byle jaka sałatka, bo warstwowa stylizowana na hamburgera. Ciekawe podanie, świetny smak- to musi być pozycja, która zagości na Waszym stole ;) Składniki: 1/2 kg piersi z indyka 300g pieczarek roszponka 2 pomidory mała czerwona cebula 4 ogórki konserwowe 100g żółtego sera 2 bułki hamburgerówki 4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego
Czerwona PorzeczkaSkładniki (porcja dla 5-6 osób lub na 2-3 dni dla 2 osób) Składniki potrzebne do przygotowania bulionu: - 2 marchewki; - 1 łodyga selera naciowego; - 1 pietruszka; - pierś z indyka, - 1 łyżeczka soli morskiej; - ziele angielskie. Składniki pozostałe: - 2 duże pomidory; - 1 cebula; - 4 ząbki czosnku; - 1 łyżka oliwy np. olej rzepakowy; - 1-2 garści jarmużu; - 2 przeciery pomidorowe
MintTasteknajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu „mieszanka
Martyna Cooksmięsa): Tym razem marynowałam pałki z kurczaka (na patelni), robiłam też piersi z kurczaka (na grillu) i łososia (w piekarniku) i te pałki chyba nafajniej wyszły. Chociaż piersi z indyka też były całkiem soczyste. ok 300 ml oliwy z oliwek świeża bazylia (mniej więcej tyle ile jest w doniczce, ilościowo to była 1 garść) ok 3 cm kawałek imbiru
Szybko Tanio Smaczniewarzyw i owoców. To czas lekkiej kuchni i smaków z dzieciństwa. Dziś zrobiliśmy obiadek prosty ,ale bardzo smaczny. Obiadek , który pamiętam z dzieciństwa. Składniki młode ziemniaczki kawałek kapusty piersi z indyka marchewka cebula pietruszka pieprz ziołowy do smaku sól himalajska różowa do smaku świeży koperek dość sporo olej kokosowy extra virgin do smażenia Mięso umyj i pokrój
Z Kuchni Do Kuchniwarto dodać trochę wywaru z gotowania mięsa. Polecam! Pasztet drobiowy z żurawiną Składniki na 2 formy 11 x 11cm: 2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g wątróbki drobiowej pęczek włoszczyzny 2 kajzerki 2 cebule 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 100g żurawiny suszonej przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa w całości, 2 liście laurowe
Smak mojej kuchnizasada zdrowo i lekko, ale treściwie. By podsunąć wam jak wiele możliwości ma człowiek podczas gotowanie tego posiłku podajemy kilka naszych propozycji: ratatouille z bakłażana i cukinii, pierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą
upichconatego sos pieczarkowy i patisony Orzech . Sosy polecam bo są pyszne, można je użyć jako gotowe danie lub z dodatkiem mięsa. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego 3 , 4 jajka 2 , 3 łyżki mąki 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku 1 łyżeczka koncentratu chili
Sama słodycz i szczypta chilikuchni. Przepis zaczerpnięty jest z książki "Odchudzająca książka kucharska według diety strukturalnej" Marka Bardadyna, która to kiedyś wygrałam, w jakimś konkursie. Składniki: 200 g ryżu brązowego, 250 g piersi z indyka, 4 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka cukry brązowego, 1 duży por, 1 główka kapusty pekińskiej (ok. 200 g), 2 cebule, 2 marchewki, 2 papryki czerwone, 3 łyżki kiełków
Państwo Wojtczuk gotująbrązowego ryżu cukinię, ok. 300 g 2 średnie ziemniaki 4-5 łodyg selera naciowego kilka pomidorów koktajlowych cebulę 4 ząbki czosnku 100-150 g pieczarek 500 g polędwiczki/ piersi z indyka ok 700 ml wody łyżkę koncentratu pomidorowego dwie łyżki masła przyprawy: sól, płatki chili, suszone sproszkowane pomidory, bazylię, czosnek świeżą bazylię i lubczyk (ale oprócz bazylii może być
Pichceniomanianasze miseczki pękną lub się rozkruszą. Cała potrawa jest niskokaloryczna, pełna witamin, minerałów oraz dobrego dla naszego przewodu pokarmowego – błonnika. Składniki: 6 tortilli pełnoziarnistych (przepis tutaj) 400g piersi z indyka 2 duże cebule papryka czerwona puszka kukurydzy (250g) puszka czerwonej fasoli (250g) 2 puszki pomidorów 2 łyżeczki cukru chilli, sól, pieprz garść rukoli do podania 2 łyżki oleju rzepakowego
wysmienitySałatka Składniki: makaron z brązowego ryżu makaron z czerwonej soczewicy pierś z indyka avocado szpinak rukola sałata prażony słonecznik olej lniany olej dyniowy oliwa z oliwek (do podsmażenia indyka) sól
nietadietawiększość potraw przygotowuję z grilla, na parze z piekarnika. Od zaprzyjaźnionego sklepu Tradismak do przetestowania naturalne mieszanki przypraw, które się sprawdzają w 100% w mojej kuchni. Do przygotowania piersi z indyka z grilla wykorzystałam przyprawę red spice łagodną Tradismak. Skład mieszanki : sól,papryka czerwona słodka, błonnik spożywczy, czosnek,gałka muszkatałowa
Kulinarne pyszności Molkizadbać o siebie i swoich bliskich. Zmienimy nasze nawyki żywieniowe na bardziej zdrowe poczujemy się lepiej, zdrowiej pełni pozytywnej energii. Dziś w kuchni Molki czeka na Was grillowana pierś z indyka, komosa ryżowa, rukola, pomidorki koktajlowe i parmezan. Dodatkowych walorów smakowych nadał olej rzepakowy o aromacie dymnym, który fajnie
Kulinarne pyszności Molkizrobienie domowej wędliny wcale nie jest takie trudne. Przede wszystkim musimy zdecydować, z czego chcemy zrobić naszą wędlinę, najczęściej kupujemy schab wieprzowy, choć może być to również pierś kurczaka, indyka, czy karczek. Ważne, aby mięso było dobrej jakości, pozbawione chemii i dodatkowych substancji. Pamiętajmy, że do zrobienia domowej wędliny niepotrzebne są nam ulepszacze, wystarczy kawałek mięsa, sól oraz przyprawy
Kuchcik gotuje