pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:26/132)

Rolada z indyka z orzechami 174

mieszkaniu. Pojawily sie tez wytrawne dania, ktore rowniez tworza ta niesamowita atmosfere. Nasza codziennosc stala sie nagle taka niecodzienna. Rolada z indyka z orzechami skladniki: 1,5 kg piersi indyka 1 marchewka 3 lyzki posiekanych orzechow wloskich 3 lyzki tymianku 3 lyzki masla 1 cebula oliwa z oliwek sol, pieprz chili w proszku wykonanie: Piers indyka oczyszczamy

Przysmaki Karolki
Pora na pora 234

moich warzywnych zakupów znalazł się tez por, tyle że tradycyjnie w nadmiarze. Kilka dni więc było pod znakiem pora :-) Rolada z indyka z nadzieniem z pora składniki: 1 pierś indyka 2 pory 150 g boczku wędzonego papryka chili sól, pieprz 1 cebula wykonanie: Pory myjemy i po osuszeniu białe i zielone części bez liści kroimy w krążki, boczek

Przysmaki Karolki
KOLOROWA SAŁATKA Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ Z INDYKA, SEREM FETA I GROSZKIEM PTYSIOWYM 133

Uwielbiam tego typu sałatki, na talerzu musi być pysznie, zdrowo i kolorowo. Staram się eksperymentować z dodatkami do mixu sałat. Tym razem postawiłam na grillowaną pierś z indyka, ser feta iii... groszek ptysiowy. Sałatka okazała się bardzo smaczna i pożywna, w sam raz na lekką kolację. Tak przygotowaną sałatkę można też zabrać ze sobą jako przekąskę podczas przerwy(...)solidna garść mixu sałat * 4- 5 pomidorków koktajlowych * 2- 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej * odrobina sera fety do posypania na wierzch * garść groszków ptysiowych (użyłam  Brześć ) * 150 g piersi z indyka * sól * przyprawa do kurczaka (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Pierś z kurczaka posypać solą i przyprawą do kurczaka, grillować na patelni grillowej (polecam patelnię grillową  Ballarini , korzystam

Zrób to smacznie
INDYCZA PIERŚ Z masłem 133

Pierś z indyka Inspirację znalazłam w ,,Wysokich obcasach" na tą pyszna, maślana pierś. Mięso  jest mięciutkie i kruche.Ten wyjątkowy smak zawdzięcza maśle .. Gorąco polecam. Składniki: 1 kg. piersi z indyka (cała z polędwicą) 1 pęczek natki pietruszki 1-2 pomarańcze 200 g. masła sok z połowy cytryny sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy.  Pierś rozcinamy

w mojej kuchni
Pierś z indyka faszerowana cukinią i suszonymi pomidorami 234

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierśindyka jest zdrowym, chudym i delikatnym mięsem. Jej minusem jest to, że lubi się szybko wysuszać dlatego musimy odpowiednio ją przygotować. Przede wszystkim nie możemy przesadzać z czasem jej pieczenia bo może wyjść twarda i gumowa. Innym rozwiązaniem, które często wykorzystuję w swojej kuchni to upieczenie(...)soczyste i delikatne. Taką roladę możemy podać na niedzielny jak i odświętny obiad, polecam z dodatkiem kieliszka dobrego wina, np.  Marani Polecam Post Pierś z indyka faszerowana cukinią i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką 174

Już nie raz mieliśmy ochotę z Madzią na sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką. Akurat mieliśmy chwilę wolne czasu, więc postanowiliśmy zrealizować nasze plany… Nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierś z indyka w migdałach z pikantnym sosem owocowym 215

się kolorystycznie, ale przede wszystkim uwodzi smakiem- koniecznie daj się skusić :) A wszystko za sprawą delikatnego mięsa z indyka oraz wspaniałego, kremowego sosu owocowego. Palce lizać! ;) Składniki : pierś z indyka ( moja miała ok 900g) 2 jajka płatki migdałów imbir mielony sól, pieprz Sos : puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 2 łyżeczki miodu 1,5 łyżki octu z białego(...)patelnie.  Miód, ocet z białego wina, sok wyciśnięty z pomarańczy i łyżeczkę mąki ziemniaczanej mieszamy razem, a następnie dodajemy do brzoskwiń. Doprawiamy imbirem i sosem tabasco.  Pierś z indyka kroimy na kotlety, doprawiamy solą, pieprzem, imbirem mielonym. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Panierujemy w jajku i płatkach migdałów. Smażymy na złoty kolor. Kotlety podajemy polane sosem z ułożonymi

Czerwona Porzeczka
Sznycle z indyka w sosie paprykowym 161

Sznycle z indyka w sosie paprykowym (który jest wyjątkowo łagodny i kremowy) powinny przypaść do gustu szczególnie dzieciom. Ale także rodzicom – taki obiad jest wyjątkowo prosty i szybki do przygotowania oraz odgrzania. Sznycle możemy podawać z ziemniakami, kluskami czy kopytkami, a jako dodatek wspaniale się sprawdzą miodowe ogórki czy mizeria. Pomysł na danie jest(...)zainspirowany Kwestią Smaku i kurczakiem w sosie pomidorowo-koperkowym – ja przygotowuję danie w nieco zmienionej, paprykowej formie. Sznycle z indyka w sosie paprykowym: 500 g sznycli z piersi indyka (lub kurczaka) 125 ml śmietanki 30% (pół szklanki) 125 ml wody (pół szklanki) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżki masła 2 łyżki

Poezja smaku
Sznycle z indyka 185

Kontynuując swoje postanowienie noworoczne, proponuję delikatne, lekkostrawne danie. Tym razem indyk w roli głównej.  Składniki: -4 sznycle z piersi indyka -1 cebula -olej rzepakowy -sól, pieprz do smaku -opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem -łyżeczka  masła -łyżeczka cukru -ćwiartka cytryny Sznycle osuszamy ręcznikiem papierowym. Na rozgrzanym oleju obsmażamy krótko z dwóch stron. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podlewamy

Kulinarne przemyslenia
Sznycle z indyka w migdałach 123

przygotowaniu, a do tego odmienne. Więcej nie piszę, żeby nie zepsuć Wam niespodzianki, jaką jest smak tych sznycli :) Sznycle z indyka w migdałach Potrzebujesz: ok. 6 kotletów z piersi indyka 3/4 szklani płatków migdałów sól pieprz słodka mielona papryka 1/2 szklanki mąki 1-2 jajka 1 łyżka mleka olej do smażenia Sposób przyrządzenia: 1. Kotlety z indyka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kąski z indyka w sezamie 106

Takie kąski z indyka są bardzo smaczną przekąską, często przyrządzam je na uroczystości rodzinne, możemy również przygotować na kolację. Składniki: 400 gram piersi z indyka 150-200 gram sezamu 1-2 jajka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy

Bajeczna Kuchnia
Rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy oraz fotorelacja z dyniowych warsztatów 180

oraz rosti dyniowe i marynowanego indyka z patelni z ostrym sosem czekoladowym. Dziś polecamy przepis na rosti czyli placuszki dyniowe podane z marynowanym indykiem i ostrym sosem czekoladowym. Składniki : 400g-500g piersi z indyka 4 łyżki sosu sojowego Kikkoman 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka soku  z cytryny lub skórki z cytryny 1 ząbek czosnku szczypta pieprzu(...)czekoladowy: 200ml mleka 1 tabliczka c zekolady deserowej lub gorzkiej 2  łyżki cukru muscovado lub miodu 1 łyżk a pulpy pomidorowej szczypta cynamonu TABASCO® Sauce Wykonanie: Pierś z indyka pokrój na plastry o grubości 1-1,5cm. Zamarynuj w  sosie sojowym Kikkoman i oleju  rzepakowym. Odstaw na 1   godzinę  lub nawet całą

SzczyptaSmaQ
Sałatka z indykiem i brokułami 141

Sałatkę przygotowałam na kolację, powstała ze składników które miałam w domu. Wyszła bardzo smaczna i sycąca, mojej rodzinie bardzo smakowała, polecam. Składniki: 1 różyczka z brokułami 250 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała puszka(...)kukurydzy 1 puszka cieciorki 4-5 łyżek majonezu Sól, pieprz Czubryca zielona Swojski Wyrób Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi z indyka kroimy w plastry, nacieramy przyprawą do indyka, słodka i ostrą papryką oraz solą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Podsmażamy na złoty kolor, ostudzone mięso kroimy w kostkę

Bajeczna Kuchnia
Pieczone nuggetsy z indyka 80

Koniecznie zróbcie, Wasze dzieci je pokochają! Zresztą nie tylko dzieci 😀. Pieczone nuggetsy Pieczone nuggetsy z indyka Czas przygotowania:  50 minut + czas marynowania Składniki: ok. 700 g piersi z indyka 500 g gęstego naturalnego jogurtu 1 łyżeczka papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 jajka sól pieprz 2 szklanki płatków kukurydzianych Wykonanie: W misce mieszamy(...)jogurt, sól, pieprz, paprykę i czosnek. Piersi z indyka kroimy na paski  mniej więcej o wymiarach 2 x 5 cm. Wkładamy je do marynaty, mieszamy. Przykrywamy naczynie i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. U mnie stały prawie 12 godzin. Płatki kukurydziane wkładamy do plastikowej torebki i zgniatamy, wysypujemy na talerz. Następnie wyjmujemy mięso z marynaty i dokładnie

Kulinarne przygody Gatity