wchłonie sos. Chociaż on jest tak dobry, że można go i bezkarnie zlizywać prosto z talerza SKŁADNIKI 3 małe piersi kurczaka 550-600g (ew. mięso z piersi indyka lub mięso z udek) 200ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka 120-150g sera z niebieską pleśnią 6-8 połówek suszonych pomidorów z zalewy ½ sporego pęczka pietruszki, bez łodyżek
Karo in the Kitchenzapewnić sobie dostawę wartościowych kalorii i już od rana dostarczać organizmowi potrzebnych witamin i minerałów, do sandwicza włóż warzywa (pomidora, paprykę lub zielonego ogórka), chude mięso (polędwica z indyka, pierś kurczaka) i np. pastę z awokado. W opiekanej kanapce może znaleźć się też jajko ugotowane na twardo, wędzona ryba, sałata, żółty ser (od czasu do czasu, bo najlepiej
Codogarasandacza w sosie śmietanowo-koperkowym, jabłka zapiekane z serem kozim i borówkami amerykańskimi. Ledwo zjedliśmy kolację, trochę się zdrzemnęliśmy a tu już śniadanie: ciepła jeszcze, wędzona pierś indyka, twarożek, sodziaki z konfiturą domową, twardy ser smażony, warzywa i owoce. Wszystko smaczne i pachnące, ale trzeba było jeść ostrożnie. Czekało na nas kilka atrakcji kulinarnych. Agroturystyka
królestwo garówosolonym wrzątku. Możecie zrezygnować z dodatku makaronu i zastąpić go większą ilością różyczek kalafiora. Do zapiekanki świetnym dodatkiem będzie też pokrojona w kostkę, doprawiona i usmażona pierś indyka lub kurczka. Wierzch zapiekanki warto posypać płatkami migdałów. SKŁADNIKI na 4 porcje ½ główki kalafiora 1 szklanka makaronu np. muszelki, penne, garganelli 3 łyżki oliwy sól morska świeżo zmielony czarny pieprz
cool and mintyJedzenie proste i smaczne, takie lubię najbardziej :) Składniki : sznycle z fileta z piersi indyka jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Mięso lekko potłuc, posolić i posypać mielonym pieprzem, jajko rozmieszać z odrobiną wody Na płaski talerz wsypać bułkę tartą Mięso maczać w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce Smażyć na gorącym tłuszczu
Proste Potrawyrodzynek suszonych 20 g orzechów włoskich Przepis: mleko zagotować, wsypać płatki owsiane. Gotować jeszcze przez chwilę. Po ugotowaniu dodać rodzynki oraz siekane orzechy. Obiad 150 g mięsa z piersi indyka bez skóry 15 g oleju kokosowego 6 g czosnku 10 g kopru ogrodowego 160 g szparagów 42 g szpinaku 300 g ziemniaków 200 g buraków Przepis: Mięso upiec
KucharzycaSkładniki : 2 sznycle z fileta z piersi indyka mąka 2 papryki czerwone + 1 żółta 1 cebula 2 marchewki oliwa do smażenia Przygotowanie : Filety z indyka pokroić w paski i obsypać lekko w mąką, obsmażyć Na drugiej patelni obsmażyć na oliwie pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną w piórka paprykę, na końcu dodać drobno startą marchew, wymieszać, przykryć pokrywką i smażyć
Proste Potrawydomowym menu, ale zawsze można przygotować ich zdrowszą wersję :) Szeroki wybór superfood znajdziecie w sklepie internetowym sklepagnex.pl Porcje: forma 30x12x10 Składniki: 300 g filetów z piersi indyka 250 g ciecierzycy, ugotowanej 200 g marchewki pokrojonej na cienkie plasterki, 200 g warzyw (seler, pietruszka) pokrojonej na cienkie plasterki 200 g wątróbki drobiowej, pokrojonej duża
SzczyptaSmaQSkładniki: 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej) 2 papryki czerwone 2 pomidory 1 cebula 500 ml rosołu (przepis tutaj) pieprz cayenne, sól, pieprz Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy około 10 minut
Moje-pitraszeniebardzo smaczny, zbilansowany w smaku, w miarę kwaśny, gładki, bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Używam go przeważnie do dań mięsnych (np. do smażonej piersi z kaczki, lub piersi indyka , bo z nimi smakuje po prostu pysznie!). Do dań słodkich nadaje się także. Taki sosik podany na ciepło idealnie kombinuje się z lodami . Jak już wspomniałem, jest idealny
Kuchnia ŁukaszaPrzepis : I tak pierś z kurczaka skręcić na grubym sitku i posolić według wagi pierś indyka pociąć w kawałki byle jak i posolić według wagi,następnie wyrabiamy jedno i drugie mięsko osobno do kleistości bez wody,potem dodajemy przyprawy tylko do tego co jest w kawałkach i dalej wyrabiamy bez wody potem łączymy mięsa i teraz dajemy wodę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.mniejsze lub 1 bardzo duży pęczek świeżego koperku 2-3 łyżki soku z cytryny 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne Klopsiki: 500 g chudego mięsa mielonego (użyłam z piersi indyka) 1 mała cebula 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 jajko 1 łyżeczka suszonego tymianku sól pieprz Wykonanie: Warzywa myjemy i obieramy ze skórki. Seler i pietruszkę ścieramy
MyCookBook.plSkładniki filet z piersi indyka, 1 sztuka około 800g cebula, 1 duża sztuka marchewka, 2 sztuki pietruszka, 1 sztuka seler, 1 malutka sztuka papryka czerwona, 1 sztuka cukinia, 1 mała sztuka jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierki margaryna lub olej, do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filet myjemy, osuszamy i kroimy tak aby powstały 4 plastry. Rozbijamy mięso
Gotowanie moimi oczamiSkładniki sznycel z piersi indyka, 4 szt czosnek, 3 ząbki szpinak mrożony, 1/2 opak ser feta, 1/2 opak jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierowania olej, do smażenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i smażymy tak długo, aż odparuje cała woda. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką
Gotowanie moimi oczami