niego indyka i pieczemy godzinę (ja indyka w folii wkładam do żaroodpornego naczynia, bez pokrywki). Po upieczeniu, wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Mięso musi sobie odpocząć, nie krójcie go wcześniej, bo wszystkie soki z mięsa wypłyną, a przecież chodzi o to, żeby było soczyste. Podobne przepisy: Rolada z indyka faszerowana tapenadą Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Schab pieczony z morelami Pieczona szynka Artykuł Pieczona pierś z indyka do kanapek pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyindykiem, pomidorkami koktajlowymi, płatkami parmezanu i słodko – kwaśnym sosem. Polecam podać ją z chrupiącym, żytnim pieczywem na zakwasie. Sałatka z indykiem, pomidorami i płatkami parmezanu porcja dla 2 osób Składniki: 4 garście rukoli pierś z indyka garść małych pomidorków koktajlowych 4 łyżki pestek dyni około 10 płatków parmezanowych sos: 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej musztardy
Jaglusiaśrodku zimy także można zjeść pysznego szaszłyka, ja zdecydowałam się na dwa rodzaje drobiu: kurczaka i indyka. Potrzebujemy: 0,5 kg piersi z kurczaka i indyka 2 duże papryki 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule oliwa z oliwek/olej natka pietruszki majeranek oregano chili/pieprz cayenne papryka słodka pieprz i sól patyczki do szaszłyków Mięsko myjemy i kroimy
Kolejny blog o gotowaniuDzisiaj propozycja zdrowego obiadu, w dodatku uparowanego. To pierś z indyka z kaszą i warzywami. Użyłam warzyw mrożonych, które od dawna zalegały mi w zamrażarce, a których chciałam się pozbyć. Dlatego ten przepis jest idealny gdy chce się zutylizować mrożonki. Tak więc parowane warzywa, indyk w przyprawach i ugotowana kasza w bulionie, plus sos na bazie jogurtu to naprawdę
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki /4 porcje: – 1 pierś z indyka (ok. 320 dag) – 8 cienkich plastrów szynki długo dojrzewającej (ok. 10 dag) – 1 pęczek szparagów (ok. 16 sztuk) – 1 łyżka oleju – sól – świeżo mielony czarny pieprz Sos musztardowy – 1 łyżka musztardy np. gruboziarnistej lub zwykłej stołowej – 1 łyżeczka oliwy z oliwek
I LOVE LIFEciepło jak i na zimno. Tak więc, co powiecie na wybornego indyka w sosie słodko kwaśnym? Moja rodzinka pokochała ten przepis od razu! Składniki : – 500g piersi z indyka – 1 puszka ananasa + 3/4 szklanki soku z puszki – 250ml + 80ml wody – 1-2 czerwone papryki – 1 duża marchewka – 5cm imbiru – 150g koncentratu pomidorowego
Be Fit Be Strongbardzo. Było więc smacznie i zdrowo. Polecam tym, którzy lubią mięso indyka, lubią zjeść ostre danie i lubią eksperymentować w kuchni Składniki: 500 g sznycli z piersi z indyka kawałek świeżego imbiru kilka gałązek świeżego oregano kilka gałązek świeżej kolendry ¼ łyżeczki suszonego tymianku ¼ łyżeczki suszonego rozmarynu sól pieprz świeżo zmielony oliwa do smażenia Wykonanie: Imbir obrałam
Kuchnia u KrysiPolędwiczki z indyka są bardzo łatwe w obróbce a zarazem bardzo smaczne. Jest dużo bardziej delikatne od piersi z indyka i szybsze w przygotowaniu. Ja przygotowałam ją z szpinakiem i delikatną rozpływającą się mozzarellą. Do tego podałam ziemniaki puree i surówkę z młodej kapusty. Składniki: 2 polędwiczki z indyka po około 150 g liście szpinaku
Ala piecze i gotujeAromatyczny filet z indyka w miodowo-musztardowej marynacie, którą przygotowuje się bardzo szybko. Składniki: 2 sznycle z piersi z indyka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka rozmarynu suszonego pieprz, sól Sznycle lekko rozbić i przełożyć do miski. Sok z cytryny wymieszać z musztardą, następnie dodać oliwę
wyzwania kuchennecodziennie ale przynajmniej 3 razy w tygodniu. Ma 9 mięsiecy. Potrawę dodatkowo wzbogaciłam o olej arganowy, świetne źródło zdrowia, dostępne w sklepie internetowym MarokoSklep . Potrzebujemy: 1 "kotlet" z piersi z indyka szczypta pieprzu ziołowego 4 sztuki fasolki szparagowej żółtej i zielonej i mały ziemniak kilka kropel oleju arganowego Efas Indyczą pierś oprószamy pieprzem ziołowym i wkładamy do rękawa
MamaOskarkazwykle, miałam inne plany. Chciałam upiec wielką i dorodną pierś indyczą, którą potem będzie można kroić w plastry i zajadać się nią w kanapkach. Cyc okazał się jednak za niski, nie o taki efekt mi chodziło. Ubiliśmy go więc wspólnie z My, na dość cienki płat, doprawiliśmy go i zawinęliśmy w roladę. Wyszło całkiem si, nie żałuję zmiany planów(...)rozmaryn, jest to połączenie dość bezpieczne. Nie żebym się jakoś strasznie bała eksperymentować, nie gotuję jednak tylko dla siebie i zawsze muszę o tym pamiętać. Składniki: 700 g piersi z indyka 4 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka rozmarynu sól pieprz 1 łyżka masła olej rzepakowy Z piersi odcinamy polędwiczkę, nie będzie nam potrzebna. Pierś przykrywamy folią
Kardamonovyniego przygotować przepyszne risotta. W moim daniu pojawia się mięso z indyka, ale można je pominąć i przygotować wersję wegetariańską. SKŁADNIKI 2 duże cebule 400-450 g piersi z indyka oliwa 200 g czerwonego ryżu 2 czerwone papryki 2 brokuły 250 g pieczarek 1 szklanka wody sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka WYKONANIE Cebule obrać i pokroić
Passions hobbies lifewiem jak to nazwać może " Bombaj Indyk" Bardzo szybkie danie, czas przygotowania to 30 min Potrzebne na 4 porcje jest: - 0,5 piersi z indyka - 1 cebula - 1 puszka pomidorów - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżki śmietany 18% - 1 łyżeczka masła - imbir - 3 ząbki czosnku - 30g migdałów - natka pietruszki - ostra papryka - curry - ryż brązowy Krok
Niezły Młynekdziczyznę, an a drobiu kończąc Jakie mięso możemy włożyć do szynkowara? Gdy dbamy o linię i liczymy kalorie warto przygotować drobiową wędlinę. Idealnie nadaje się do tego indycza pierś, która zawiera minimalne ilości tłuszczu i jest bardzo delikatnym mięsem. A poza tym to gatunek mięsa, który idealnie możemy urozmaicić różnorodnymi dodatkami, ponieważ drób lubi, nie tylko wytrawne i pikantne(...)proste! Szynka z indyka z szynkowara z morelami i pistacjami Proporcja na szynkowar o pojemności 900 g Czas przygotowania: 26 godzin Składniki: 900 g piersi z indyka 22 g peklosoli 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1,5 łyżeczka żelatyny 1/3 szklanki zimnej wody garść suszonych moreli przekrojonych na 3 części garść pistacji
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 1 żółta papryka większa cebula 70g boczku wędzonego 280g piersi z indyka 2 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku łyżka świeżej bazyli 2 mniejsze kiszone ogórki 300ml sosu pomidorowego sól, pierz, słodka pa pryka, rozmaryn, sos sojowy, imbir 2 listki laurowe, c hilli 2 łyżki pikantnego ketchupu Przygotowanie: Boczek pokroić w cienkie paski , podsma
Gaździnka warzy