pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:73/132)

Domowe wędliny 171

zrobienie domowej wędliny wcale nie jest takie trudne. Przede wszystkim musimy zdecydować, z czego chcemy zrobić naszą wędlinę, najczęściej kupujemy schab wieprzowy, choć może być to również pierś kurczaka, indyka, czy karczek. Ważne, aby mięso było dobrej jakości, pozbawione chemii i dodatkowych substancji. Pamiętajmy, że do zrobienia domowej wędliny niepotrzebne są nam ulepszacze, wystarczy kawałek mięsa, sól oraz przyprawy

Kuchcik gotuje
Pierś z indyka na kanapki. 133

Składniki: 800 g piersi z indyka  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oleju Do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy, wlewamy sok z cytryny i olej – mieszamy aż składniki połączą się. Następnie nacieramy dokładnie mięso z każdej strony - wkładamy w rękaw do pieczenia i zostawiamy

Moje-pitraszenie
Kasza jaglana z pieczarkami, brokułem, porem oraz indykiem w sosie pomarańczowym 136

Składniki: -woreczek kaszy jaglanej (100g) -pół pora -1 brokuł -700g brokuła -200g piersi z indyka -sok wyciśnięty z 1 pomarańczy -masło, oliwa z oliwek -3 ząbki czosnku Przygotowanie: Potrawkę zaczynamy od ugotowania brokuła. Brokuł dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy 5 min. w osolonej i posłodzonej wodzie ( 1 łyżeczka soli oraz 1 łyżeczka cukru).  Kaszę jaglaną

Receptura smaku
Sałatka z kurczakiem i grzankami 127

Prosta, pożywna sałatka z dressingiem na bazie oliwy.  Składniki na 1 porcję: kilka liści sałaty lodowej 200 g piersi z indyka lub kurczaka 1/2 awokado 1 łyżka pestek dyni kilka pomidorków koktajlowych 1-2 kromki pełnoziarnistego chleba na grzanki 1 łyżka przyprawy shoarma dressing: 2,5 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego pieprz

Ze smakiem i z pasją
Pieczona pierś indyka z jabłkami i cytryną 186

Lubicie indyka? Ja muszę przyznać, że średnio. Jakoś tak nie mam do niego przekonania. Od czasu do czasu podejmuję jednak próbe oswojenia tego mięsa. I

Polska Zupa
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 135

Przyprawa o przyjemnym korzennym aromatem przypominającym zapach i smak: goździków, cynamonu, gałki muszkatołowej, kardamonu, gorczycy i pieprzu. sól i pieprz ziołowy do smaku        Wykonanie: Pierś z indyka myję, osuszam ręcznikiem papierowym i kroje w kosteczkę, wrzucam na rozgrzana patelnie i smażę. Marchew pokrojoną w kostkę dodaje do indyka i razem dusze i podsmażam. Dodaje

Różowa kuchnia
Marynowany pieczony schab – idealna domowa wędlinka lub mięsko na obiad 851

jako pieczony. W sumie ten pieczony schab to pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa. Mama na każde święta piekła mięsa. A to schab właśnie, a to boczek a to pierś z indyka. W sumie to smakowały doskonale jako wędlinka właśnie, ale na różnego rodzaju święta, stosowało się je też jako mięsko na obiad. Wystarczyło ugotować ryż czy ziemniaki, podgrzać takie

Mieszam w Garnku
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 95

Całość powinna być gęsta i miękka (trzeba nią nasmarować mięso). mięso – drób (ja użyłam dwóch piersi z kurczaka, ale większy kawałek będzie łatwiejszy do zwijania, myślę, że pierś z indyka lepiej się sprawdzi), który należy przeciąć prawie „do końca ” wzdłuż i następnie lekko rozbić; Stronę, która będzie zwijana należy posmarować nadzieniem i posypać żurawiną. W zależności

Szybko Tanio Smacznie
Dietetyczny pasztet z indyka. 224

szynkę dojrzewającą, gdy jest do wypiek codzienny. Na święta polecam jednak, bardziej elegancką wersję z szynką. Pasztet przed pieczeniem, zawinięty w szynkę parmeńską. Składniki: 80 dkg mięsa z indyka (udziec, pierś) 25 dkg ugotowanej kaszy jaglanej 2 cebule (średniej wielkości) 2 jajka eko 1 łyżka oleju do smażenia cebuli + olej do posmarowania formy do pieczenia 1,5 łyżeczki

Codziennik Kuchenny
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i kapustą 432

zarówno na rodzinny obiad/kolację jak i na domową imprezkę. Spróbujcie i oceńcie sami, czy wam odpowiada czy nie... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego ok 500-600g piersi z indyka lub kurczaka 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 główki kapusty pekińskiej pęczek szczypiorku przyprawa do mięsa mielonego Wykonanie: Mięso, cebulę i czosnek mielimy, następnie dodajemy jajko

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z soczewicy 114

tuńczyka z puszki.  Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy garść rukoli sałata lodowa suszone pomidory ser żółty pół papryki czerwonej kilka pomidorów koktajlowych  kilka oliwek  pierś z indyka ( można pominąć) sól, pieprz pół cytryny oliwa ząbek czosnku Przygotowanie: Soczewice namoczyłam i ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Pokroiłam na małe kawałki suszone pomidory,oliwki,czerwoną paprykę. Dokładnie umyłam

Kukuleczki
Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym 144

schłodzonego masła w kawałkach 1 łyżka zimnej wody 1 jajko,  schłodzone 1/2 łyżeczki soli masło do posmarowania formy 2 łyżki mąki do oprószenia formy Nadzienie 100 g piersi z indyka 100 g zielonych szparagów 100 g świeżych liści pokrzywy 150 g śmietany 18% garść świeżego czosnku niedźwiedziego 4 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku

SzczyptaSmaQ
Rolady z indyka nadziewane camembertem i fasolką szparagową 190

Ciekawe urozmaicenie obiadów. Ja wykorzystałam camembert z zielonym pieprzem, ale równie dobrze możecie skorzystać z tradycyjnego lub innego smakowego. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka 1 camembert (u mnie z zielonym pieprzem) 100 g żółtej fasolki szparagowej 1 jajko tarta bułka do obtoczenia sól, pieprz (u mnie świeżo mielony kolorowy) margaryna do smażenia WYKONANIE

Passions hobbies life
Przepisy na Wielkanoc 300

ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej  Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni Litewski chleb na zakwasie Mleczne bułeczki Sałatki: Sałatka ziemniaczana z jajkiem Sałatka ,,słonecznik" Sałatka

Kuchnia Łukasza
Nuggetsy 115

Składniki: pierś z indyka płatki kukurydziane jajko 1 szklanka mąki 600 ml wody przyprawa American chicken Rafex olej do smażenia Mięso dokładnie umyć i pokroić na małe kawałeczki.  Mąkę z wodą, przyprawą i jajkiem miksujemy do uzyskania ciasta naleśnikowego.  Płatki kukurydziane rozbijamy tłuczkiem na mniejsze kawałki.  Olej rozgrzewamy. Kawałki mięsa moczymy w cieście, następnie obtaczamy

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania