Łatwy przepis na zachowanie smaku i aromatu świeżego kopru. Teraz jest idealny czas na przygotowanie zapasu koperku do późnojesiennych i zimowych potraw. Suszony koperek nie dorasta temu do pięt :) Składniki : koper bez zawiązanych kwiatów Koper porządnie opłukać. Najlepiej najpierw zanurzyć go w misce z wodą i zostawić na ok. 15 minut, by piach opadł na dno. Potem jeszcze na wszelki wypadek spłukać bieżącą wodą. Jeśli na koprze widzimy pojedyncze mszyce (jeśli jest ich więcej, odradzam przygotowanie zapasu), n... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)