Roladki z piersi kurczaka bądź indyka można faszerować na wiele sposobów. Poniżej przedstawiam parę propozycji. Dziś ta mniej "wykwintna" ale zarazem smaczna, a co najważniejsze szybka w przygotowaniu. Roladki z wędzonym boczkiem i korniszonem. Podałam do nich pyszną gruszkę wyjętą z zalewy octowej mojej mamy. Gdy będzie na nie sezon, zrobię(...)podam przepis ;-) Ale nie została ona zjedzona ot tak po prostu. Zrobiłam do niej przepyszny sos. Rewelacja! Składniki: (ilość w zależności od ilości roladek) piersi z indyka / kurczaka plasterki wędzonego boczku korniszony sól czarny pieprz słodka/ostra czerwona papryka czosnek (można uzyć granulowanego) olej sos do gruszki: kawałek sera rokpol ( bądź innego pleśniowego) słodka czerwona papryka
potrawyregionalneBitki z indyka to bardzo smaczna propozycja obiadowa. Sos wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i strąka czerwonej papryki i dla smaku i dla koloru. To dobry pomysł na wykorzystanie piersi indyka. Jeśli omijasz filet z indyka szerokim łukiem, bo myślisz, że to nieciekawe, suche mięso koniecznie zrób te bitki! Danie jest lekkie, smaczne idealne do tłuczonych ziemniaczków, kopytek, klusek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!piersi z indyka 200 g pieczarek 1 mała cebula 70 g sera żółtego 1 jajko tarta bułka 1 łyżka masła 3-4 łyżki margaryny sól, pieprz WYKONANIE Piersi z indyka umyć, przełożyć na deskę, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron pieprzem i solą. W głębokim talerzu roztrzepać jajko, do kolejnego wsypać tartą bułkę. Filety
Passions hobbies lifeSkładniki na 6 sztuk: 450 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 duże jajko ok. 70 g ze skorupką 1/3 czerwonej papryki ok. 100 g 3 małe ogórki kiszone ok. 150 g 1 ząbek czosnku 1/2 małej cebulki ok. 50 g Zetrzyj ogórka na tarce i odciśnij z nadmiaru wody. Paprykę i cebulę drobno posiekaj (ewentualnie możesz też zetrzeć
Vroblewska-fitlifeSmaczne mięso na obiad i do kanapek :) Składniki 1 filet z piersi indyka, ok 1,5-2 kg 1 pęczek marchewki 1/2 cukinii 1/2 główki białej kapusty 1 słoik gruszek w … Czytaj dalej Indyk pieczony w gruszkach i warzywach
czarrna od kuchnirabarbar, a u mnie trochę przekornie - brokuły. Do tego kukurydza i indyk jako pyszne nadzienie do pełnoziarnistej, orkiszowej tarty na kruchym spodzie. Idealna na letni obiad. SKŁADNIKI (8 porcji) : Nadzienie: 50 g kukurydzy 200 g brokułów 3 jajka ugotowane na twardo 150 g piersi z indyka Masa jajeczna: 3 jajka 220 g jogurtu greckiego 9% 1 ząbek czosnku(...)ciasta suchą fasolę dla obciążenia. Piecz 15 minut, następnie usuń folię i fasolę, piecz dodatkowo ok. 10 minut. 3. Zrób nadzienie - różyczki brokułów ugotuj al dente. Pierś z indyka pokrój w cienkie paski, podduś kilka minut na patelni pod przykryciem. Mięso nie musi być dopieczone, spokojnie zdąży dojść w piekarniku. 4. Zrób masę jajeczną - jajka zmiksuj z jogurtem
Powiedz dietom niepomidory i mięso mielone z indyka bardzo do siebie pasują, a w połączeniu z serem i czosnkiem powstałe danie zjada się z wielką przyjemnością. Delikatne i aromatyczne kotlety z indyka z suszonymi pomidorami i serem najczęściej robię latem, gdyż dobrze sycą, ale nie jest się po nich ociężałym. Kotlety drobiowe z indyka można podać na ciepło(...)mielone z indyka najlepsze jest mięso z udźca, gdyż jest bardziej soczyste i ma więcej kleju. W tym przypadku dodatek sera żółtego sprawia, że nawet kotlety zrobione z piersi indyka będą wystarczająco wilgotne i pełne smaku. Przygotowując mielone z indyka nie dodawać zbyt dużo bułki tartej ani mąki, gdyż kotlety mogą stać się twarde i mało soczyste
Kuchcik gotujeSałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch osób. 200 g mięsa z piersi indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej
BullioSałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch osób. 200 g mięsa z piersi indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej
BullioSałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch osób. 200 g mięsa z piersi indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej
Bulliostyle="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1,5 kg piersi z indyka w jednym kawałku 2 porządne ,łyżki soli peklowej 2 L wody – kranówy , byle zimnej 4 ząbki czosnku 2 łyżki otartego majeranku 1 łyżka oleju do natarcia szynki(...)dodatkowo siatka wędliniarska lub sznurek Pierś z indyka , oczyszczamy z tłuszczu – jeśli ma . Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy sól peklową , mieszamy do całkowitego rozpuszczenia . Następnie dodajemy zmiażdżony nożem czosnek ( rozgnieciony ) i filet indyczy , tak ,żeby cały się zanurzył , przykrywamy pokrywką . Wstawiamy do lodówki na około 3-4 dni ( jak się zepniecie , to zdążycie zrobić przed świętami
Ogrodnik w podróżyzastąpić kurczakiem, a także żonglować dodawanymi warzywami. Kotleciki w tej wersji są delikatne i pyszne :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - wychodzi ok 12 kotlecików) 500 g piersi indyka 1/2 małej cukinii (ok 150 g) 3 duże pieczarki (80 g) 100 g tartej mozzarelli 2 jajka 3 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki świeżego tymianku sól
Moje Kuchenne Rewelacjeprzynajmniej kilkanaście zastosowań tortilli, którą zawijają, nadziewają, smażą, pieką, łamią, grillują, maczają w sosach. Wszystko to dzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę kukurydzaną z wodą. Składniki: pierś z indyka pomidory czerwona cebula czerwona i biała świeża papryka kiszony ogórek kapusta(...)pekińska żółty ser czerwona pasta curry czosnek oliwa z chili sól,pieprz,ostra czerwona papryka Sos: majonez ketchup papryczki piri-piri czosnek ostra czerwona papryka sos tabasco Piersi z indyka pokroiłam na drobne paseczki. Wymieszałam je z czerwoną (bądź żółtą) pastą curry,paroma roztartymi ząbkami czosnku, solą, pieprzem,ostra papryką i oliwą z dodatkiem dwóch łyżeczek oliwy
potrawyregionalnepyszny lekkostrawny obiad - klopsiki z indyka gotowane na parze. Do parowanie wykorzystałam bambusowy koszyk, ale możesz przygotować je w tradycyjnym parowniku. Klopsiki powstały z najbardziej dietetycznej części indyka - piersi. W tym wydanie mięso jest wilgotne, miękkie i pachnące. Do mięsa dodałam cukinię, by zwiększyć ich walory zdrowotne. Klopsiki podałam z sosem koperkowym. Składniki: 500 g filetu z indyka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!