marchewką i groszkiem na ciepło . Pyszny, prosty i zdrowy obiad :)) Często do niego wracam, zmieniając tylko obiadowe dodatki :)) Polecam gorąco! Składniki: 5 00g mięsa z indyka (ja miałam pierś) 1 jajko 150g pieczarek 2 cebule sól pieprz papryka słodka 2 ząbki czosnku bułka tarta olej Wykonanie: Mięso mielimy razem z 1 cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem
Walijskie PichcenieSkładniki: filet z piersi kurczaka lub indyka 0,5 kg zielona papryka 1 szt czerwona papryka 1 szt marchew 2 szt cebula 1 szt pędy bambusa z puszki lub kalarepka 1 szt grzyby mun (suszone lub w zalewie) kilka szt (lub mrożonka typu mieszanka chińska) czosnek 1 ząbek pieprz, sól, papryka słodka, kurkuma, imbir do smaku olej do smażenia
głodny alergikAromatyczny sos inspirowany przepisem z książki Laxmi Khurana. Połączenie ananasa z dynią, kokosem i migdałami wszystkim bardzo smakowało, zwłaszcza dzieciom :) Składniki: filet z piersi kurczaka lub indyka 500 g dynia (użyłam mrożonej kostki) 450 g ananas (świeży lub z puszki) 1 szt woda 1 szklanka olej do smażenia kilka łyżek mleko kokosowe (lub sojowe, ryżowe) 1 szklanka
głodny alergikgroszkiem w innej postaci. Do galaretek dodałam plasterki korniszonów z chilli, nadają smakowi charakteru i sprawiają, że galaretka jest świetna, nawet bez dodatkowego doprawiania. Składniki: filet z piersi kurczaka lub indyka 400 g marchew 3 szt groszek zielony 0,5 szklanki kukurydza konserwowa 0,5 puszki (lub słoik z mieszanką tych warzyw) korniszony niekoniecznie (oliwki czarne, kalafior, brokuły) niekoniecznie
głodny alergikSheraton. Pewnie część z Was wie co oznacza skrót QAFP, ale dla tych, którzy nie wiedzą - jest to System Gwarantowanej Jakości Żywności, który objemuje wędliny, mięso drobiowe (pierś z kurczaka, indyka oraz tuszka, elementy młodej polskiej gęsi owsianej) oraz mięso wieprzowe (szynkę, schab, karkówkę, polędwiczkę i łopatkę). Właśnie mięsu wieprzowemu zostało poświęcone spotkanie. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćmięsa z piersi kurczaka 100 g kaszy gryczanej 1 awokado 100 g sera feta 2 garście liści szpinaku baby 10 czarnych oliwek 8 kawałków suszonych pomidorów z oliwy 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób wykonania: Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Studzimy. Mięso z indyka, obrane awokado
Qchnia po prostukilka dni robić inną. Ja zrobiłam prasowaneczkę z piersi z kurczaka. Dobra, krucha i aromatyczna. A przede wszystkim WŁASNA! Składniki szynkowar rzecz jasna TRADISMAK 800 g piersi z kurczaka lub indyka marynowane całe pieczarki i marynowana marchewka 2 łyżeczki żelatyny spożywczej TRADISMAK Pokrój piersi na szęści i dodaj żelatyny. Dokładnie wymieszaj. Zamknij do szklanego pojemnika i włóż do lodówki
Z Kuchni Do KuchniKolejna odsłona piersi z kurczaka. No lubię i nic nie poradzę :) Pierś z kurczaka można zastąpić indykiem. Też będzie bardzo dobre. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 i 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor 1 łyżka świeżej posiekanej pietruszki 1 łyżka świeżej posiekanej bazylii 1 łyżka świeżego posiekanego lubczyku 1 łyżka świeżej posiekanej kolendry 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz sól
Szczęśliwa kuchniaKolejna odsłona piersi z kurczaka. No lubię i nic nie poradzę :) Pierś z kurczaka można zastąpić indykiem. Też będzie bardzo dobre. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 i 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor 1 łyżka świeżej posiekanej pietruszki 1 łyżka świeżej posiekanej bazylii 1 łyżka świeżego posiekanego lubczyku 1 łyżka świeżej posiekanej kolendry 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz sól
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comBardzo dobre jednodaniowe danie. Mięso pokroić w małe kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Na tatelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. smażyć
Kuchnia Pokoleńfrancuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z jabłkiem w sosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA(...)PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ RUSKIE
W kuchennym oknie Ewypieczonego jeśli nam zostaną – takie porcje staną się nowym pysznym daniem. PRZEPIS NA INDYKA W ŚMIETANIE Składniki na indyka w śmietanie: 500g mięsa indyka bez kości np pierś lub udziec 400ml śmietany 30% 1 cebula olej 2 ząbki czosnku sól pieprz biały Jak zrobić indyka w śmietanie: Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju
Dorota Smakujeteż wczesną kolację.Wspaniale chrupiąca,lekko pikantna....po prostu pyszna,warta wypróbowania.Jedna z naszych ulubionych z przyprawą gyros. Składniki: średnia główka kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka(lub indyk) dwa-trzy ogórki zielone 1/2 szklanki prażonej cebulki 4 łyżki oliwy z oliwek przyprawa gyros Pierś pokroić w kostkę lub paseczki,polać oliwą z oliwek i posypać przyprawą
Niespełnione zdolności kulinarneBardzo szybkie i proste do zrobienia kotleciki siekane z kurczaka lub indyka. Są soczyste i pyszne. Jest to ulubione danie obiadowe moich dzieci. Za każdym razem wychodzą bardzo smaczne, dlatego bardzo często je przygotowuję. Jeśli zostaną mi z obiadu, to podaję je na kolację lub śniadanie do kanapek. Jeśli muszę je zrobić na szybko, rozmrażam szybkim sposobem.pier(...)kurczaka poprzez umieszczenie jej w lekkiej wodzie, potem tylko drobno kroje pierś, dodaję resztę składników i mam gotowy obiad. Czasami nie dodaje sera, jeśli go na przykład nie mam w lodówce. Składniki: Z podanych składników usmażysz około 10 – 12 kotlecików. 500 g piersi kurczaka (filet) lub indyka 2 jajka małe 100 g sera tarkowanego 3 łyżki mąki
Ania gotujeoliwek. Zalecane: drób bez skóry (kurczak, indyk), wołowina, cielęcina, królik. Chude i domowe wędliny np. grillowana na grillu elektrycznym, gotowana na parze lub pieczona w rękawie pierś z kurczaka lub indyka. Ryby przygotowane bez panierki np. dorsz, łosoś, halibut, śledź, makrela, tuńczyk. W umiarkowanych ilościach: chuda wieprzowina np. schab, polędwica, szynka bez tłuszczu, Unikaj: tłustego mięsa takiego jak żeberka
Cztery Fajery