pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:88/132)

Tajskie zielone curry z kurczakiem 103

limonki. Gotowe zielone curry podawać z ryżem gotowanym na sypko. Zielone curry Warto wiedzieć robiąc tajskie zielone curry. Udziec z kurczaka zastąpić można mięsem z piersi kurczaka lub mięsem z indyka. Lubisz curry? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Curry ze słodkich ziemniaków . The post Tajskie zielone curry z kurczakiem appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Kotlety siekane z piersi kurczaka z mozzarellą 121

piersi kurczaka w cieście naleśnikowym 5 od 13 osób Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 kotletów Przygotowanie 20 min. Smażenie 20 min. Kalorie 190 kcal Kotleciki siekane z filetem kurczaka, szalotką i żółtą mozzarellą. Pokrojona drobno pierś kurczaka zatopiona w cieście naleśnikowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: KOTLECIKI SIEKANE 1 większy filet z piersi kurczaka(...)wodzie i osusz na ściereczce. Na patelnie rozgrzej niewielką ilość oleju, usmaż na nim pieczarki z bułką tartą do zarumienienia. Posól i popierz. Uwagi: Filet z piersi kurczaka możesz zastąpić filetem z indyka. Instagram Zobacz @prostepesto na Instagramie i gotuj z nami oznaczając #prostepesto . Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name

ProstePesto.pl
Moda na chemiczne produkty czyli wędliny z szynkowara bez peklowania 159

pozytywnie zaskoczeni, bo rzadko kiedy ktoś ma chęć robić własne wyroby. Zostaje pytanie zasadnicze : Jakie można zrobić wędliny z szynkowara bez peklowania? Należą do nich: szynki drobiowe (pierś z kurczaka lub z indyka) mielonki szynki wieprzowe (karkówka, schab) rolady mięsne pasztet kiełbasy golonka parzona boczek prasowany i rolowany Dlatego warto zainwestować w taki sprzęt! Smacznego i przede wszystkim powodzenia

sierotka maRysia w kuchni
Ryż smażony z kurczakiem po hindusku 146

Lubicie takie dania na sposób hinduski? Imbir, curry i kukurydza to połączenie które sprawia że się je i je i je, smakuje obłędnie. Dodałam tutaj filet z piersi kurczaka, można dodać z indyka. Polecam na obiad czy wczesną kolację. Ryż smażony po hindusku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
BIGOS Z CUKINII, PAPRYK I KIEŁBASY 108

składniki możecie modyfikować. Jeśli jesteście na diecie wege zrezygnujcie z dodatku kiełbasy, bigos nie straci na smaku. Jeżeli jadacie mięso – zamiast kiełbasy możecie dodać drobne kawałki piersi z kurczaka, filetu z indyka, nawet posiekane parówki. To bardzo aromatyczne danie, które wykonacie w kilka chwil. Do bagietki, grzanek wszelakich, placków czy kopytek polecam Bigos z cukinii, papryk i kiełbasy

Zasmakuj Kuchni
Cordon Bleu 123

panierowany sznycel, który nadziewany jest serem oraz kawałkami szynki. Do tradycyjnego Cordon Bleu używa się sznycel cielęcy. Możemy go jednak wykonać cielęciny, szynki wieprzowej, schabu, piersi z kurczaka czy też indyka. Najważniejsze w danym przepisie jest to by mięso złożyć tak, by w środku znajdowało się nadzienie z sera i szynki, który po usmażeniu roztopi się i wypłynie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Menu na tydzień: Sycące sałatki na początek wiosny 139

uważamy, że warto poświęcić kilka godzin w weekend, żeby prze tydzień nie stać w garach. Oto jakich składników użyliśmy: Lista zakupowa Mięso/wędliny Polędwiczka z indyka 2x 8,5 zł Piersi z kurczaka 2x 4 zł Rostbef 9,5 zł Polędwica wołowa 16,5 zł Chorizo 5 zł Owoce morza Krewetki 250 g 15 zł Makarony/kasze/pieczywo Makaron

Niedzielny kucharz
Kotlety siekane z piersi kurczaka i sera żółtego 178

Ostatnio natknęłam się na przepis Ewy Wachowicz na kotleciki z indyka, akurat w lodówce miałam piersi kurczaka, więc zmieniłam trochę przepis i zrobiłam dzisiaj na obiadek. Moim bliskim bardzo smakowały!!! 😃Kotleciki podałam w towarzystwie pieczonych frytek oraz surówki Coleslaw.  Składniki: piersi kurczaka 2 szt, cebula 1 szt, czosnek 4 ząbki, ser żółty 200 g, natka pietruszki 2 łyżki

kulinarne odsłony pati
Pierś z kaczki pieczona na cebuli i jabłkach z majerankiem 151

Każdy inny drób niż kurczak czy ewentualnie indyk pod postacią filetów z piersi, wzbudza w większości z nas obawę. Boimy się, ze nie wyjdzie smacznie, że nie doprawimy odpowiednio, że nie będziemy umieli upiec tak, aby było smaczne. Najczęściej nasze obawy są na wyrost, bo gdzieś ktoś kiedyś powiedział, że dobrą kaczkę czy gęś nie jest łatwo zrobić. Fakt, kurczaka

Codzienna kuchnia niecodzienna
GULASZ Z SUSZONYMI OWOCAMI I CURRY 210

smakuje rewelacyjnie! Zdjęcie być może a raczej na pewno nie oddaje tego smaku. Możecie zmienić sobie niektóre składniki wedle waszych gustów. Zaczynam!  Mięso gulaszowe z indyka, szynkę wieprzową a nawet piersi z kurczaka. Drobno pokrojoną cebulę zeszkliłam na oleju. Dodałam do niej pokrojone w kostkę mięso i podsmażyłam. Wlałam do tego szklankę bulionu i gotowałam na małym

potrawyregionalne
szynkowar-pyszny,delikatny drobiowy John... 237

Składniki: pierś kurczaka 30 dag, mięso indyka 35 dag, mielone drobiowe 20 dag, peklosmaczek K 2 łyżeczki płaskie, żelatyna 2 łyżeczki, przyprawa Natura Smak-John 3 łyżeczki płaskie, woda zimna 3/4 szklanki umyte mięso i osuszone na ręczniku papierowym pokroić na 2-3 cm kawałki/paski, włożyć do miski i dodać świeże mięsko mielone wsypać peklosmaczek, przyprawę John, żelatynę

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka w sosie chrzanowym 280

kminem rzymskim , Kurczak w sezamie , Gołąbki po meksykańsku , Polędwica w kolorowym pieprzu z sosem koperkowym , Szybkie skrzydełka , Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , Klopsiki z indyka w sosie jogurtowym ,   Grillowana pierś z kurczaka z melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami , Żeberka w sosie żurawinowo-ketchupowym , Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , Kurczak z warzywami pieczony

Moje Qulinaria
Podudzia kurczaka marynowane w miodzie 250

Lubicie mięso na słodko? Ja wprost uwielbiam.. kurczak grillowany z ananasem, indyk pieczony z brzoskwinią, czy pierś z kurczaka w pomidorowym sosie z kawałkami banana. Pycha! Jednak najbardziej klasycznym zestawieniem mięsa na słodko jest przyrządzenie go z dodatkiem miodu. Dzisiaj propozycja Karola Okrasy na pyszne pieczone podudzia z dodatkiem miodu. Danie klasyczne, proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Czas

Kolizje Smaków
Od czego zacząć? Czyli mój pomysł na odchudzanie. 487

Fortuna). Mleko 3,2% zamieniłem na 1,5% - nie polecam mleka o niższej zawartości tłuszczu, ponieważ jest ono praktycznie bezwartościowe. Mięso to tylko i wyłącznie pierś z kurczaka, filet z indyka i szynki właśnie z drobiu. Po odpowiednim przygotowaniu jest na prawdę pyszne. A chleb zwykły zamieniłem na razowy z ziarnami słonecznika. Tak więc idzie przeżyć! A jak często

All My Fit Life
ZIEMNIAKI WULKANO, SOS A LA LAWA I KURCZAK 267

mniej znaczy lepiej Do tego forma podania robi swoje, cieszy oko dużych i małych – specjalnie dla niejadków. SKŁADNIKI : pierś z kurczaka – 2 sztuki ziemniaki – 6 sztuk pieczarki – 8 sztuk bulion grzybowy – 1 szklanka – 200 ml przyprawa do indyka – 1 łyżeczka oliwa z oliwy sól i pieprz mąka pszenna – 2 łyżeczki mleko – 2 łyżki sałata – kilka liści pomidor(...)ilości oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Dodać bulion pieczarkowy. Mąkę połączyć z letnią wodą, mlekiem i szczypta soli. Wymieszać i dodać do pieczarek. Całość zblendować. Piersi z kurczaka posypać solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Skropić oliwą z oliwy i piec 20 – 25 minut w temperaturze 180º. W połowie pieczenia mięso obrócić. Zrobić sałatkę. Do miski podrzeć liście sałaty

kuchniabellissima.wordpress.com
Golonka z indyka pieczona z warzywami 187

kurczaka. Golonka z indyka to nic innego jak podudzie – bardzo niedoceniane w polskiej kuchni. Jest to tania część indora, za to znacznie smaczniejsza od piersi, które łatwo przesuszyć. Mięso z udek indyka jest ciemniejsze i znacznie wilgotniejsze. Ma tylko jedną wadę – jest dość problematyczne w krojeniu na talerzu. Najłatwiej sobie pomagać rękami podczas jedzenia – dlatego

Poezja smaku
Pierś kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami w cukinii na parze i surówka 210

drobiowe roladki saltimbocca . Zresztą, sami poszperajcie w archiwum bloga, trochę się już tych przepisów nazbierało. Tymczasem zapraszam na nową propozycję. Składniki na 2 porcje : 2 piersi kurczaka (mogą być sznycle z indyka) 30g sera feta półtłustego 10g suszonych pomidorów w oleju 1 cienka cukinia sól i pieprz do smaku 1/2 opakowania dowolnego mixu sałat 1 średniej wielkości marchewka łyżka(...)oleju ostropestowego (może być oliwa lub inny olej) łyżka wody łyżeczka octu balsamicznego łyżeczka płynnego miodu łyżeczka soku z cytryny łyżka ziaren słonecznika Piersi kurczaka naciąć wzdłuż z jednej strony, ale nie przecinać do końca. Rozłożyć na desce i delikatnie rozbić, doprawić do smaku solą i pieprzem po obu stronach. Ze słoika wyłowić 4 suszone pomidory, delikatnie odsączyć z oleju

Dietolog
Ślimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym 383

tego domowego, które robi się błyskawicznie, ale z kupnym dobrej jakości także na pewno się świetnie uda. Ślimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym: około 400 g piersi z kurczaka lub sznycli z indyka 4 łyżki zielonego pesto z bazylii (najlepiej domowego ) 2 łyżki gęstej śmietany 18% (użyłam z Piątnicy) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz(...)kilka pomidorków koktajlowych kilka listków bazylii do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Trzy łyżki pesto mieszamy z dwoma łyżkami gęstej śmietany i odstawiamy. Pierś myjemy, osuszamy, wycinamy zbędne błony i chrząstki (jeśli są). Kroimy na paseczki – mogą być różnej długości, ważne tylko, aby nie były grubsze niż mniej więcej 1,5 cm. Posypujemy

Poezja smaku
Pierś z kurczaka ze szparagami w sosie cytrynowym 340

ryż, makaron, jak i różnorodne kasze. Poza sezonem, zamiast szparagów, można użyć mrożonej fasolki szparagowej. Pierś z kurczaka ze szparagami w sosie cytrynowym: 2-4 pojedyncze piersi z kurczaka (lub sznycle z indyka) 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy z oliwek ok. 8-10 szparagów ok. 8-10 średnich pieczarek ¼ szklanki białego, wytrawnego wina ¾ szklanki(...)plasterki cytryny tymianek lub natka pietruszki sól morska, świeżo mielony pieprz do podania: np.: ryż, makaron, bulgur, quinoa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Czynności przygotowawcze: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Jeśli są bardzo grube, możemy je lekko rozbić lub podzielić na dwie części. Posypujemy solą i pieprzem z każdej strony. Szparagom odłamujemy końcówki

Poezja smaku
Dietetyczny obiad lub lekka kolacja, czyli pieczona papryka faszerowana kurczakiem i ryżem w roli głównej 225

małą ilością białego ryżu. Oczywiście wszystko można zmodyfikowaćnie tracąc aromatu i smaku dania, a zdecydowanie zmniejszając ilość kalorii i tłuszczu! Wystarczy zamienić wieprzowinę na chude mięso z kurczaka lub indyka. Nie trzeba mięsa drobiowego wcześniej podsmażać – upiecze się w piekarniku. Nie trzeba tez dodawać ciężkostrawnego sera. Dzięki takim zabiegom pieczona papryka nafaszerowana mięsem z kurczaka i brązowym ryżem(...)stopni na ok. 40 min. Podaj na sałacie prosto z piekarnika i jedz na zdrowie ; ) Składniki 2 duże czerwone lub żółte papryki filet z piersi kurczaka lub ½ kg mięsa z indyka (jeśli kupicie mielone zmielcie sami lub zwróćcie uwagę na skład!) 3/4 woreczka ryżu (pełnoziarnistego/brązowego) 2 jajka nieduża cebulka 2 ząbki czosnku 3 krople tabasco 1 płaska

Eat me! Fit me!
Pyszny strogonow drobiowy 261

przygotowany strogonow jest przepyszny i możemy go podać z makaronem, kaszą, ryżem lub pieczywem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania strogonowa będziemy potrzebowali: około 500 g piersi z kurczaka (może być z indyka) 250 g pieczarek 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 500 ml wywaru warzywnego (może być rosół) 3 ząbki czosnku 1 cebula (około 70 g) 2 łyżki mąki(...)łyżeczki soli szczypta pieprzu, papryki ostrej sól, pieprz do smaku olej do smażenia natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Strogonow drobiowy Przygotowanie: Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w cienkie paseczki, możemy pokroić w kostkę. Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję. Umyte pieczarki kroję w półplasterki. Składniki mam pokrojone, teraz przygotuję strogonowa

Uwaga Babcia Gotuje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję