pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:49/132)

Pyzy z mięsem i warzywami czyli tanio i smacznie 286

ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana (zależnie od gatunku ziemniaków dosypywana wg potrzeby) FARSZ warzywa i mięso z rosołu, u mnie: 1/4 selera 2 marchewki 1 pietruszka skrzydło z indyka pierś kaczki szponder  Łącznie około 50 dkg mięsa 1 cebula 2 łyżki oliwy Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe ziemniaki przeciskam przez praskę

Magiczna kuchnia Darii
Krystyno!! Moje krople!! Dietetyczny kurczak z sałatą. 522

się swoimi kubkami smakowymi możecie spróbować sałatki z kurczakiem marynowanym w musztardzie i jogurcie. Pyszne. Zdrowe i w przyrządzeniu szybkie. Potrzebujemy: podwójny filet z piersi kurczaka lub kawałek piersi indyka duży kubek jogurtu naturalnego 0% 4 łyżki musztardy Dijon lub innej ostrej musztardy 3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku, drobno posiekane ½ łyżeczki curry – jak ktoś nie lubi można pominąć

ladykitchen
Mielone w chlebie 102

Jakiś czas temu oglądałam jeden z odcinków programu " Ewa gotuje ". Zaciekawiły mnie kotlety z piersi indyka panierowane w krojonym chlebie. A, że nie miałam indyka postanowiłam zrobić ale swoją wersję tych kotletów. Zrobiłam więc ze świeżej szynki wieprzowej. Kotlety wyszły smaczne, soczyste a panierka chlebowa bardzo chrupiąca, czyli tak jak lubię. Następnym razem pokombinuję ze środkiem

Ewa w kuchni
Schab pieczony w mleku 615

przyprawienia mięsa. Najlepiej użyć mleka o 2 lub 3,2 % zawartości tłuszczu. Schab nie przesiąka smakiem mleka podczas pieczenia. W ten sam sposób można także przygotować filet z piersi indyka. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 164

Wystarczy tylko ćwiczyć silną wolę, ewentualnie na lodówkę założyć kłódkę. No... dwie, tak dla pewności. Bo licho (pozostali domownicy) nie śpi. SKŁADNIKI: - 0,5 kg piersi indyka / kurczaka (u nas indor, ze  względu na nietolerancję kurczaka), - papryka - czerwona i żółta, - grzybki Mun, 25 dag, /Można kupić i poczytać o nich tu: kliknij - marchew, 2, - kukurydza, pół puszki

Wypisz Wymaluj
Filet z indyka faszerowany owocami 178

Pyszne, delikatne mięsko ze słodkim nadzieniem, sprawdza się zarówno jako propozycja obiadowa, jak i na zimno..... Składniki: 75 dag piersi indyka po kilka suszonych moreli i śliwek pół szkl. czerwonego półwytrawnego wina łyżka masła przyprawa do drobiu pieprz Wykonanie: Owoce wypłukać i namoczyć w winie na 3 godziny. Mięso umyć, ostrym nożem naciąć w połowie w poprzek

Anioły w kuchni
Tarta z grzybami leśnymi 149

miękkiego masła 1 żółtko szczypta soli ok 20 ml zimnej wody farsz: 300 g grzybów leśnych  1 łyżka masła pęczek świeżej pietruszki 1 cebula 200 g piersi indyka łyżka masła 2 łyżeczki tymianku 1 jajko 2 łyżki mleka pieprz i sól do smaku ser do posypania (użyłam goudy) Przygotowanie: Grzyby obieramy i płuczemy, gotujemy w osolonej

Niezły Młynek
Domowa wędlina 190

przepis, wg którego zrobiłam schab, nie bardzo wierząc do końca, że schab będzie się nadawał do zjedzenia;) Składniki na 2 kg mięsa: * 2 kg mięsa typu schab, karczek, pierś indyka itp. * 2 litry wody * 4 łyżki soli * 1 łyżka fruktozy * 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego + 1/2 łyżeczki ziołowego * 4 ząbki czosnku * 2-3 łyżki majonezu * 1 -2 liście laurowe

Zdrowa Kuchnia Sowy
Gulasz drobiowy z cukinią i pieczarkami 12007

Danie nie wymaga dużo pracy, wszystko robimy na jednej patelni. Smakuje równie dobrze następnego dnia, po odgrzaniu. GULASZ DROBIOWY Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI (4 porcje) Składniki: - 500 gram piersi indyka - 200 gram pieczarek - 1 cukinia - 1 papryka (ja dałam pół czerwonej i pół żółtej) - 1 spora cebula - 1 marchewka - 200ml przecieru pomidorowego - łyżka koncentratu pomidorowego - natka pietruszki - sól, pieprz

Zgrabne Gotowanie
Indyk z batatami, fasolką szparagową i kaszą gryczaną 164

daniu słodkawy smak, który nieźle komponuje się z rozgrzewającym imbirem. Świetne danie na takie chłodne dni jak teraz.   Składniki na indyka z batatami: – 400 g piersi z indyka – 350 g batatów

Kuchenne Wariacje
Mielone kotlety z indyka , nadziewane brokułem 128

Mielone kotlety z indyka , nadziewane brokułem Bardzo smaczne i do tego proste danie, wprost wymarzone , na zdrowy obiad w tygodniu lub w weekend . Kotlety mielone z indyka są bardzo łatwe w wykonaniu , jedno tylko, jest niezbyt fajne , mięso , strasznie się lepi do palców podczas formowania , panaceum , na ten problem, stanowią jednorazowe rękawiczki , lekko przetarte olejem Polecam , szczególnie(...)więc każdy Tadek niejadek , może zje cały obiadek Ciekawy pomysł na obiad , a co zostanie ,świetnie nada się na zimno , na kanapki z majonezem..mniam Składniki : mielone z piersi z indyka ( około, kilograma piersi, zmielić w maszynce o drobnych oczkach ) jeden ,gotowany, brokuł ( gotujemy w osolonej wodzie ) bułka tarta ( 2 czubate łyżki do mielonego , reszta do obtoczenia ) 1 jajko

Ogrodnik w podróży
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami 85

Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej pęczak 400 g indyka (z piersi lub udźca) 400 g cukinii 10 kawałków suszonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 0,5 litra warzywnego bulionu 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła sól, pieprz Do podania: tarty parmezan lub grana padano poszatkowana natka pietruszki Sposób wykonania: Kaszę(...)sitku pod bieżącą wodą. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, czosnek oraz tymianek i podgrzewamy do zeszklenia. Dodajemy mięso z indyka pokrojone w kostkę, kaszę, sól, pieprz oraz oregano. Smażymy około 5 minut mieszając tak aby mięso się ścięło ze wszystkich stron. Następnie na patelnię wlewamy bulion warzywny. Zmniejszamy ogień, przykrywamy

Qchnia po prostu
Filet z indyka w sosie śmietanowym z marchewką 110

Bardzo smaczne podanie fileta z indyka w sosie śmietanowym z marchewką. Delikatne danie posmakuje nawet naszym dzieciom. Artykuł Filet z indyka w sosie śmietanowym

Pieprzyć z Fantazją
Pieczeń z piersi z indyka z warzywami z wolnowaru 149

Soczysta pierś z indyka? Tak to możliwe. Wystarczy upiec ją długo w niskiej temperaturze w wolnowarze, dobrze wcześniej zamarynować przez noc a będziecie mieć na obiad pyszne, kruche i soczyste mięso. W dodatku robi się prawie samo, nie wymaga wielkiego nakładu pracy i skomplikowanych dodatków. Możecie oczywiście użyć innych warzyw np dodać szpinak lub brokuły. Ja miałam fasolkę

Bernika - moj kulinarny pamietnik