, pełne wartościowych składników odżywczych. Nadaje się zarówno na śniadanie, jak i na ciepłą kolację. Frittatę można przygotowywać z różnymi dodatkami. Ja dzisiaj, jako nadzienie, wykorzystałam kabanosy. Podczas pieczenia nabrały wspaniałej miękkości i delikatności. Idealnie uzupełniły się
Codzienna kuchnia niecodziennaplacuszki to świetny pomysł zarówno na śniadanie, kolację jak i na deser! Zainspirowałam się Kwestią Smaku, ale nie byłabym sobą gdybym nie zmodyfikowała oryginalnego przepisu. Składniki ( 10 sztuk): 350 g jogurtu naturalnego 1 op. cukru wanilinowego 2 jajka 3 łyżki roztopionego masła 225 g mąki orkiszowej typ 2000 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki
Oka w rosole czyli KaFka gotujePrzyjemnie jest zacząć dzień od czegoś pysznego . Chrupiące grzanki, aksamitne awokado i jajka w koszulce. Pełne smaku, zdrowe i energetyczne śniadanie. Czego chcieć więcej? składniki: 1 bułka (dowolna, Wasza ulubiona) przekrojona na pół 2 łyżeczki oleju 1/2 ząbka czosnku 1 dojrzałe awokado 2 jajka sól, pieprz wykonanie: W małym garnku zagotowuję 2 szklanki lekko osolonej wody. Energicznie mieszam łyżką
babka w formieUwielbiam domowe pasty na kanapki i uwielbiam awokado, a domowe pasty są najlepsze. Do tego świeże i chrupiące pieczywo i mamy bardzo pyszne śniadanie. Według mnie awokado jest mdłe, ale wystarczy połączyć go z wyrazistymi w smaku składnikami i wtedy jest smaczne. Ser feta idealnie pasuje do awokado, ale trzeba pamiętać, żeby nie solić już pasty. Pastę bardzo
IzabelawkuchniPyszna pasta z makreli z dodatkiem filetów z sardeli, kiszonego ogórka i czerwonej cebuli będzie smacznym daniem na śniadanie lub kolację. Składniki: 180-200g makreli 2 filety z sardeli (anchois) 3 średnie ogórki kiszone czerwona cebula pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu czarny pieprz, ostra papryka Sposób przygotowania: Ogórki i cebule kroimy w kostkę. Szczypiorek i anchois drobno
Pyry na Gazzarówno dzieci, jak i dorośli. Dodatek pierników nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu. Świetnie smakują nie tylko na ciepło, ale również na zimno, dlatego idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Jak dla mnie najlepsze są same, ale można je również podawać z dodatkami, jak np. dżem, masło orzechowe czy inne smarowidła... Składniki: 100 g pierników
Kuchnia MagdaLenyTaka pastę na śniadanie przygotujemy bardzo szybko. Gotową pastę, możemy wykorzystać także zamiast masła, pod wędlinkę ;) Składniki: 1 dojrzałe awokado 1-2 ząbki czosnku 4 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju lub oliwy 200 g sera twarogowego sól, pieprz do smaki (pieprzu użyłam ze sklepu Smaki Natury <--klik) do dekoracji szczypiorek 1. Awokado rozkrajemy
Gotowanie...to proste !Zrobione dzisiaj na śniadanie w błyskawicznym tempie. Są puszyste i pyszne. Wszystkie składniki razem wymieszać na gładką masę. Zostawić na 5-10 minut. Thermomix do naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki, zmiksować obroty 6, czas 8 sekund dodać plasterki banana i wymieszać za pomocą kopystki Smażenie – na patelni rozgrzać mocno olej, następnie zmniejszyć ogień. Dużą łyżką nakładać racuszki
Kuchnia Pokoleńsmaku i aromacie ciasto marchewkowego? Czemu nie! Robiłam pierwszy raz i bardzo podoba mi się jej smak, ten cudowny zapach a do tego chrupiące orzechy włoskie. Idealnie rozgrzewające śniadanie, które dodaje energii na cały długi dzień. Składniki: szkl. mleka 1/2 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. startej marchwi łyżka wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli garść posiekanych orzechów
wyzwania kuchennezimnym mlekiem…Czyż to może smakować…Przekonałam się, że tak i od tego czasu zmieniło się moje podejście do owsianki. Teraz gotuję ją najmłodszemu potomkowi. Dzisiaj na śniadanie dostał owsiankę z bakaliami. Znalazły się w niej pistacje, kokosowe chipsy, nasiona konopii i gorzka czekolada. Całość posypałam cynamonem i polałam masłem rozpuszczonym z syropem klonowym. Owsianka z bakaliami
codojedzeniaDzisiaj mam dla Was świetną propozycję śniadania. Ta wersja jest białkowo-tłuszczowa czyli, bez węglowodanów, która idealnie sprawdza się na diecie redukcyjnej. Nie jest konieczne, by przy pierwszym posiłku spożywać węglowodany, bez tego również można się najeść do syta i być pełnym przez 4 godziny 😉 Ja wręcz ubóstwiam takie śniadanka😍 Raz sałatki, raz zdrowotne jajeczka i człowiek szczęśliwie idzie
Zdrowie i pysznie na talerzuWyobraźcie sobie taki scenariusz: w sobotę wieczorem zagniatacie ciasto, a w niedzielę rano, swojej rodzince, na śniadanie podajecie świeżo upieczone, chrupiące i pachnące drożdżówki :) Ja sobie kiedyś wyobraziłam taki poranek i to zmotywowało mnie do ich upieczenia. Przygotowanie drożdżówek podzielone na dwa dni jest bardzo fajne, ale oczywiście możecie przygotować wszystko jednego dnia. “ Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
Moja Delicjajako pogmatwany. Ostatni miesiąc wyciągnął ze mnie starego lenia. Po świętach pozwoliłam sobie na więcej luzu. Razem z Lubym odkryliśmy kilka świetnych […] Artykuł Naleśniki na słodko na weekendowe śniadanie pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeDelikatne placuszki na maślance, z jabłkami startymi na drobno i płatkami migdałowymi to fajna propozycja na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Fani racuchów z jabłkami nie będą jednak usatysfakcjonowani – te placuszki są duuużo delikatniejsze. Sos jogurtowo-cynamonowy świetnie je uzupełnia. Osobiście placuszki najbardziej smakowały mi gdy lekko przestygły, choć gdybym miała wybierać, wybrałabym jednak racuchy drożdżowe. Placuszki
Smaki Na TalerzuGdyby śniadanie mogło zdefiniować dalszą część dnia, to każdy dzień rozpoczęty od zjedzenia tych placuszków byłby – podobnie jak one – wyjątkowy. Pyszne, puszyste naleśniki na wzór amerykańskich pancakes zapewnią z rana odpowiednią dozę energii i wartości odżywczych, karmiąc podniebienia swą naturalną słodyczą. Przejrzałe banany osładzają placuszki dostatecznie, by obyć się już bez dodatku innych słodzideł, jeśli jednak najdzie Was ochota
Even Better Food