U nas w domu na Święta nigdy nie kupujemy gotowych wędlin.Wspólnie z Mamą wszystko robimy same, nawet białą kiełbasę . Smak niepowtarzalny, a użyte przyprawy
Gosia gotujeJako, że to mój pierwszy upieczony chleb nie chciałam eksperymentować i skorzystam z przepisu na tej wspaniałej stronie Zmieniłam tylko minimalnie dodatki
Gosia gotujePasztet domowej roboty gości na naszym stole naprzemiennie z pieczonym karczkiem, boczkiem czy szynką. Ja i Mama należymy do mięsożerców i go uwielbiamy, Tato
Gosia gotujeKolejna kiszka ziemniaczana gościła na naszym stole. Miała być pierwotnie przed lub po Wielkanocy, ale Mama już zakupiła kiszki na białą kiełbasę i nie
Gosia gotujeDomowy zapiekany pasztet, często gości na naszym stole. Jest to spowodowane pewnie tym, że uwielbiamy kurczaka z grilla w różnych wersjach. Zawsze można wtedy przy okazji
Gosia gotujeMoim zdaniem wszystko co zrobi one w domu jest najlepsze, nie muszę więc Was chyba namawiać do zrobienia samodzielnie pysznego białego sera.Jest coraz cieplej, mleko po
Gosia gotujeJak już wspominałam wcześniej w moim pierwszym przepisie na białą kiełbasę , robimy ją u nas w domu zawsze na Święta. Na Boże Narodzenie było 6
Gosia gotujeTak go nazwałam, bo faktycznie po raz pierwszy robiłam pasztet na Wielkanoc. Przepis prosty, ale jakże smaczny. Z podanej ilości składników wyszły mi dwie foremki, z
Gosia gotujeJak już wspominałam wielokrotnie, rzadko kiedy kupujemy wędliny. po pierwsze ich oferowana jakość nie ma nic wspólnego z proponowaną ceną. Po drugie zaś my po prostu
Gosia gotujeNiezbędny do zrobienia dobrego rosołu, choć lubię też ten z lanymi kluskami . Makaronu robię zawsze więcej, gdyż następnego dnia, uwielbiam lekko podsmażony z serem i
Gosia gotujeTo nie danie, a dodatek, jakże niezbędny np, do ruskich pierogów . Potrzebna zarówno do farszu, jak i omasty. Zreszta taka słonina, to również świetny dodatek
Gosia gotujeKonfiturę z czerwonej cebuli robiłam po raz pierwszy. Tyle się o niej naczytałam w necie, że chciałam w końcu poznać ten smak. Opłacało się, jest
Gosia gotujeOj, kiedy ja ją robiłam, to wiedzą tylko Ci, którzy śledzą mój profil na fejsie. Ciagle tam wisi na SG, bo zwyczajnie na to zasługuje. Domowa
Gosia gotujeNiedziela, więc czas na coś specjalnego, kolejna wędlina do chleba, tym razem pieczona. Uwielbiam domowe smaki i polecam z czystym sumieniem, choć powiem szczerze, ze
Gosia gotujeUwielbiam kaszankę, choć tę czerwoną niekoniecznie. Od kiedy przekonałam się, że jej fantastyczny smak można uzyskać nie dodając do niej wcale krwi, polubiłam robić ją
Gosia gotuje