indyka pieczona w piekarniku to szybki przepis na smaczne danie, które można podać na obiad w towarzystwie ziemniaków czy klusek śląskich i ulubionej surówki. Mięso wychodzi miękkie i soczyste, z chrupiącą skórką. Przygotowanie takiego dania zajmie dosłownie 5 minut, resztę załatwi piekarnik. Składniki na golonkę z indyka pieczoną w piekarniku (4 porcje): 4 golonki z indyka(...)pieczemy jeszcze 20 minut. Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis Zobacz inne przepisy na indyka: Kotlety z indyka w ekstra chrupiącej panierce Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis Zupa gulaszowa z indykiem – pyszne danie jednogarnkowe Roladki drobiowe ze szpinakiem – przepis na wyśmienity obiad Pieczeń z piersi indyka z żurawiną Artykuł Golonka
e-PrzepisyKulinarnezupa z soczewicą . Mówię Wam, prawdziwe piękno drzemie w takich potrawach i w samej piżmowej dyni także ;) Zimowe chilli z indykiem, dynią i jabłkową salsą Potrzebujesz: 700g dyni piżmowej lub hokkaido 400g mięsa z piersi indyka 1 puszkę krojonych pomidorów 1 puszkę czerwonej fasoli 1 dużą cebulę 200g pieczarek 2 łyżeczki miodu 50ml octu balsamicznego 1 papryczkę chili
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPolecam Wam serdecznie i pozdrawiam! GULASZ Z INDYKA Z POMIDORAMI I MARCHEWKĄ. Składniki na 3 - 4 porcje: 400 g filetu z piersi indyka 2 marchewki 1 duża cebula szalotka puszka krojonych pomidorów lub 6 pomidorów świeżych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 250 ml bulionu 2 ząbki czosnku 3 - 4 łyżek oliwy
Zakątek rozkoszy kulinarnychsmacznego indyka, sprawdź przepisy, które przygotowaliśmy wspólnie z serwisem internetowym Najlepszewkuchni.pl . Indyk w sosie pieczarkowym To proste w przygotowaniu danie obiadowe na pewno przypadnie do gustu miłośnikom aromatycznego sosu pieczarkowego. Gotowa potrawa świetnie komponuje się z ryżem, kaszami, makaronami czy ziemniakami. Składniki: 1 pierś z indyka 500 g pieczarek 3 średnie cebule 2 szklanki śmietanki 30% kilka łyżek(...)masła niewielka ilość oleju przyprawy – sól, pieprz, czosnek granulowany, posiekana natka pietruszki Pierś z indyka kroimy na mniejsze filety, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Żeby był bardziej aromatyczny i kruchy, warto włożyć go do lodówki na kilka godzin. Podsmażamy indyka na oleju na złocisty kolor. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do indyka
Kuchcik gotujePrzepis mojej mamy, indyk szybki i smaczny, idealny jako ciepłe danie dla gości na imprezie, żeby samemu nie przesiedzieć wieczoru w kuchni ;) Składniki (porcja - zdjęcie): 140 g piersi z indyka 30 g ryżu (tu: ryż naturalny) 50 g papryki czerwonej 55 g kukurydzy z puszki (odsączonej) 1 łyżeczka (10 g) koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju przyprawy: kolendra mielona, chili(...)oregano, sól Przygotowanie: 1. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, solimy, smażymy na łyżce oleju. 2. W międzyczasie gotujemy na sypko ryż (ja zrobiłam to jak zawsze w parowarze - 40 min zalany wrzątkiem niewiele ponad poziom ryżu) 3. Paprykę kroimy w krótkie paski, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku aż będzie miękka. (Możemy także podsmażyć
Malowane smakiemzdrowe, pełne wartości odżywczych jedzenie. Burgery z indyka są dobrą alternatywą standardowych burgerów. Dodałam do nich warzywa aby zmaksymalizować ilość witamin. Na 5 burgerów: 200 g piersi z indyka 1/3 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 3 małe żółte, słodkie papryki (lub jedna większa) spora garść natki pietruszki 1 łyżka przecieru pomidorowego 3 plasterki miękkiego sera (ja miałam(...)danish blue ale można dodać brie) 3 plastry prosciutto albo innej szynki tego typu sól i pieprz mąka bezglutenowa do obtaczania burgerów oliwa z oliwek do smażenia Pokrój pierś z indyka na mniejsze kawałki i wrzuć do malaksera z resztą składników. Miksuj na dosyć gładką masę. Zwilżonymi rękoma formujemy burgery i obtaczamy w mące. Smażymy z każdej strony
Smaki Przyprawy i Koloryzdrowe, pełne wartości odżywczych jedzenie. Burgery z indyka są dobrą alternatywą standardowych burgerów. Dodałam do nich warzywa aby zmaksymalizować ilość witamin. Na 5 burgerów: 200 g piersi z indyka 1/3 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 3 małe żółte, słodkie papryki (lub jedna większa) spora garść natki pietruszki 1 łyżka przecieru pomidorowego 3 plasterki miękkiego sera (ja miałam(...)danish blue ale można dodać brie) 3 plastry prosciutto albo innej szynki tego typu sól i pieprz mąka bezglutenowa do obtaczania burgerów oliwa z oliwek do smażenia Pokrój pierś z indyka na mniejsze kawałki i wrzuć do malaksera z resztą składników. Miksuj na dosyć gładką masę. Zwilżonymi rękoma formujemy burgery i obtaczamy w mące. Smażymy z każdej strony
Kulinarna rozmowatofu. Idealne na lunch czy kolację. Zaskoczycie smakiem nie tylko gości, ale również samych siebie. Makaron ryżowy z indykiem i groszkiem porcja dla 4 osób Składniki: około 400 g makaronu ryżowego wstążki puszka groszku zielonego z puszki 2 piersi z indyka 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 garście orzechów nerkowca 2 łyżki oleju sezamowego olej do smażenia sól, pieprz(...)sojowego 3 łyżki ksylitolu 4 łyżki octu ryżowego ( lub soku z cytryny) opcjonalnie 1/2 szklanki wody kokosowej Przygotowanie: W szklance wymieszać składniki na sos pomijając wodę kokosową. Odstawić. Pierś z indyka oczyścić, pokroić na mniejsze części. Czosnek i cebulę drobno posiekać. Zagotować wodę. Do dużej miski wsypać makaron ryżowy i zalać wrzątkiem. Dodać sól i wymieszać. Przykryć i odstawić
Jaglusiazamiennik w postaci indyka, więc spokojnie można go użyć. Do tego postanowiłam dodać własnoręcznie zerwaną botwinę (tak, tak) i trochę ziół. Wyszło super. Składniki: 500 g piersi z indyka pęczek botwinki 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku mały pęczek koperku mały pęczek natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki(...)curry sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 12 kotletów) Piersi z indyka kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej poszatkowaną botwinkę (ja użyłam jedynie łodyg, Wy możecie dorzucić oczywiście jeszcze liście), startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek, poszatkowane zioła, jajka, mąkę, przyprawy, wszystko bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy
Kardamonovyzamiennik w postaci indyka, więc spokojnie można go użyć. Do tego postanowiłam dodać własnoręcznie zerwaną botwinę (tak, tak) i trochę ziół. Wyszło super. Składniki: 500 g piersi z indyka pęczek botwinki 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku mały pęczek koperku mały pęczek natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki(...)curry sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 12 kotletów) Piersi z indyka kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej poszatkowaną botwinkę (ja użyłam jedynie łodyg, Wy możecie dorzucić oczywiście jeszcze liście), startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek, poszatkowane zioła, jajka, mąkę, przyprawy, wszystko bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy
KardamonovyTortilla z indykiem panierowanym w sezamie jest bardzo smaczna i lekkostrawna, ostatnio przyrządziłam ja na szybki obiad ale możemy ją również podać na kolację. Do tortilli użyłam sosu Tysiąca Wysp od firmy Fanex . Składniki: 4 placki tortilli 400 gram piersi z indyka 150-200 gram sezamu 1-2 jajka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka 250 gram(...)pomidorków koktajlowych 1 żółta papryka 1 opakowanie mix sałat Sos Tysiąca Wysp Fanex Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami. Kawałki indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko
Bajeczna KuchniaDziś kolejny wyrób parzony w prasce - delikatna pierś z indyka z minimalną ilością przypraw, tak aby główną rolę odgrywał smak mięsa. Polecam serdecznie :) Składniki: pierś z indyka 18 g peklosoli/kg mięsa Dodatkowo na 1 kg mięsa: 2 g pieprzu białego 1 g cukru 3% skrobi ziemniaczanej 20% wody Przygotowanie: Mięso oczyścić z błon, pokroić w kostkę wielkości około
Kocham..lubię..gotuję..jest naprawdę bardzo mało czasochłonny. Można go spokojnie przygotować, gdy mamy tylko 15 minut na obiad Szybki makaron z jarmużem i indykiem Składniki na jedną porcję: 70 g suchego makaronu (o dowolnym kształcie) upieczone mięso z piersi indyka ( lub jakiekolwiek inne: pozostałości z rosołu, wędlina itp) 100 g jarmużu czerwona papryka pomidorki koktajlowe 2 łyżki śmietany kokosowej (lub zwykłej
365 dni dookoła kuchnisoczysta salsa owocowa. Żeby było modnie, danie jest bezglutenowe POTRAWKA z MIELONEGO INDYKA i KAPUSTY PEKIŃSKIEJ oraz OWOCOWA SALSA Składniki na 4 porcje: 500g mielonego mięsa z piersi indyka 1/2 kapusty pekińskiej (250g) 1 marchewka (150g) kawałek selera korzeniowego (mniej więcej tyle co marchewki) 3-4 cm łodygi pora (biała część) 1 łyżka oliwy 1 łyżka śmietany
DietologSkładniki: filet z piersi indyka (lub kurczaka) 500 g ananas (świeży lub z puszki) 1 szt mango lub brzoskwinie (świeże lub z puszki) 1 szt jabłko 1 szt rodzynki 1/2 szklanki sos sojowy bezglutenowy 1 łyżka mąka ziemniaczana 2 łyżki sok jabłkowy 1 szklanka sól, pieprz, papryka olej do smażenia Przygotowanie: do smaku Mięso pokroić
głodny alergik