Sznycle z indyka dobrze komponują się ze słodkim sosem z wyczuwalną ostrą nutą pieprzu. Składniki : 0,5kg sznycli z piersi indyka 2 łyżki mąki (może być bezglutenowa) olej koperek sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku, majeranek, kurkuma, imbir 2 szklanki rosołu łyżka syropu klonowego lub miodu Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodzieSznycle z indyka dobrze komponują się ze słodkim sosem z wyczuwalną ostrą nutą pieprzu. Składniki : 0,5kg sznycli z piersi indyka 2 łyżki mąki (może być bezglutenowa) olej koperek sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku, majeranek, kurkuma, imbir 2 szklanki rosołu łyżka syropu klonowego lub miodu Sznycle obsmażamy na oleju, dodajemy szklankę rosołu
prawdziwe jedzeniezmielonym z piersi z indyka stanowi jeden ze składników delikatnych pulpetów w sosie śmietanowo-koperkowym. Uwaga! Dzieci chętnie się skuszą ;) Spróbujcie :) Składniki: 0,5kg piersi z indyka 100g kaszy jaglanej 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 2 ząbki czosnku cebula 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 1 jajko po 1/2 łyżeczki czubrycy, ziół prowansalskich
ChilliJemySkładniki: 4 filety z kurczaka lub 4 kotlety z piersi indyka 100 g szpinaku 160 g ricotty 1 ząbek czosnku sól, pieprz przyprawa do drobiu 1/2 łyżeczki masła Przygotowanie: Mięso … Czytaj dalej Filet z ricottą i szpinakiem
czarrna od kuchniZawsze podobały mi się przepisy na mięso w cieście francuskim. Postanowiłam w końcu zrobić swoją wersję - taką zdrową (bo indyk, szpinak), ale nie do końca odchudzoną (bo ciasto francuskie i ser). Cebula nadała całości doskonałego aromatu i smaku! W całym zamyśle głównie chodziło mi o ten szpinak - przemycić, bo Zuzia generalnie je mi wszystko co zrobię, ale czasem wybrzydza(...)naostrzyć (do czasu wygrania tego kompletu, bo była tam też fantastyczna ostrzałka, którą bardzo się zainteresował i sukcesywnie ostrzy pozostałe noże;)). Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 500 g piersi z indyka 3 plastry sera śmietankowego z papryką kilka świeżych liści szpinaku 1 mała cebula sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierś z indyka rozcinamy w taki sposób
Kolorowy Przepisownikmożliwości jest co niemiara! Tak więc starajmy się, aby to pyszne mięsko jak najczęściej gościło na naszych stołach :) U mnie dziś w pysznym sosiku śmietanowym :) Składniki: pierś z indyka 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 4 łyżek jogurtu naturalnego (greckiego) sól pieprz koperek lub natka ziele angielskie liść laurowy mąka do zagęszczenia sosu 1 marchewka olej Wykonanie: Pierś
Walijskie PichceniePolecam Wam wspaniałe danie z indyka i fenkuła. Podawać je można z ryżem, makaronem, ziemniakami, kaszą, kluskami. Fenkuł czyli koper włoski posiada sporo właściwości leczniczych i jest bogaty w witaminy i minerały. Jego charakterystyczny smak sprawia, że danie jest wyjątkowe(...)Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. 500 g piersi z indyka 1 fenkuł (koper włoski) 1 cebula 1 puszka pomidorów 1/2 puszki wody 2 łyżki sosu sojowego 1 żółta papryka 1 łyżeczka miodu 2 łyżki masła klarowanego Pierś
O kuchni z uczuciemmają znaczenie”, Mirosław Jarosz, Iwona Sajór, Sylwia Gugała-Mirosz, Barbara Wojda, Paula Nagel Dosyć często podkreślam, że mięso z indyka u nas pojawia się dość często (tym bardziej z chęcią dołączyłam do kampanii Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości ). Indyk to jeden z moich ulubionych wyborów, tuż obok kurczaka i ryb. Staram się przygotowywać go tak, żeby było jednocześnie(...)zasadniczo są smażone. Ja wybrałam mięso z indyka o niskiej zawartości tłuszczu i zamiast je smażyć, upiekłam. To tak jakbym upiekła dwie pieczenie na jednym ogniu, prawda? Przedstawiam Wam kofty z indyka. Podałam je z quinoą, orzeźwiającym miętowym jogurtem i warzywami. Składniki na 4 porcje : 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 spora cebula ząbek czosnku
Dietologmają znaczenie”, Mirosław Jarosz, Iwona Sajór, Sylwia Gugała-Mirosz, Barbara Wojda, Paula Nagel Dosyć często podkreślam, że mięso z indyka u nas pojawia się dość często (tym bardziej z chęcią dołączyłam do kampanii Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości ). Indyk to jeden z moich ulubionych wyborów, tuż obok kurczaka i ryb. Staram się przygotowywać go tak, żeby było jednocześnie(...)zasadniczo są smażone. Ja wybrałam mięso z indyka o niskiej zawartości tłuszczu i zamiast je smażyć, upiekłam. To tak jakbym upiekła dwie pieczenie na jednym ogniu, prawda? Przedstawiam Wam kofty z indyka. Podałam je z quinoą, orzeźwiającym miętowym jogurtem i warzywami. Składniki na 4 porcje : 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 spora cebula ząbek czosnku
Dietologpstrąg z pieczarkami stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka pierś kaczki pierś z gęsi kaczka z grilla T-bone z grilla górka cielęca z grilla żeberka karkówka karkówka z grilla II polędwiczki wieprzowe schab
królestwo garówwielokrotnie. Tak było z mięsem z indyka. Wcześniej rzadko gościło na moim stole, a jak już zaczęło... tak mam dla Was kolejną wersję na przygotowanie pysznych piersi z indyka, które utrą nosa każdej sklepowej wędlinie i mogą być dobrym źródłem białka w dietetycznej sałatce. Moja dzisiejsza wersja to korzenne i mocne smaki, które dodaje mięsu wyrazistego charakteru. Czytaj
PichceniomaniaSkładniki: 1 kg piersi z indyka 6 łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Pierś z indyka oczyszczamy, płuczemy i przekładamy do rękawa. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i przelewamy do indyka, następnie dokładnie nacieramy "mieszamy" nią nasze mięso. Zamykamy rękaw, przekładamy do naczynia żaroodpornego
Moje-pitraszenieSałatka Składniki: mix sałat piersi z indyka pomidory suszone pomidory świeże papryka zielona czerwona porzeczka arbuz nasiona słonecznika sól oliwa z oliwek olej rzepakowy ocet jabłkowy Pierś z indyka podsmażyłam na oleju rzepakowym. W osobnym naczyniu wymieszałam oliwę z oliwek z octem jabłkowym i solą. Sałatę polałam wymieszaną oliwą z octem, dodałam pokrojone pomidorki suszone oraz śwież, paprykę
nietadietapewno powtórzę to danie. Soczysty i kruchy indyk, a do tego bardzo aksamitny sos piernikowy, którego sekret tkwi w odpowiednich przyprawach. Przepis bierze udział w konkursie #przepisnakopernika – czy jest godzien publikacji w książce kucharskiej? Przygotuj danie na najbliższy obiad i oceń to // Składniki: 400 g piersi z indyka + sól, majeranek, curry, sos sojowy, olej 10 pierniczków (uszatki firmy(...)kokosowego (80%) 50 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki sosu sojowego 1/3 łyżeczki imbiru w proszku 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej kilka kropel soku z cytryny szczypta soli Sposób przygotowania: Pierś z indyka pokrój na mniejsze części, a następnie zamarynuj dodając sól, majeranek, curry, sos sojowy oraz trochę oleju. Całość odstaw na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie indyka
Via Gustojajka 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki płatków owsianych natka pietruszki 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia Gulasz: 2-3 cebule 1 papryka 2 marchewki 500 g piersi z indyka sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili olej do smażenia 1 - 1,5 szklanka wody lub bulionu Wykonanie: Gulasz: Cebule obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy do zeszklenia(...)rozgrzanym oleju. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na patelnię do cebuli. Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli z papryką. Smażymy około 5-6 min. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Dodajemy do mięsa na patelni. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz obiema paprykami. Chwilę smażymy, a następnie podlewamy stopniowo
Kuchnia MagdaLeny