pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:43/132)

Pora na PORA – przepyszne danie jednogarnkowe z porem w roli głównej 89

mogę zapewnić że tak nie jest i idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami dania. Polecam przygotować, bo naprawdę warto. Do przygotowania dania będziemy potrzebowali: około 600 g mięsa z piersi indyka, kurczaka lub wieprzowego, wołowego – może być mięso mielone około 600 g pora (już pokrojonego) około 250 marchwi około 500 g ziemniaków 2 papryki czerwone 2 puszki pomidorów krojonych

Uwaga Babcia Gotuje
Kofty z sosem tahini 51

Wówczas przechowuj go w lodówce w szczelnie zakręconym słoiczku lub butelce. Kofty z sosem tahini Przepis na kofty z sosem tahini Składniki na kofty z sosem tahini 400 g piersi indyka skórka z połowy cytryny 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku pół czerwonej cebuli garść listków mięty 3 łyżki jogurtu naturalnego garść

okolicepalnika.pl
Współpraca z "Lipowe Wzgórza" 93

myśliwska kaszanka lipowska kiełbasa z jałowcem szyneczka z fileta kurczaka kiełbasa krakowska filet wędzony z kaczki pasztet pieczony drobiowy schab tradycyjny wędzony filet z piersi kurczaka udka z kaczki udka z kurczaka filet z piersi indyka Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów

Truskawkowa Fiesta
Klopsy z kaszą 91

porcje: 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 200 g kaszy kuskus 50 sera parmezan, tartego drobno 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego lub mielonej kolendry 1 łyżeczka tymianku 400 g przecieru pomidorowego lub pomidorów w kawałkach Kaszę mieszamy z solą i pieprzem. Zalewamy ją wrzątkiem tak, by woda sięgała ok. 1 cm powyżej kaszy. Gdy kasza nasiąknie

Kucharzyca
MOZZARELLA MARYNOWANA W CZOSNKU I OLIWIE 80

tradycyjna sałatka zyskuje wówczas zupełnie nowy wymiar, emanując cudowną nutą smakową, to po prostu istne "niebo w gębie". Z kolei zwolennicy potraw mięsnych nie przejdą obojętnie obok roladek z piersi indyka lub kurczaka nadziewanych marynowaną mozzarellą i suszonymi pomidorami. Nie wspomnę już o kanapkach czy bajglach z dodatkiem mozzarelli marynowanej - pyszności :) Sprawdź zatem mój przepis na domową, marynowaną mozzarellę

Moja Książka Kucharska
KOTLETY INDYCZE W FISTASZKACH 93

uroczystym obiedzie rodzinnym,ale też super przekąska na imprezie . Polecam bo wyszło smacznie. Przepis pochodzi z programu Ewy Wachowicz, z moimi małymi zmianami. Składniki: ok 50 dag filetu z piersi indyka 10 dag orzeszków ziemnych 5 łyżek bułki tartej 5 dag tartego parmezanu 2 jajka  sól, pieprz  papryka ostra mielona Mięso pokroić w plastry bądź paski

Niespełnione zdolności kulinarne
„Łódeczki” z ciasta francuskiego z mozarellą i mięsem 94

często z niego korzystam. Te łódeczki zrobiłam na kształt i podobiznę chaczapuri, które uwielbiam Składniki na 2 porcję: – 1op. ciasta francuskiego – 250g mięsa mielonego (u mnie z piersi indyka) – 1 cebula – 200g świeżego szpinaku – 2 ząbki czosnku – 100g twardej mozarelli – 1 żółtko do posmarowania „łódeczek” – zioła i przyprawy

Smaki Armine
Jak odchudzić wielkanocny stół? 94

może wchłonąć naprawdę sporą jego ilość, która bardzo podniesie kaloryczność gotowej potrawy. Wybieraj chude gatunki wędlin i mięs. Zamiast szynki wieprzowej wybierz wędlinę drobiową. Zamiast pieczonego schabu może pieczona pierś indyka? Dobrze doprawione mięso drobiowe będzie z pewnością pyszne, a zdecydowanie zdrowsze i mniej kaloryczne. Gdy chcesz się czegoś napić, wybieraj wodę lub herbatę. Woda powinna być najczęściej spożywanym

Z notatnika dietetyka
Klopsiki z mozarellą duszone w sosie śmietanowym ze szpinakiem 103

obiad Zrobiłam pyszne klopsiki z ukrytą w środku kuleczką mozarelli. Duszone w śmietanie z dodatkiem szpinaku wyszły przepyszne. Polecam Składniki: – 500g mięsa mielonego (u mnie mielone z piersi indyka) – 2 cebule czerwone – 200g szpinaku świeżego – 6 łyżek śmietany 18% – 1op mozarelli mini (około 14 -16 kulek) – 1 łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu

Smaki Armine
Klopsiki z mozarellą duszone w sosie śmietanowym ze szpinakiem 94

obiad Zrobiłam pyszne klopsiki z ukrytą w środku kuleczką mozarelli. Duszone w śmietanie z dodatkiem szpinaku wyszły przepyszne. Polecam Składniki: – 500g mięsa mielonego (u mnie mielone z piersi indyka) – 2 cebule czerwone – 200g szpinaku świeżego – 6 łyżek śmietany 18% – 1op mozarelli mini (około 14 -16 kulek) – 1 łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu

Smaki Armine
Wędzone wędliny domowe 81

Domowe Wędzenie wędlin Karkówki, boczek, piersi z gęsi, filety z piersi indyka i do dzieła! Łącznie wyszło nam około 10kg. Przygotowanie mięsa – peklowanie „na mokro” O wędzeniu musimy pomyśleć ok 10 dni wcześniej, kiedy powinniśmy zapeklować mięso. Naczynie do peklowania dobieramy tak aby mięso było luźno ułożone i płyn miał dostęp do wszystkich kawałków. Po ułożeniu mięsa należy zalać

Tajemnice Smaku
Szybkie szaszłyki z łososia i ananasa FIT 82

mnie na blogu: – sałatka warzywna z szaszłykiem z krewetek , – wegańskie szaszłyki z tempehu , – szaszłyki z młodych ziemniaków z sosem tzatziki , – pieczone szaszłyki z piersi indyka . Składniki na 4-6 porcji: – 400-500g filetu ze świeżego łososia – 160g ananasa (pół puszki) – 3 łyżki oliwy – 1,5 łyżki miodu – 1 łyżka

Be Fit Be Strong
Sałatka z kozim serem i pomidorkami 79

świeżym pieczywem. Zapraszam Was także do przepisów na inne sałatki na bazie rukoli: Sałatka z quinoa, batatami i granatem Sałatka z rukolą i szynką parmeńską Sałatka z piersią indyka, fetą i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Przepis

Kuchnia Bazylii