sałata czerwona papryka czerwona 3 łyżki kukurydzy gotowanej - lub z puszki 4 kromki pieczywa razowego + sól garstka pestek słonecznika i pestek z dyni Mięso: 3 kotlety z piersi z indyka łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki tymianku, bazylii, oregano 1/2 łyżeczki suszonego czosnku, soli, świeżo mielonego pieprzu Na dresing oliwa orzechowa
Słodkie Przyjemnościpostanowiłam spróbować. Korzystałam z dwóch przepisów pierwszy znaleziony na forum GW , drugi na blogu Damsko - meskie spojrzenie na kuchnię składniki 1 kg schabu lub pierś z indyka (1kg) 2l wody 4 łyżki soli 2 liście laurowe 4 - 6 listków ziela angielskie 1 główka czosnku, obrana, ząbki przeciśnięte przez praskę 2 łyżki majonezu
Stare Garytego przepisu-klik Dodatkowo: * wykałaczki- 6 szt. Szaszłyki: Cukinię pokroić w talarki o grubości około 1 cm. Wykałaczki namoczyć w ciepłej wodzie (min.30 min.) Umyte i osuszone piersi z indyka zmielić w maszynce. Doprawić posiekaną bazylią oraz solą, pieprzem chili i czosnkiem. Dosypać kaszę mannę i dokładnie wymieszać. Dłoń zwilżyć oliwą i z mięsa formować kuleczki o wielkości dużego
Kraina Miodem Płynącaktóre do najłatwiejszych nie należy). Łatwo idzie, szybko znika, ale sprawia, że chce się do tego smaku powracać, nie tylko myślami. SKŁADNIKI NA FARSZ: - 1 kg udźca z indyka, - 2x pierś z kaczki, - tacka warzyw, - przyprawy: * pieprz czarny, (łyżka) * pieprz ziołowy, (opakowanie całe), * vegeta (najlepiej domowa, do smaku), - cebula - 75 dag - masło, dużo masła. Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który
Wypisz WymalujDziś przepis na szybkie i proste w wykonaniu leczo............ Składniki: ok 0,5 kg piersi z indyka cukinia 2 papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów oliwa przyprawy Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć 10 minut na oliwie. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kolejne 10 minut. Następnie
Anioły w kuchniCzas grillowania ogrodowego minął ,ale nic nie stoi na przeszkodzie ,aby go przedłużyć .Do prezentowanej potrawy latem wykorzystuję grill ,a teraz patelnię grillową. Składniki: 0,5 kg piersi z indyka lub kurczaka 10 dag płatków migdałowych ,uprażonych 1 puszka fig w zalewie słodkiej sól patyczki Glazura. 100ml oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy ostrej 1 łyżka miodu
Kulinarny karnet Christopherazdjęcie): 1 puszka kukurydzy (285 g) 250 ml bulionu 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego 0,5 dużej czerwonej papryki (ok. 100g) 1 łyżeczka śmietany (18%) 150 g (maksymalnie) piersi z indyka 1 łyżeczka oleju kurkuma, chili, kolendra (ilość przypraw według uznania: kurkumy i kolendry nie mniej niż po 0,5 - 1 łyżeczki, chili zależy jak znosicie ostrość, ja dałam
Malowane smakiemtakie się nie rozpadną), kukurydzę pokrojoną w krążki, cukinię. Mięso też można zmienić, ja używam karkówki bo jest tłusta. Pasuje tu także boczek albo łata wołowa. Mięso z indyka (zwłaszcza pierś) może być w szaszłykach zbyt suche. Z drobiu raczej wybrałabym kurczaka. Szaszłyki podajemy do chleba lub do pieczonych ziemniaków i surówki
prawdziwe jedzeniesztuk nalesnikow na tortille 800g piersi z indyka pol glowki salaty lodowej 4 pomidory 0,5 ogorka 1 duza cebula 6 rzodkiewek mala puszka kukurydzy sol papryka slodka czosnek sypki Mieso umyc i pokroic w drobna kostke Mieso przyprawiamy sola, papryka i czosnkiem Smarzymy mieso az bedzie miekkie
Klaudynkowa kuchniatygodnia siedzę na działce, a co za tym idzie większość obiadów jest z grilla. Rybki, karkóweczka, piersi z indyka itp itd. Sezon na potrawy z grilla co prawda już się kończy, ale chciałam się podzielić tym prostym pomysłem. Większość z Was prawdopodobnie jadła kiedyś banany z grilla, bo to dość popularne. Dziś miałam ochotę na deser i zrobiłam
Kraina Tysiąca Smakówmorskiej - ok.1/3-1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej - 2-3 ziarna ziela angielskiego - sporo świeżo mielonego kolorowego pieprzu - conajmniej 2-10 łyżek tłuszczu** * - W pierwszej wersji miałam mięsa pieczone: indyk (cała pierś), pałki od kurczaka, kawałek wołowiny i wieprzowiny; gotowane mięso od: perliczki i kurczaka ; Drób jeżeli miał skórkę to mieliłam razem z nią. - W drugiej wersji miałam: pieczone: karkówkę
Smaczne Zdroweduze piersi z indyka kapusta pekinska 3 pomidory 1 cebula 0,5 ogorka swierzego 4 rzodkiewki frytki majonez ketchup przyprawa do gyrosa/kebaba sol pieprz Wszystko kroimy : szatkujemy kapuste, kroimy cebule, ogorka, pomidory i rzodkiewke Polowe cebuli odkladamy, a reszte skladnikow razem mieszamy ( mamy salatke z kapusty pekinskiej) Dobrawiamy sola i pieprzem
Klaudynkowa kuchniaWykorzystuję zapasy z zamrażarki. Znalazł się zmielony indyk, szpinak oraz piersi drobiowe z których powstały mi takie zawijańce. Część zniknęła na obiad zanim zrobiłam zdjęcie a reszta jako wędlina na kanapkę. składniki: 4 pojedyńcze piersi z kurczaka ( moje miały po 300 g) 400 g mięsa mielonego z indyka, u mnie zmielony udziec 150 g szpinaku, u mnie mrożony(...)patelnię i odparować nadmiar wody. Do mięsa mielonego dodać odciśniętą bułkę namoczoną wcześniej w mleku oraz szpinak. Masę dobrze wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Każdą pierś rozciąć na dwa płaty mięsa. Następnie rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Rozbity płat mięsa ułożyć na desce. Oprószyć solą i pieprzem. Rozłożyć cienką warstwę mięsa mielonego ze szpinakiem i zwinąć
Monia miesza i gotujekanapki zachwycają zarówno podniebienia jak i oczy. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki . Składniki: 6 kromek chleba tostowego 2 małe pomidory 1/2 ugotowanej lub pieczonej piersi z kurczaka albo z indyka 100 g boczku w plastrach 4 liście sałaty Sól i czarny mielony pieprz 100 ml majonezu 1 stołowa łyżka sosu barbecue Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności(...)Majonez mieszamy z sosem barbecue i następnie gotowym sosem smarujemy wszystkie kromki chleba, ale tylko po jednej stronie. Na jedną kromkę chleba wykładamy po 2 liście sałaty oraz połowę piersi z kurczaka. Następnie przyprawiamy to solą i pieprzem. Na drugą połowę wykładamy połowę boczku i pomidorów. Na piersi z kurczaka wykładamy trochę majonezu zmieszanego z sosem barbecue i przykrywamy następnie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneZatoki Arabskiej (tak się nazywa Zatokę Perską, od strony Arabii Saudyjskiej) wraz z emigrantami i ma bardzo wiele odmian. Czy smaczne ? Oceńcie sami :) Składniki 1/2 kg piersi z kurczaka lub z indyka bez kości (w ostateczności może być mielone drobiowe) 1 średnia cebula drobno posiekana 2 łyżki stołowe drobno posiekanej natki pietruszki lub natki kolendry(...)olej do smażenia przyprawy - po pół łyżeczki: czarnego pieprzu, białego pieprzu, mielonego ziela angielskiego, (ewentualnie zamiast wyżej wymienionych można dodać baharat ) sól do smaku Przygotowanie Pierś z kurczaka lub indyka pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem, natką pietruszki lub kolendry, czarnym pieprzem, solą i mielonym zielem angielskim a następnie zmielić w maszynce
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata