Powidla sliwkowe z czekoladą --Confettura di prugne con cioccolato ...

Powidla sliwkowe z czekoladą --Confettura di prugne con cioccolato ...

Powidla sliwkowe z czekoladą --Confettura di prugne con cioccolato ...

  Składniki: ok.3 kg wypestkowanych  śliwek węgierek, około 600 - 800 g cukru (ilość zależna od stopnia dojrzałości śliwek) 2 opakowania cukru z wanilią lub nacięta laska wanilii  100 g kakao Deco  Morreno 1i 1/2  tabliczki 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady  dalam amaretto do jednych słoiczków a do drugich syrop miętowy ,bo czekolada i mięta to sama rozkosz...mniam pycha!!!   Wykonanie :                         &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, śliwka, przetwory, domowa czekolada

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.