Jeśli tak jak ja lubicie szybkie i smaczne dania to spaghetti z indykiem i szpinakiem jest właśnie takim obiadem. To zdrowa propozycja na posiłek w mniej niż 25 minut. Do jego przygotowania wykorzystuję filet z indyka, ale jeśli wolicie możecie użyć także piersi z kurczaka. Przygotowany sos z kurczakiem i szpinakiem możecie podać z dowolnym rodzajem makaronu – spaghetti
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Steki marynowane w winie Ćevapčići Jagnięcina duszona w winie z figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami
Gotuj z Misiemtłuczone ziemniaki, mizeria lub tarte buraczki. Oto kilka innych przepisów na kurczaka, które mogą Ci się spodobać: Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym Kotlety z indyka w panierce Ziołowo-czosnkowa pierś z kurczaka na szybko Kotlety z piersi kurczaka panierowane Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella Skrzydełka z kurczaka w miodzie Kokosowe stripsy z kurczaka Grillowany
Moja Książka Kucharskaforma dania znana jest jako gyros. Shoarmę serwuje się zwykle z chlebem pita. Sekretem smacznej shoarmy jest dobrze doprawione mięso. Może być to polędwica wieprzowa, piersi z kurczaka, czy także z indyka. Oprócz pity innymi głównymi dodatkami do dania mogą być ryż, frytki, dipy oraz sałatki. Lista składników do przygotowania domowej shoarmy jak ze Sphinxa 500 g polędwicy wieprzowej
ale Pyszniepołączyła się z mięsem potrzebuje trochę czasu, ale nie jest to przesadnie długo. Do przygotowania spaghetti w stylu bolońskim można wykorzystać mięso mielone z kurczaka lub indyka, wybierając udka lub nieco chudsze piersi. Ja przetestowałam chyba wszystkie możliwe warianty i osobiście najbardziej smakuje mi wersja ze zmielonych udek kurczaka, ale Ty dobierz odpowiednie dla siebie mięso. Na 3 porcje
Smaki Na Talerzupieczeni jest lżejsza i zdrowsza - wykonana z mięsa drobiowego z indyka, z dodatkiem małych kawałków suszonych pomidorów. Aby pieczeń nie była zbyt sucha, to pomieszałam mięso z udźca z filetem z indyka (pasuje tu też filet z kurczaka). Można ją również wykonać z samego udźca z indyka. Danie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - wystarczy wszystkie składniki(...)podać ją na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako wędlinę do pieczywa. Idealna propozycja na wielkanocny stół. Składniki: 400 g mięso mielonego z udźca indyka 400 g mięsa mielonego z piersi indyka/kurczaka 1/2 słoika pomidorów suszonych w oleju 1 jajko 2-3 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki bułki tartej + do podsypania 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka
Kuchnia MagdaLenypieczeni jest lżejsza i zdrowsza - wykonana z mięsa drobiowego z indyka, z dodatkiem małych kawałków suszonych pomidorów. Aby pieczeń nie była zbyt sucha, to pomieszałam mięso z udźca z filetem z indyka (pasuje tu też filet z kurczaka). Można ją również wykonać z samego udźca z indyka. Danie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - wystarczy wszystkie składniki(...)podać ją na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako wędlinę do pieczywa. Idealna propozycja na wielkanocny stół. Składniki: 400 g mięso mielonego z udźca indyka 400 g mięsa mielonego z piersi indyka/kurczaka 1/2 słoika pomidorów suszonych w oleju 1 jajko 2-3 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki bułki tartej + do podsypania 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka
Kuchnia MagdaLenysaszetką przypraw. Naleśniki: 2 szklanki mleka mleka 3/4 szklanki wody 1 jajko 35 dag mąki pszennej sól, pieprz, przyprawa Vegeta lub Kucharek Nadzienie: 1 podwójna pierś z kurczaka lub filet z indyka 1 opakowanie warzyw mrożonych "po chińsku" ok 15 dag żółtego sera olej , sól, pieprz, Vegeta Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia
Praktyczna plUwielbiam pierś z kaczki i choć jest ono bardziej kaloryczne niż mięso z indyka, czy kurczaka, to zawiera naprawdę dużo zdrowych kwasów tłuszczowych. Najzdrowsza jest pierś kaczki, dlatego postawiłam na tradycyjne połączenie kaczka i jabłko, a do tego niezwykle aromatyczny rozmaryn. Kwaskowe jabłka doskonale pasują do delikatnego i soczystego mięsa. Kaloryczność dania zmniejszyłam nacinając skórkę i wysmażając
Krylowa Kuchniapomysł na menu piszcie, komentujcie i lajkujcie, jeśli Wam nie odpowiada też piszcie i komentujcie:) Lista zakupowa Mięso/owoce morza Surowe krewetki 250-300 g Podwójna pierś z kurczaka 2 polędwiczki z indyka 2 małe polędwiczki wieprzowe Warzywa/owoce Mała cukinia Mały słodki ziemniak Szklanka mrożonego groszku Główka czosnku Mała cebula Szpinak 200 g Kalafior Kolendra Bazylia Limonka Cytryna Makaron/ry
Niedzielny kucharzszczypty cynamonu to istna magia Jeśli nie masz czasu na wyszukane i czasochłonne dania w ciągu tygodnia wybierz makaron z sosem pomidorowym. Możesz dorzucić do sosu piersi kurczaka, mięso mielone np. z indyka czy wołowiny, oliwki, kukurydzę, posiekane świeże pomidory czy paprykę. Będzie pysznie! Sos pomidorowy świetnie sprawdzi się także do pizzy, zapiekanek, to także sos-baza, do którego
Zasmakuj Kuchnimasła 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g kwaśnej śmietany Farsz 700 g mięsa (ja użyłam resztek z obiadu – gotowanej piersi z kaczki, piersi z kurczaka oraz mięso z indyka) 200 g pieczarek 6 jaj ugotowanych na twardo 4 średnie cebule szklanka rosołu (najlepiej drobiowy) 2 łyżki bułki tartej ząbek czosnku sól, pieprz Farsz: Mięso ugotuj
365 dni dookoła kuchnismaczna przystawka. Ciekawie wygląda wśród innych wędlin na talerzu. Tak upieczone mięso świetnie sprawdza się również na kanapki. Na pieczeń najlepiej nadają się różne części indyka razem ze skórą, gdyż z samej piersi bez skóry, pieczeń będzie zbyt sucha. Po upieczeniu pieczeń wystudzić w foremce i pozwolić jej również w niej zastygnąć. Mięso wtedy wchłonie część wytopionego soku
Kuchcik gotujesię ogromną popularnością, polecane jest przez wielu dietetyków. Dość często gości na moim stole ponieważ jest zdrowy i niskokaloryczny. Dla odmiany przygotowałam roladę z udźca z indyka nadziewaną szpinakiem,boczkiem wędzonym i piersią z kurczaka, owinięta plastrami boczku wędzonego. Rolada bardzo smakowała moim bliskim, jest przepyszna, niebo w gębie. Na pewno zrobię
Kulinarne pyszności Molkizrobiłam tego i teraz, jak nie trudno się domyśleć, mam w głowie pustkę. Przepis wstawiam za autorką. Fajna rolada – tyle napiszę;) 1 filet z indyka 800 g lub 2 większe piersi kurczaka 100 g szynki parmeńskiej 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami Dodatkowo: po 1 łyżeczce oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku
Smaki Na Talerzudużą ilością kolorowych warzyw, karmelizowanymi buraczkami i kozim twarożkiem. Zdrowe, lekkie i pyszne. Będzie bardziej sycące jeśli składniki połączymy z drobno pokrojoną i podsmażoną piersią kurczaka lub mielonym mięsem z indyka. Aby zaoszczędzić trochę czasu polecam ugotować kaszę i upiec buraka dzień wcześniej i do czasu użycia przechowywać w lodówce. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 łyżka masła
cool and mintypyszna zupa zawiera dużo mięsa, dlatego jest bardzo pożywna. Wystarczy za cały obiad. Składniki: 500 g mięsa rosołowego z indyka 2 skrzydełka z kurczaka 1 pierś z kurczaka 300 g żołądków drobiowych 3 duże ziemniaki 2 marchewki cebula kawałek selera korzeń pietruszki liście laurowe ziele angielskie mały kawałek boczku majeranek natka pietruszki sól pieprz kilka ziaren czarnego pieprzu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatłuszczu dlatego nadaje się dla osób dbających o figurę lub odchudzających się. Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 500 g mięsa drobiowego (ja tym razem użyłam piersi z kurczaka ale może być indyk) 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki curry 4 łyżeczki przyprawy do mięs (ja użyłam przyprawę do drobiu, choć można użyć bardziej "wyraźnej" w smaku
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comniskokaloryczny obiad. Bardzo gorąco polecam ten posiłek dla osób, które są na diecie. Spożywanie ryb polecam zawsze, ale zazwyczaj jak się odchudzamy to spożywamy albo pierś z kurczaka albo filet z indyka, a to zaczyna być po jakimś czasie nudne. Ryby nie zawierają dużo tłuszczu, a te przygotowywane na parze nie dość, że są smaczne to nie tracą
SMYKWKUCHNI