Szaszłki o smaku orientalnym

Szaszłki o smaku orientalnym

Szaszłki o smaku orientalnym

Przepis na : obiad

Mięso do tych szaszłyków trzeba przygotować dzień wcześniej. Muszą się marynować przez całą noc. Zapewniam że będziecie zadowoleni ze smaku. Szukałam długo takiej marynaty, coś innego. Mięso pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem i wlać na mięso. Dokładnie wymieszać i przykryć. Wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień posmakować zalewę i doprawić solą. Specjalnie nie dodałam soli od razu, ponieważ sos sojowy jest słony i trudno określić ile soli dodać. Na d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, szaszłyki, ananas, grill, indyk, obiad, dania mięsne, kolacja

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.