pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:15/132)

Ryżowa zapiekanka z indykiem 124

słodkiej 1 płaska łyżeczka mielonych nasion kolendry 1 łyżeczka, startego, świeżego imbiru 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka cukru sól do smaku jajka przepiórcze ,parmezan do dekoracji Pierś z indyka kroimy w średniej wielkości kawałki . Cebule siekamy , cukinię kroimy w kawałki wielkości groszku i kukurydzy . Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy razem z sosem sojowym , cukrem, i imbirem(...)pokrojonej piersi z indyka . Odstawiamy na godzinkę . Po czym na patelni podsmażamy cebulę , cukinie , dodajemy indyka ,mrożony groszek ,siekane chilli . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smażymy do momentu aż indyk będzie gotowy. W misce mieszamy , ugotowany ryż , kukurydzę odsączoną z zalewy i zawartość patelni . Całość doprawiamy do smaku kolendrą , solą . Układamy w foremce do zapiekania , wysmarowanej masłem lub oliwą. Zalewamy

Ogrodnik w podróży
Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem, czyli lekki obiad nie tylko dla dzieci 193

Jeśli Wy lub Wasze dzieci macie ochotą na szybki, lekki i smaczny obiad - to koniecznie zainspirujcie się tym przepisem. Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem jest świetnym, a przy tym bardzo pysznym połączeniem. Przygotowanie całości zajmuje kilkanaście minut, więc to również doskonała propozycja do osób, które nie mają czasu na bardziej skomplikowane potrawy. Użyjcie swoich ulubionych przypraw(...)sól, więc mój bulion był delikatny, a indyka z warzywami tym razem doprawiłam słodką papryką oraz aromatyczną bazylią . I proporcje również dostosujcie do własnych potrzeb. Polecam! 100g piersi z indyka 100g cukinii 1 marchewka kawałek białej części pora Dodatkowo: mąka pszenna 100 ml bulionu/wody 1 listek laurowy ulubione przyprawy Ponadto: 2 łyżeczki masła Pierś z indyka pokroić

Di gotuje
Sznycel z indyka 101

szpinakiem Kotlety mielone Kotlety rybne Kotlety mielone z kurczaka Kotlet de volaille Kotlety ziemniaczane SZNYCEL Z INDYKA PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 2-4 plastry piersi z indyka – 1-2 jajka (niej więcej jedno jajko rozmiar(...)kotletów) – 4-5 łyżek mąki pszennej – 4-5 łyżek bułki tartej – sól, pieprz – do smażenia: olej rzepakowy, klarowane masło – do przygotowania: folia spożywcza, tłuczek do mięsa. PRZYGOTOWANIE: Z piersi indyka odkrój grubsze plastry. Przy drobiu nie ma większego znaczenia czy kroisz wzdłuż włókien czy w poprzek, tak jak ma to znaczenie przy czerwonym mięsie. Na desce połóż jeden kawałek

nietylkopasta.pl
Pieczona pierś indyka 136

pokroimy, możemy wykorzystać jako drobiową wędlinę na kanapki. Jeśli zmielimy lub drobno posiekamy możemy wykorzystać jako farsz do innych dań, czy składnik sałatki. Moim zdaniem warto zrobić;) 1 pierś indyka mielona słodka papryka zioła prowansalskie około 3/4 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz 2 łyżki oleju Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś indyczą zwijamy i związujemy(...)oraz olej, mieszamy do połączenia. Marynatą nacieramy dokładnie mięso. Odkładamy go na około 1-2 godziny do lodówki. Wyjmujemy z niej  na około 40-50 minut przed pieczeniem. Indyka wkładamy do niewielkiego naczynia żaroodpornego z pokrywką. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy pod przykryciem. Przyjęte jest że na każde 500 g mięsa przypada 30 minut

Smaki Na Talerzu
GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY 213

Polecam również inne równie pyszne szaszłyki: GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO ZIOŁOWYM SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ KUS KUS SZASZŁYKI Z PIERSI INDYKA Z WARZYWAMI I KASZA KUS KUS Składniki: filety z kurczaka opakowanie jogurtu bałkańskiego 3 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki curry czerwona słodka papryka czarny pieprz sól Kurczaka pokroiłam

potrawyregionalne
Placuszki batatowo-ziemniaczane i gulasz z piersi indyka z ananasem, żurawiną i orzeszkami ziemnymi 200

zawiodłam się - wyszły pyszne! Jako że lubię placki ziemniaczane na słodko, a tutaj dodatkowo jeszcze w składzie występuje słodkawy w smaku batat, postanowiłam podać je z gulaszem z piersi indyka z ananasem, żurawiną i orzeszkami ziemnymi. SKŁADNIKI: Placuszki batatowo-ziemniaczane: 1 duży batat lub 2 mniejsze (ok 400 g) 3-4 ziemniaki (ok 300g) 3 jajka 5-6 czubatych(...)smaku (u mnie 1 płaska łyżeczka) czosnek granulowany , słodka papryka do smaku olej do smażenia Gulasz z indyka z żurawiną, ananasem i orzeszkami ziemnymi: 60 dag piersi z indyka 1 puszka ananasów duża garść suszonej żurawiny 50 g orzeszków ziemnych solonych kilka łyżek kukurydzy (na ogół dodaję ale tym razem nie miałam) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ulubiona przyprawa

Kto ugości moich gości?
Gulasz z piersi indyka z papryką, jarmużem i ciecierzycą 179

Prosty do przygotowania gulasz z piersi z indyka z papryką, jarmużem i ciecierzycą. Zdrowe danie obiadowe gotowe w 20 minut. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/01/3pturkey-stew-gulasz-z-piersi-indyka-papryka-jarmuz-ciecierzyca-turkey-breast-recipe-1170x874.jpg The post Gulasz z piersi indyka z papryką, jarmużem i ciecierzycą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Indyk pieczony 135

Ciepłym masłem szprycować (przy użyciu strzykawki z igłą) pierś indyka. Strzykawkę wbijamy od góry, pionowo w dół, wówczas masło nam nie wypłynie z piersi podczas pieczenia, a indyk będzie wspaniale soczysty. Resztą masła wysmarować indyka, skórki ułożyć na wierzchu. Do środka włożyć pomarańcze. Indyka ułożyć w brytfance. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Po 20 minutach(...)zmniejszyć temperaturę do 180 stopni. Piec aż temperatura wewnątrz piersi osiągnie 71 stopni. Wyłączyć piekarnik, indyka zostawić aż temperatura wewnątrz indyka osiągnie 75 stopni. Wyjąć go i odstawić na około 10 minut aby odpoczął. W trakcie pieczenia polewać wytworzonym sosem. Polecam stosowanie termometru do pieczenia. Jest to naprawdę wygodniejsze i zawsze mamy pewność, że mięso zostało upieczone. Wielokrotnie

królestwo garów
Pierś indyka w sosie grzybowym z makaronem 205

daniu połączyłam lekkiego indyka i aromatyczne grzyby leśne. Sos wyszedł bardzo delikatny i bardzo smakował w połączeniu z makaronem. Polecam #lubelloveinspiracje #lubella #lubellaikoszgrzybów Składniki: 300 g piersi z indyka 300 g grzybów leśnych 150 ml śmietanki 18% 400 g makaronu Lubella Wstążki długie 1 łyżka oleju 1 łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie: Grzyby oczyszczamy, kroimy i podgotowujemy(...)wodzie przez ok. 5 min. Następnie przelewamy przez sitko i studzimy. Pierś z indyka myjemy i kroimy w kostkę a następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wkładamy pierś z indyka i smażymy je przez około 5 minut do zrumienienia. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i dodajemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Roladki z indyka z żurawiną i oscypkiem 155

indyka  1 serek typu oscypek  100 gram suszonej żurawiny przyprawa do indyka sól, pieprz jajko  bułka tarta olej do smażenia wykałaczki Sposób przygotowania: Pierś indyka kroimy w plastry, każdy kotlet delikatnie rozbijamy. Oprószamy przyprawą do indyka, solą oraz pieprzem. Oscypka kroimy w cienkie paski, żurawinę wcześniej sparzamy gorącą wodą. Na brzegu każdego kotleta

Bajeczna Kuchnia
Indyk z batatem i sosem czosnkowym 120

dietetycznie? A jednak jest to jak najbardziej obiad fit. Zaczynajmy więc gotować! Czas przygotowania i ilość porcji 50 minut, 1 porcja Produkty 1 x mały batat, 1 x pierś z indyka, 1 x jogurt naturalny, 2 x ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatułowa, bazylia, rozmaryn, chili, olej. Przygotowanie Batata obierz i umyj a następnie pokrój w paski(...)frytki. Pierś z indyka umyj. Do żaroodpornego naczynia wlej odrobię oleju i wsyp pokrojone bataty oraz włóż mięso. Wszystko posyp solą oraz pieprzem i wymieszaj tak, aby produkty obtoczyły się w oleju. Następnie mięso posyp z obu stron bazylią, odrobiną chili i rozmarynem. Całość włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 40 minut. Do przygotowania sosu czosnkowego użyj

Fit&Fast Kitchen
Indyk w sosie pomidorowym z warzywami 166

szybki obiadek. Pierś z indyka w pomidorowym sosie z dodatkiem warzyw konserwowych z puszki. Sos doprawiłam oregano ale można dodać dowolne ulubione przyprawy. składniki: 450 g piersi z indyka 1 mała puszka mieszanki meksykańskiej 300 ml przecieru pomidorowego sól,pieprz oregano cukier 1 łyżka oleju kokosowego Pierś z indyka pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem

Monia miesza i gotuje
Sznycel z indyka w panierce pełnoziarnistej 185

Mięso z indyka często gości na moim stole ze względu na swoje walory smakowe, jak również łatwość jego przetwarzania. Z piersi indyka bardzo łatwo i szybko można przygotować smaczny i zdrowy obiad. Tym razem przygotowałam sznycle z indyka, do których panierowania użyłam zdrowszej mąki pszennej pełnoziarnistej, zamiast zwykłej pszennej i bułki tartej. Taka forma bardziej mi odpowiada(...)podczas smażenia. Do sznycli z indyka w panierce pełnoziarnistej świetnie pasuje ryż pełnoziarnisty oraz surówka z pomidora i papryki. Danie proste, zdrowe i smaczne. Składniki: 500 g piersi z indyka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej pieprz sól 1 - 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego lub natki pietruszki masło klarowane lub olej do smażenia dodatkowo: ryż pełnoziarnisty (u mnie

Kuchcik gotuje
Pierś indyka duszona w piwie 174

Obiad z piersi indyka dość szybki i bardzo smaczny. Polecam. SKŁADNIKI: 50 dag piersi z indyka 1  szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka piwa 2 łyżki maki do obtaczania mięsa 2 marchewki 2 łyżki sosu sojowego pół paczki przyprawy do indyka sól , pieprz do smaku WYKONANIE: Mięso indyka opłukać, osuszyć i pokroić  w plastry

W kuchennym oknie Ewy
Pierś z indyka z pieczarkami i ricottą. 132

Składniki: 1 pierś z indyka 250 g pieczarek 250 g sera ricotta papryka ostra mielona, sól, pieprz Pierś z indyka płuczemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem (grubość około 5 mm) solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni, kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy(...)ricottę, posypujemy papryką i dokładnie ze sobą mieszamy ściągamy z ognia i przekładamy farsz na piersi z indyka - zawijamy (można związać nitką żeby nam się nie rozpadły). Przekładamy Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Podajemy z ziemniaczkami/sałatką z pomidorów i ogórków. Smacznego

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania