Przepis na : obiad
Rolada z piersi indyka w świątecznym stylu, faszerowana masą z kurczaka z dodatkiem suszonych owoców - moreli oraz żurawiny, pieczona w piekarniku. Znakomita zarówno na ciepło, podana na obiad, jak i na zimno jako dodatek do pieczywa - pyszna w towarzystwie chrzanu. Taka drobiowa rolada jest delikatna w smaku, a do tego lżejsza i zdrowsza od schabu, czy innego czerwonego mięsa. Pieczona w piekarniku ma też mniej kalorii. Świetnie się sprawdzi jako przystawka sylwestrowa na stół lub noworoczny obiad. Składn...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...