pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:65/132)

Aromatyczny gulasz z szynki 167

Aromatyczny gulasz z szynki to moja propozycja mięsnej potrawy do młodych ziemniaczków. Dlaczego ten gulasz jest wyjątkowy? Otóż smak całości podbijemy odrobiną ostrej pasty z papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gjuwecz - gulasz z indyka. 212

pracowni w mieście Trojan. Wykorzystywanе do tego są tylko materiały ekologiczne: glina z pobliskich gór, naturalne barwniki oraz bezołowiowe i bezkadmowe szkliwo.  Zapraszam :)  Składniki : 600 g piersi z indyka 250 ml słodkiej śmietanki 12 % sól, pieprz, do smaku 2 cebule 1 l domowego przecieru pomidorowego 2 łyżki suszonej bazylii 3 łyżki masła 1/2 papryczki chili 1 łyżka

Sama słodycz i szczypta chili
Gulasz z indyka z warzywami i makaronem fusilli tricolore Incola. 162

Makarony Incola polecam szczególnie osobom na diecie bezglutenowej . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g makaronu fusilli tricolore Incola   700 g pomidorów w sosie z puszki 600 g piersi z indyka 4 duże pieczarki 1 duża cebula 2 duże marchewki kawałek selera naciowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka koncentratu chili sól, pieprz do smaku 4 łyżki masła 1 łyżka

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z pieczonym indykiem i papryką 187

duże kwaśne jabłko 10 dag makarony (ulubiony, najlepiej świderki ) 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu przyprawy sól, pieprz, czosnek suszony, papryka ostra " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i paprykami. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Ogórki kiszone obieramy ze skórki. Warzywa i owoce kroimy

CoolinarniePL
Makaron ryżowy z indykiem na ostro 191

niestety bez zdjęć, bo obiad zrobiony w dość szybkim tempie, a żeby nie zapomnieć przepisu zamieszczam go tutaj;) Porcja dla 2 osób: 100 g makaronu ryżowego 400 g piersi z indyka łyżka prażonego sezamu zalewa do mięsa: 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki łyżka jasnego sosu sojowego łyżka ciemnego sosu sojowego łyżka sosu Worcester 2 łyżki oliwy z oliwek

kuchcikownia
Makaron ryżowy z indykiem na ostro 292

niestety bez zdjęć, bo obiad zrobiony w dość szybkim tempie, a żeby nie zapomnieć przepisu zamieszczam go tutaj;) Porcja dla 2 osób: 100 g makaronu ryżowego 400 g piersi z indyka łyżka prażonego sezamu zalewa do mięsa: 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki łyżka jasnego sosu sojowego łyżka ciemnego sosu sojowego łyżka sosu Worcester 2 łyżki oliwy z oliwek

kuchcikownia
Rolada z indyka z nadzieniem z suszonych moreli i żurawiny 193

był fantastyczny przepis na roladę w szynce parmeńskiej. Bez zwłoki postanowiłyśmy go wypróbować. Rezulatat był znakomity, a dzisiaj prezentujemy Wam efekty naszego kucharzenia :) Ilośc porcji: 5 Składniki: Rolada: pierś z indyka o wadze ok. 800g oliwa pół szklanki bulionu  szklanka soku pomarańczowego łyżka miodu 100 g  szynki parmeńskiej  sól i świeżo zmielony czarny pieprz Nadzienie

Kolizje Smaków
ZUPA GOŁĄBKOWA. TYM RAZEM Z KLOPSIKAMI Z INDYKA 166

pietruszka 1 łodyga selera naciowego 100g ryżu sól pieprz słodka i ostra papryka ziele angielskie liść laurowy koperek Na pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego (u mnie pierś z indyka) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1/2 cebuli startej na tarce sól pieprz majeranej granulowany czosnek Mięso mielone wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami. Formować dłońmi zwilżonymi w wodzie niewielkie

Walijskie Pichcenie
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym 167

SKŁADNIKI 1 duża pierś z indyka 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 cebula czerwona 2 łyżeczki czerwonej pasty curry TaoTao 1/2 buteleczki sosu chilli czosnkowego TaoTao 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem TaoTao 1 płaska łyżeczka chilli cayenne 4 łyżki sosu sojowego 1 opakowanie mrożonych warzyw chińskich. 1/4 papryki zielone, żółtej i czerwonej sok z 1/2 limonki PRZYGOTOWANIE Pierś umyć

ClauditteMissCooking
Indyk w sosie ze szpinakiem 88

Bardzo dobre danie, polecam. Niestety więcej zdjęć nie zdążyłam zrobić. Było to danie na imprezę i tak szybko jak położyłam na stół tak zniknęło. Pierś z indyka pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem papryką słodką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięsko z dwóch stron. Mięso na tylko zgubić kolor surowizny. Zdjąć mięso z patelni

Kuchnia Pokoleń
Curry z indykiem i warzywami 101

Szybkie i pyszne danie. Bardzo proste w wykonaniu. Można podać z ryżem, makaronem i kluseczkami. Piersi z indyka pokroić w paseczki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, wymieszać. Na patelnię wlać trochę oleju, najlepiej kokosowy, podgrzać. Dodać mięso i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać pokrojone w plasterki grzybki. Wymieszać i smażyć 30 sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać pastę

Kuchnia Pokoleń
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE JARZYNOWYM 203

czym nie przepadamy, tylko dlatego, że ktoś zamieścił to na blogu :))  Tak więc... dziś pulpeciki - w otoczeniu tego, co lubimy najbardziej :) Zapraszam! Składniki na pulpety: 70dkg piersi z indyka 2 jajka sól, pieprz słodka papryka 2 łyżki kaszy manny Na sos: 1 cebula 1 marchewka kawałek selera naciowego kawałek papryki 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku śmietana

Walijskie Pichcenie
Rolada z indyka faszerowana brokułem 301

Trochę więcej pracy niż zwykle i można wyczarować zgrabną roladę z indyka, z zielonym farszem na bazie brokuła i serka białego. To moja propozycja na niecodzienny obiad lub elegancką kolację. Końcowy efekt zależy od dokładności w zwijaniu rozłożonych płatów mięsa z farszem(...)Taką zwiniętą roladę należy najpierw zawinąć szczelnie w folię spożywczą, następnie w folię aluminiową i dopiero tak przygotowaną piec w piekarniku. Składniki: • 8 plastrów piersiindyka Farsz • 1 mały brokuł • 200 g sera ricotta • 5 pomidorków suszonych w oliwie • 1 cebula • 3 ząbki czosnku • pęczek natki pietruszki • sól, pieprz do smaku

To co kocham
Gulasz z szynki 139

W tym wpisie pokażę Wam przepis na szybki, prosty tradycyjny gulasz z szynki. Podstawową wersję gulaszu możecie urozmaicić dowolnymi dodatkami, np. papryką, kukurydzą. Tak przygotowany gulasz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz wieprzowy 195

Gulasz wieprzowy z kruchym, miękkim mięsem z łopatki gotowany w piwie z dodatkiem marchewki, pieczarek i boczku to idealne danie na obiad. Gulasz możemy podać z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania