pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:47/132)

Piersi w sosie z niebieskiego sera i suszonych pomidorów 158

wchłonie sos. Chociaż on jest tak dobry, że można go i bezkarnie zlizywać prosto z talerza SKŁADNIKI 3 małe piersi kurczaka 550-600g (ew. mięso z piersi indyka lub mięso z udek) 200ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka 120-150g sera z niebieską pleśnią 6-8 połówek suszonych pomidorów z zalewy ½ sporego pęczka pietruszki, bez łodyżek

Karo in the Kitchen
Opiekane śniadanie, czyli śniadaniowe pyszności, które przygotujesz w opiekaczu 127

zapewnić sobie dostawę wartościowych kalorii i już od rana dostarczać organizmowi potrzebnych witamin i minerałów, do sandwicza włóż warzywa (pomidora, paprykę lub zielonego ogórka), chude mięso (polędwica z indyka, pierś kurczaka) i np. pastę z awokado. W opiekanej kanapce może znaleźć się też jajko ugotowane na twardo, wędzona ryba, sałata, żółty ser (od czasu do czasu, bo najlepiej

Codogara
Niech cię Zakole – dzień drugi na Ziemi Dobrzyńskiej - część II 152

sandacza w sosie śmietanowo-koperkowym,  jabłka zapiekane z serem kozim i borówkami amerykańskimi. Ledwo zjedliśmy kolację, trochę się zdrzemnęliśmy a tu już śniadanie: ciepła jeszcze, wędzona pierś indyka,  twarożek,  sodziaki z konfiturą domową,  twardy ser smażony, warzywa i owoce. Wszystko smaczne i pachnące, ale trzeba było jeść ostrożnie. Czekało na nas kilka atrakcji kulinarnych. Agroturystyka

królestwo garów
PIECZONY KALAFIOR Z SOSEM SEROWYM 148

osolonym wrzątku. Możecie zrezygnować z dodatku makaronu i zastąpić go większą ilością różyczek kalafiora. Do zapiekanki świetnym dodatkiem będzie też pokrojona w kostkę, doprawiona i usmażona pierś indyka lub kurczka. Wierzch zapiekanki warto posypać płatkami migdałów.  SKŁADNIKI na 4 porcje ½ główki kalafiora 1 szklanka makaronu np. muszelki, penne, garganelli 3 łyżki oliwy sól morska świeżo zmielony czarny pieprz

cool and minty
Kotlety z indyka w panierce 220

Jedzenie proste i smaczne, takie lubię najbardziej :) Składniki : sznycle z fileta z piersi indyka jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Mięso lekko potłuc, posolić i posypać mielonym pieprzem, jajko rozmieszać z odrobiną wody Na płaski talerz wsypać bułkę tartą  Mięso maczać w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce Smażyć na gorącym tłuszczu

Proste Potrawy
Dieta CTZO, dzień piąty 137

rodzynek suszonych 20 g orzechów włoskich Przepis: mleko zagotować, wsypać płatki owsiane. Gotować jeszcze przez chwilę. Po ugotowaniu dodać rodzynki oraz siekane orzechy. Obiad 150 g mięsa z piersi indyka bez skóry 15 g oleju kokosowego 6 g czosnku 10 g kopru ogrodowego 160 g szparagów 42 g szpinaku 300 g ziemniaków 200 g buraków Przepis: Mięso upiec

Kucharzyca
Indyk w warzywach 159

Składniki : 2 sznycle z fileta z piersi indyka mąka 2 papryki czerwone + 1 żółta 1 cebula 2 marchewki oliwa do smażenia Przygotowanie : Filety z indyka pokroić w paski i obsypać lekko w mąką, obsmażyć Na drugiej patelni obsmażyć na oliwie pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną w piórka paprykę, na końcu dodać drobno startą marchew, wymieszać, przykryć pokrywką i smażyć

Proste Potrawy
Super pasztet w galarecie 199

domowym menu, ale zawsze można przygotować ich zdrowszą wersję :)  Szeroki wybór superfood znajdziecie w sklepie internetowym sklepagnex.pl Porcje:  forma 30x12x10   Składniki: 300 g filetów z piersi indyka 250 g ciecierzycy, ugotowanej 200 g marchewki pokrojonej na cienkie plasterki, 200 g warzyw (seler,   pietruszka)  pokrojonej na cienkie plasterki 200 g wątróbki drobiowej, pokrojonej  duża

SzczyptaSmaQ
Pierś z indyka w sosie paprykowym. 202

Składniki: 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej) 2 papryki czerwone 2 pomidory 1 cebula 500 ml rosołu (przepis tutaj) pieprz cayenne, sól, pieprz Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy około 10 minut

Moje-pitraszenie
Sos żurawinowy 202

bardzo smaczny, zbilansowany w smaku, w miarę kwaśny, gładki, bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Używam go przeważnie do dań mięsnych (np. do smażonej piersi z kaczki, lub piersi indyka , bo z nimi smakuje po prostu pysznie!). Do dań słodkich nadaje się także. Taki sosik podany na ciepło idealnie kombinuje się z lodami . Jak już wspomniałem, jest idealny

Kuchnia Łukasza
Mielonka z piersi kurczaka i indyka 316

Przepis : I tak pierś z kurczaka skręcić na grubym sitku i posolić według wagi pierś indyka  pociąć w kawałki byle jak i posolić według wagi,następnie wyrabiamy jedno i drugie mięsko osobno do kleistości bez wody,potem dodajemy przyprawy tylko do tego co jest w kawałkach i dalej wyrabiamy bez wody potem łączymy mięsa i teraz dajemy wodę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zupa koperkowa z klopsikami 188

mniejsze lub 1 bardzo duży pęczek świeżego koperku 2-3 łyżki soku z cytryny 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne Klopsiki: 500 g chudego mięsa mielonego (użyłam z piersi indyka) 1 mała cebula 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 jajko 1 łyżeczka suszonego tymianku sól pieprz Wykonanie: Warzywa myjemy i obieramy ze skórki. Seler i pietruszkę ścieramy

MyCookBook.pl
Roladki z indyka z warzywami 212

Składniki filet z piersi indyka, 1 sztuka około 800g cebula, 1 duża sztuka marchewka, 2 sztuki pietruszka, 1 sztuka seler, 1 malutka sztuka papryka czerwona, 1 sztuka cukinia, 1 mała sztuka jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierki margaryna lub olej, do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filet myjemy, osuszamy i kroimy tak aby powstały 4 plastry. Rozbijamy mięso

Gotowanie moimi oczami
Kieszonki z indyka ze szpinakiem i fetą 232

Składniki sznycel z piersi indyka, 4 szt czosnek, 3 ząbki szpinak mrożony, 1/2 opak ser feta, 1/2 opak jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierowania olej, do smażenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i smażymy tak długo, aż odparuje cała woda. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką

Gotowanie moimi oczami
Siekane kotlety z indyka 135

Lekkie, szybkie w przygotowaniu kotlety z piersi indyka z dodatkiem pieczarek i cebulki. Bez użycia maszynki do mielenia mięsa. Wystarczy ostry nóż i deska do krojenia. Wszystkie składniki należy bowiem drobno posiekać. Doskonałe dla osób na diecie bezglutenowej. Bez dodatku bułki, bez panierki, jedynie z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Usmażone na gęsim smalcu, który dodatkowo podkręca ich smak

Wiem co jem