pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:79/132)

Nuggets 141

Opis Nuggets: Nuggets (chicken nuggets) to słynne amerykańskie danie przyrządzane z kawałków piersi kurczaka lub indyka, które następnie obtoczone są w panierce bądź cieście i smażone. Krótko mówiąc są to pyszne małe kawałki kurczaka w panierce. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli. Danie to znamy głównie ze słynnych sieci fast food. Jednak takie zawierają sporo tłuszczu i mięsa(...)dipów. Są idealne również na przyjęcia jako przękąski. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz inne przepisy na dania dla dzieci . Składniki: 550 g filety z piersi kurczaka 1 łyżka oleju rzepakowego + do smażenia 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego Sól i pieprz do smaku 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 75 g mąki pszennej 1 jajko

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szaszłyki z grilla z rabarbarem 76

czerwonego mięsa produkowane są także kiełbasy na grilla, więc również warto zamienić je na zdrowsze przysmaki. Mięso białe wypada na tle czerwonego nieco lepiej. Do białego mięsa zaliczamy drób (indyk, kurczak, kaczka, gęś) a także mięso z królika. Jest to mięso mniej tłuste i zarazem mniej kaloryczne od czerwonego, a przy tym stanowi bardzo dobre źródło białka. Badania dowodzą(...)oliwki, szparagi, cykoria, ziemniaki, seler, kukurydza, papryka, rabarbar owoce: banan, ananas, brzoskwinie, śliwki, jabłka, gruszki, arbuz SZASZŁYKI Z GRILLA Z RABARBAREM Składniki: 350-400 g mięsa drobiowego (z piersi kurczaka lub indyka) 2 duże, czerwone papryki 2 łodygi rabarbaru marynata: 1 łyżka ciemnego sosu sojowego sok z 1/2 cytryny 1 łyżka miodu lub syropu klonowego 2 łyżki oliwy

Wiszniówka
Grillowanie – bezpiecznie, zdrowo i smaczne 113

Skapujący do ognia tłuszcz powoduje osadzanie się szkodliwych rakotwórczych związków na przygotowywanej żywności. Jakie mięso wybrać? Wszyscy pewnie uwielbiają grillowaną karkówkę, jednak lepiej wybierać chudsze mięsa, np. kurczaka czy indyka. Aczkolwiek mała porcja karkówki nie zaszkodzi, byle nie było to codzienne danie. Kupując kiełbasy wybieraj najlepiej te z szynki i dokładnie czytaj etykiety. Im mniejsza lista składników, tym lepsza(...)aromatyczne sosy. Menu na grill – przepisy na dania Szaszłyki Składniki: czerwona i żółta papryka cukinia cebula 10 średnich pieczarek przyprawy ziołowe i pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek pierś kurczaka lub indyka Przygotowanie: Umyte warzywa pokrój na cząstki, mięso na małe kawałki. Nabijaj warzywa i mięso na patyczki do szaszłyków, skrop je olejem i posyp przyprawami i ziołami. Grilluj

Strefa Zdrowego Żywienia
Zielona pieczeń z indyka 40

Magda W kontraście do ciężkich potraw wigilijnych, na kolejny dzień Świąt, zaserwuję zieloną pieczeń z indyka. Indyk słynie z tego, że jest chudym mięsem, a w połączeniu z cukinią, koperkiem, szczypiorkiem tworzy pyszną, delikatną i lekką pieczeń, idealną na obiad dla całej rodziny. Polecam ten przepis, nie tylko na Święta, sprawdzi się super na codzienny obiad – prosty, smaczny(...)Świetnie też pasuje do niej szybki sos żurawinowy – przepis do znalezienia na blogu. Polecam! Składniki (na dużą pieczeń, dla 4-5 osób): 800g mielonego mięsa z indyka – użyłam z piersi 1 mała cukinia 2 łyżki świeżego, drobno siekanego koperku – może być mrożony 2 cebulki dymki ze szczypiorem 3 łyżki sosu sojowego 1 duże jajko 3 łyżki

Smaczna Strona
Zapiekanka z kaszą jaglaną i bakłażanem. 64

dzień. Taki obiad sprawdzi się dla każdego. Tą prostą zapiekankę możesz zjeść w wersji bez mięsa (jak jest w przepisie), ale jeśli jesteś mięsożercą śmiało możesz dodać kawałeczki piersi kurczaka lub indyka i zapiec całość. Szybko, zdrowo i bardzo smacznie! Kasza jaglana jest jedna z najzdrowszych kasz i nie jest zbyt doceniana, a szkoda ponieważ posiada wiele właściwości odżywczych

Zdrowy Styl Joanny
Makaron w kremowym sosie z kurkami i kurczakiem. PRZEPIS 87

łatwe w przygotowaniu danie sezonowe. Przepis na makaron w sosie kurkowym z kurczakiem Składniki: 200 gramów świeżych kurek , 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 200 gramów mięsa z piersi kurczaka lub indyka, 200 ml słodkiej śmietanki 30 proc., 200 ml mleka, łyżka mąki pszennej, pęczek natki pietruszki, łyżka masła, sól, pieprz. – Składniki na 2-3 porcje. Jak zrobić

Kulinarna Polska
Drobiowa tarta z cukinią bez spodu - fit, dietetyczna, zdrowa 151

Oszukana tarta - bo bez kruchego ciasta a w wersji fit:) Polecam na zdrowy obiad.  400g mięsa mielonego z piersi kurczaka lub indyka  1kg cukinii  2 cebule 3 jajka  1 pęczek koperku  150g tartej mozzarelli  4 czubate łyżki bułki tartej sól, pieprz, czosnek granulowany  1. Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy łyżeczką

Szefowa kuchni
Sałatka gyros 85

pyszności zajrzyjcie koniecznie do serwisu Przepisy.pl gdzie znajdziecie ponad 30 tysięcy przepisów z całego świata.  A teraz już zapraszam na sałatkę Składniki: ok 500 g filetu z piersi kurczaka lub indyka opakowanie mieszanki przyprawowej gyros-kebab 1 średniej wielkości cebulę (użyłam fioletowej, bo ciekawiej wygląda) 3-4 łyżki ketchupu 7-8 ogórków konserwowych puszka kukurydzy mała kapusta pekińska

Cynamonowe szczęście
Klopsiki podróżnika czyli obiad ze słoika 150

doskonałą bazą do wielu pomysłów na szybki obiad. Doskonale sprawdzą się do niego kluski, makarony , kasze oraz ryż. Do zrobienia klopsików możesz użyć mięsa z kurczaka lub indyka. Z samej piersi pulpety będą nieco suche i nie oszukujmy się, również mało ekonomiczne. Dlatego najlepiej sprawdzi się tzw. mięso mieszane. Jeśli nie masz mięsa drobiowego, możesz użyć również wieprzowiny. Jeśli

Kuchnia Na Wypasie
Szybki bigos z cukinii / Quick Zucchini and Sausage Stew 126

może macie ochotę na dietetyczny bigos z cukinii ? Jeśli macie ochotę na bigos fit, wystarczy pominąć w daniu kiełbasę - zamiast niej sprawdzą się na przykład chude kawałeczki piersi kurczaka lub indyka. Tak naprawdę możecie tutaj dodać wszystkie kawałki mięsa, które wrzucilibyście do tradycyjnego bigosu. Jeśli danie   ma być wegetariańskie lub wegańskie, kiełbasę lub mięso zastąpcie pieczarkami. Bigos

Lekcje w kuchni
RYŻ Z KALAFIORA SMAŻONY Z SUSZONYMI POMIDORAMI I JAJKIEM 117

tarce lub rozdrabniamy w malakserze ( można też drobno posiekać na desce) i smażymy na oliwie lub oleju,  z cebulką, czosnkiem i suszonymi pomidorami. Można dodać mieloną pierś kurczaka lub indyka (około 200 g), jeśli lubimy lub gotowe danie podać z jajkiem sadzonym.   SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1/2 kalafiora 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy

cool and minty
Kurczak nie tylko pieczony i dobrze przyprawiony 89

względu na chorobę. A także dla dzieci, jak i osób w podeszłym wieku. Mięso drobiowe jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. Przy czym najbardziej polecane jest mięso pochodzące z piersi kurczaka lub indyka. Polacy doceniają walory mięsa drobiowego, bo spożycie tego produktu ocenia się na dwadzieścia pięć procent ogólnie spożywanego mięsa. Jest to jednak wciąż za mało, ponieważ w wielu

ProstePesto.pl
Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, prosta wędlina 93

siedzę w domu i tworzę dla Ciebie.. składniki: 1 kg mięsa mielonego, wieprzowego z łopatki 0,5 kg dowolnego mięsa drobiowego bez kości i skóry (udka,piersi,może być indyk lub kaczka) 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka ostrej, mielonej papryki lub słodkiej jeśli wolisz łagodnie 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka brązowego cukru lub miodu

Ogrodnik w podróży
Gotowanie parówek -nigdy tego nie rób! Gotowanie wydziela substancje rakotwórcze! 4808

parówek wykorzystano mięso bardzo drobno zmielone, o jednolitej strukturze bez wyczuwalnych kawałków mięsa. Do produkcji parówek oczywiście wykorzystuje się mięso najczęściej jest to mięso z szynki wieprzowej, piersi kurczaka albo indyka, ale nie tylko. Oprócz ”prawdziwego mięsa” do parówek wykorzystuje się mięso oddzielone mechanicznie, przyprawy, sól, substancje wypełniające najczęściej skrobie. Dodaje się również groch czy nawet błonnik

To Musisz Wiedzieć
Leczo 108

smalcu. Kiełbaskę należy bardzo mocno zrumienić. Pod koniec smażenia dodajemy wędzoną paprykę i wyłączamy gaz. Wszystko mieszamy i przekładamy do garnka z warzywami. Zamiast kiełbaski możemy wykorzystać pierś z kurczaka, indyka lub łopatkę wieprzową, które również wcześniej należy podsmażyć (w przypadku łopatki należy dłużej ją później dusić, aby była miękka). Leczo prawie gotowe. Należy teraz je doprawić solą

Analiza Smaku

Proponowane wyszukiwania