dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania eskalopek z indyka. 45 dkg piersi z indyka 1 łyżka mąki pszennej 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu 3/4 łyżeczki soli 2 łyżki oleju słonecznikowego Sos morelowy: 10 dkg suszonych moreli 1 mała cebula czerwona 1 łyżka tartego imbiru(...)łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki skórki z pomarańczy 100 ml soku pomarańczowego 1 goździk 100 ml wody Jak przygotować eskalopki z indyka z owocowym sosem . Pierś z indyka pokroić w plastry, delikatnie rozbić młotkiem do mięsa na cienkie plastry. Posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej. Kiedy olej jest gorący obsmażyć eskalopki
mecookssuszonej żurawiny, 150 ml czerwonego wina, 3 łyżki cukru, 1,5 l bulionu drobiowego, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 marchewki (średnie), 1 pietruszka, 600 g piersi z indyka, 300 g wątróbki drobiowej, 1 bułka kajzerka, 2 jajka, sól i pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, 1 żółtko, 3 łyżki mleka(...)rondelka. Dodać cukier i zagotować całość, do momentu rozpuszczenia się cukru. Zestawić z palnika. Wsypać żurawinę i odstawić do namoczenia. Bulion zagotować, wrzucić pociętą na mniejsze kawałki pierś z indyka, obrane marchewki, pietruszkę, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować całość na małym ogniu do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. Pierś z indyka i warzywa wyjąć na talerz
Świat Domowej KuchniSznycelki z indyka zwinięte z plastrem boczku wędzonego w kremowym sosie szpinakowym. Podane z ryżem to bardzo smaczna propozycja na obiad. ok. 500 gram fileta z piersi indyka 5 plastrów boczku wędzonego 200 gram szpinaku rozdrobniony mrożony 250 ml. słodkiej śmietanki sól pieprz duży ząbek czosnku pół szklanki wody wymieszanej z łyżeczką mąki 1 szklanka(...)bulionu Pierś z indyka podzielić na 5 równych części każda tak ok. 100 gram. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, przyprawić na każdym kawałku ułożyć plasterek boczku wędzonego i zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażyć roladki z każdej strony. Następnie wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem na niedużym ogniu od czasu do czasu
Andzia PichciKolejny pyszny przepis z indykiem jaki mam dla Was na moim blogu. Tym razem chrupiące kotleciki przygotowałam w piekarniku, razem z pyszną brukselką. To naprawdę proste i pyszne danie, a jeśli nie chcecie pikantnego sosu jaki zaproponowałam to zmniejszcie ilość ostrych przypraw lub wybierzcie łagodniejszą musztardę. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także(...)kurczak w panierce z parmezanem Pieczona pierś indyka w sosie pieczeniowym Polędwiczki w sosie kurkowym Kotlety mielone w sosie z suszonymi pomidorami Kurczak caprese Boeuf bourguignon – przepis Julii Child Schab z suszonymi pomidorami KOTLETY Z INDYKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM Przygotowanie: 45 minut Ilość: 2-3 porcje Składniki: – 400-500 g piersi z indyka pokrojonej w plastry
nietylkopasta.plPierś z indyka rzadko jest wybierana jako pieczeń na obiad, bo większość z nas kojarzy je jako mięso suche i średnio smaczne, chociaż bardzo zdrowe. Tymczasem pierś z indyka z wolnowaru w miksie przypraw z ajwarem to naprawdę idealne rozwiązanie nie tylko na niedzielny obiad. Pierś wychodzi miękka i soczysta dzięki długiego wolnowarzeniu, a dodatek bałkańskiej pasty ajwaru
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiam bardzo majeranek, a że miałam też sporo piersi z indyka postanowiłam zrobić domową szyneczkę z majerankiem. Jest przepyszna. Idealna dla dzieci, bez jakichkolwiek ulepszaczy czy chemii(...)Moja córka je ją na śniadanie i kolację ;) Do wykonania szynki użyłam szynkowaru od firmy Tradismak oraz majeranek od Skworcu . Składniki: * około 1,2 kg piersi z indyka * 4-5 łyżeczek majeranku * 2 łyżeczki peklosmaczku (soli peklowej) * 2 łyżeczki żelatyny spożywczej * 1 łyżeczka cukru pudru * 1/3 szklanki wody Wykonanie: Pierś z indyka
Zrób to smaczniez sosem rabarbarowym. Składniki na sos: • 4-5 łodyg rabarbaru • łyżka miodu • 1/4 szklanki cukru • 4 łyżki octu balsamicznego • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz pierś z indyka sól świeżo zmielony czarny pieprz słodka czerwona papryka Rabarbar umyłam i odcięłam twardsze końce. Pokroiłam go na około 1cm kawałki. Włożyłam do garnka. Wsypałam cukier. Wlałam miód. Doprawiłam(...)solą i pieprzem. Smażyłam przez parę minut aż puścił sok i zmiękł. Wlałam ocet balsamiczny i jeszcze przez chwilę dusiłam. Usmażyłam pierś z indyka i pokroiłam ją na kawałki. Polałam sosem mięso. Smacznego
potrawyregionalnesałat, szczypiorek i podsmażoną pierś z indyka. Sałatka bardzo prosta, bardzo smaczna i zazwyczaj traktuję ją jako samodzielne danie obiadowe, gdyż jest sycąca (ale nie 'ciężka'!). Sałatka: * pierś z indyka- 200 g * pomidory koktajlowe- 200 g * ser feta- 100 g * mix sałat- pół opakowania * oliwki- 100 g * szczypior- pęczek * przyprawy: słodka papryka- 1 lekko czubata łyżeczka, sól, pieprz(...)oliwa z oliwek- 6 łyżek Dressing: * woda- 2 łyżki * sok z cytryny- 2 łyżki * sól, pieprz, suszone oregano, rozmaryn oraz suszona papryczka chili- do smaku Sałatka: Pierś z indyka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Gotowe mięso odłożyć, a tłuszcz odlać do szklanki. W międzyczasie pokroić umyte pomidory koktajlowe oraz fetę
Kraina Miodem Płynącarolady z indyka. Jedliśmy tę roladę z sosem chrzanowym i puree ziemniaczanym. Nam smakowało, ale czy jury się zachwyci? Zobaczymy. Składniki: • 800 g piersi z indyka • 400 g ugotowanych buraków • 2 jajka • 100 g zmielonych orzechów laskowych • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Ubić białka na sztywną pianę ze szczyptą soli(...)zmielone orzechy. Doprawić solą i pieprzem. • Ciasto wylać na małą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. • Piec w temperaturze 180 st.C przez 20 minut. • Pierś indyka pokroić na plastry, każdy rozbić cienko, posypać solą i pieprzem. • Plastry rozłożyć na folii spożywczej w formie prostokąta większego niż upieczone ciasto buraczane. • Na indyku
To co kochamdodałam mięso z piersi z indyka, młodą marchewką, świeży koperek i pełnoziarnisty makaron. Jeżeli nie próbowaliście sosu w takim zestawieniu, to gorąco zachęcam do przygotowania- jest idealne! :) * pierś z indyka- 350 g * kurki- 200 g * marchewka- 1 duża * cebula- 1 szt. * masło- 30 g * śmietana 18%- 200 ml (lub 30%) * olej ryżowy- 2 łyżki * sól, pieprz, suszony czosnek(...)szczypta tymianku * świeży koper- pół pęczka * makaron- dodatkowo Mięso doprawić i odstawić na czas oczyszczania kurek. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka i podsmażyć tylko do momentu ścięcia się mięsa, a następnie odłożyć do miseczki. Na tą samą patelnię wrzucić masło, dodać oczyszczone kurki i podsmażyć. Kiedy kurki puszczą wodę, dodać startą/pokrojon
Kraina Miodem PłynącaDomowy sos słodko-kwaśny z piersią z indyka, ananasem i warzywami jest prosty i dość szybki do zrobienia, a smakuje o wiele lepiej i jest zdrowszy o wszystkich sklepowych gotowców. Podany z ryżem basmati albo makaronem typu noodle smakuje wybornie. Taki sos jest częstym gościem na naszym stole, gdyż nie wymaga wiele pracy, a przygotowane danie jest pyszne, aromatyczne(...)kolorowe. Nigdy się nie nudzi. https://youtu.be/JPxdXSiNUb4 Składniki na domowy sos słodko-kwaśny: 400 g piersi z indyka (można również dać schab) 80 g marynowanych cebulek czerwona papryka średniej wielkości marchew 4 plastry ananasa z puszki pół szklanki soku z ananasa z puszki garść orzechów nerkowca (można pominąć) łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki octu ryżowego łyżka mąki kukurydzianej
e-PrzepisyKulinarnekilkanaście godzin w najprostszej marynacie, następnie posmarować inną, również bardzo prostą marynatą, upiec i cieszyć się wspaniałym smakiem domowej wędliny. Spróbujcie Składniki: – duży kawałek filetu z piersi indyka ( ja biorę 800g, do kilograma) – 1 litr ciepłej wody – 2 łyżki soli – 1 łyżka cukru trzcinowego – 4 goździki – 5 ziarenek ziela angielskiego – 10 ziarnek(...)piec przez kolejne 5-10 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić naszego indyka w piekarniku do momentu, aż całkowicie wystygnie. Przed krojeniem schłodzić w lodówce. Smacznego Artykuł Pieczona pierś z indyka (do kanapek) pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Arminedanie. Osobiście uwielbiam szparagi, więc takie obiady jadałabym chętnie codziennie :-) Jeżeli też lubicie szparagi, to koniecznie musicie spróbować. Duża porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 500 g filetu z piersi indyka oliwa 1 kg zielonych szparagów 1 łyżeczka cukru 500 g makaronu penne 400 ml śmietany 30% sól, pieprz, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa WYKONANIE Piersi z indyka umyć, odkroić
Passions hobbies lifejest dość 'sucha'). Na pyszny, domowy obiad z ziemniaczkami i surówką (może z młodej kapusty ? Wszak jeszcze sezon na nią trwa!)- w sam raz! 😊 Około 8 sztuk: * pierś z indyka- 300 g * starta cukinia- 130 g (pół średniej) * jajko- 1 szt. * cebula- 1 mała * bułka tarta- 4 czubate łyżki * sól, papryka czerwona- po 1 łyżeczce * pieprz- 1/2 łyżeczki(...)olej rzepakowy- 1 łyżeczka + do smażenia Na 1 łyżeczce oleju zeszklić drobniutko posiekaną cebulę. Pierś z indyka zmielić i wymieszać ze wszystkimi składnikami. Z masy formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego
Kraina Miodem Płynąca