pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:7/132)

PIECZONA PIERŚ Z INDYKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM 171

sosem musztardowym oraz pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką lub na zimno do kanapek. To jedno z moich ulubionych mięs - pasuje na każdą okazję i zawsze smakuje dobrze 😉 Składniki: pierś z indyka około 1 kg 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz rozmaryn bazylia oregano 1 ząbek czosnku  Sos: 1 szklanka śmietany 30% 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka majonezu(...)szklanki białego wina wytrawnego 1-2 łyżki mąki sól, pieprz Wykonanie: Pierś z indyka myjemy, osuszamy i czyścimy z niepotrzebnych części. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z oliwą z oliwek oraz przyprawami: pieprzem, solą, bazylią, oregano i rozmarynem. Przygotowaną marynatą nacieramy indyka.Wkładamy do lodówki na min. 2 godz., a najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyciągamy

Kuchnia MagdaLeny
Ziołowy indyk w morelach 131

Ostatnio było dużo letnich słodkości, a dziś coś wytrawnego ale wciąż w bardzo sezonowym wydaniu. Soczysty indyk obtoczony w aromatycznych ziołach, pieczony w towarzystwie krągłych, letnich wspaniałości w postaci moreli, to dzisiejszy bohater posta. Filet z piersi indyka często po obróbce termicznej wychodzi dość suchy. Tutaj, obecność świeżych, soczystych owoców, miodowej wylewki i pieczenia pod przykryciem, mięso staje się(...)kwaśnymi morelami i miodem. Całość z pewnością wspaniale sprawdzi się nie tylko na niedzielnym obiedzie, z którym często kojarzą się wszelkiego rodzaju pieczone mięsa :) Ziołowy indyk w morelach  Potrzebujesz: filet z piersi indyka bez skóry (ok. 1kg) 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczkę suszonego tymianku 1 łyżeczkę suszonego majeranku 1/2 łyżeczki suszonego cząbru 2 łyżeczki soli + do oprószenia

Kuchnia w Słońcu Skąpana
„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej 109

Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych mega dobrym , my wolimy kurczaka , ale dobrze zrobiona jest oczywiście pyszna . Dietetyczne właściwości w połączeniu z zawartością białka i… tak dalej , o tym poczytajcie na blogach, dedykowanych zdrowemu odżywianiu Ja jestem(...)szufladki staną się złociste . Podajemy na gorąco , tak żeby ser był ciągnący przy krojeniu A z czym , to już sami zdecydujcie . Smacznego !   Artykuł „Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Roladki z indyka z kiełkami brokuła 141

niedzielny obiad proponuję roladki inspirowane naturą. Połączenie zielonych kiełków brokuła z delikatnym mięsem drobiowym. ROLADKI z INDYKA z KIEŁKAMI BROKUŁA Składniki: 1/2 filetu z piersi indyka mąka do obtoczenia mięsa 1 kostka rosołowa Vegeta Natur rosół z kury ( klik ) 2 szklanki wody kawałek brokuła 1/2 marchewki farsz: 150 g mięsa z piersi indyka 100 g surowego boczku(...)Przygotowanie: farsz: Mięso z filetu z indyka mielimy z surowym boczkiem oraz czosnkiem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smak, kiełki brokuła i mieszamy delikatnie.  Filet piersi z indyka kroimy na płaskie kotlety. Mięso dodatkowo cienko rozbijamy. Posypujemy delikatnie solą, nakładamy część farszu i zwijamy w roladę. Końce rolad spinamy wykałaczkami aby się nie rozpadły podczas smażenia

Bon appetit mon amie
Domowa szynka z indyka 49

używać jako wędliny na kanapki. Składniki: 80 dag piersi z indyka 1,5 papryczki chipotle 50 g startego parmezanu 4 łyżki octu balsamicznego garść świeżych liści szpinaku 2 łyżki tymianku 2 łyżki bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Domową szynką z indyka przygotujemy przy użyciu szynkowaru . Pierś z indyka umyć, osuszyć i rozłożyć na desce. Na wewnętrzną stronę rozłożonej(...)ostygnąć (ale z 10-15 minut należy obowiązkowo odczekać przed krojeniem). Ja uwielbiam, jak jest jeszcze lekko ciepła 🙂 Sosik zgromadzony w szynkowarze zlać do słoiczka. Gotową, domową szynkę z piersi indyka możemy po ugotowaniu podać na obiad wraz z pysznym i esencjonalnym sosikiem. Możemy również ją schłodzić i używać, jako wędliny na kanapkach. Czytaj więcej: Domowa szynka z indyka

Moja Delicja
Cukinia faszerowana indykiem i kremowym serkiem 93

Danie jest idealne dla tych co dbają o linię lub są na diecie, a nie chcą chodzić głodni:) 2 średnie cukinie (takie ok. 30 cm długości) 300 g ugotowanej piersi indyka 4 pełne łyżki kremowego, śmietankowego serka 2 łyżki siekanego koperku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 jajka L 1 łyżeczka sproszkowanego parmezanu lub sera koziego sól pieprz Sos czosnkowy(...)skyru 1 łyżeczka dobrego ketchupu 1 ząbek czosnku sól pieprz Na 4-5 osób: 2 średnie cukinie (takie ok. 30 cm długości) 300 g ugotowanej piersi indyka 4 pełne łyżki kremowego, śmietankowego serka 2 łyżki siekanego koperku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 jajka L 1 łyżeczka sproszkowanego parmezanu lub sera koziego sól pieprz Sos czosnkowy: 100 g skyru

Krylowa Kuchnia
pulpety z piersi indyka w sosie koperkowym 125

krótkie i zarwane noce, z racji że dzień dłuższy i robota jest na zewnątrz :D Jednak ciągnie mnie tu i tę chwilkę zawsze muszę wytrzasnąć :D Pulpety z piersi indyka dziś jako danie dnia. Oczywiście jestem z domu, gdzie uwielbiają wszystkie potrawy a dosadnie uwielbiają jeść. Pominę w takim razie tekst: moja rodzina przepada za pulpetami :D Przyjmijmy(...)piszę to nam to smakuje. O racuchach raczej nie napiszę, chyba że znajdę ich zamiennik :D Dość gadania, teraz robimy pulpety :D Składniki: * 50 dkg mięsa mielonego z piersi indyka * 1 jajko * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 2-3 łyżki bułki tartej * sól, pieprz * 2 łyżki masła * 1/2 szklanki śmietany * 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu * pęczek kopru * mąka

Pieprzyć z Fantazją
Fit pierś z indyka z sosem tzatziki 222

indycze jest proste w przygotowaniu. Filety z indyka możemy podawać, np. w wersji fit z brązowym ryżem lub troszkę bardziej kalorycznie z opiekanymi ziemniakami;) Składniki: 1 średnia pierś z indyka 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól pieprz Sos tzatziki: mały jogurt naturalny mały ogórek koper ząbek czosnku sól pieprz(...)Pierś z indyka czyścimy, następnie myjemy i osuszamy.  2. Mięso kroimy na odpowiadające nam kawałki. 3. Do miseczki wlewamy łyżeczkę oliwy z oliwek, dodajemy sól, pieprz, zioła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Powstąło marynatą dokładnie nacieramy mięso. 4. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby mięso było bardziej aromatyczne. 5. Wykładamy na rozgrzaną patelnię, lub ruszt i smażymy

Kuchnia Pełna Pasji
Gulasz z indyka z warzywami 162

Gulasz z indyka z warzywami to bardzo szybkie, smaczne i dietetyczne danie obiadowe. Mięso z indyka jest bardzo delikatne i nie wymaga zbyt długiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona pierś z indyka z musztardowym sosem 239

Polecam prosty i smaczny sos musztardowy do pieczonego indyka. Dawno się przekonałam, że musztarda świetnie pasuje do drobiu. Kurczęce udka pieczone w musztardzie czy pierś z kurczaka w winnym sosie musztardowym to nasze domowe hity. Musztardę lubię bardziej niż ketchup, a ostra gruboziarniasta moim zdaniem jest najlepsza. Robiąc musztardowy(...)dodaję również świeżo uprażonej gorczycy aby jeszcze badziej podkreślić smak sosu. Co zaś do indyka to wydaje mi się, że to całkiem wygodnie zrobić obiad jedynie z piersi indyka, szybciej, a i ryzyko mnniejsze, że mięso będzie suche. Pieczona pierś z indyka Składniki: 8 porcji 1 kg piersi z indyka 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka

codojedzenia
Roladki z indyka w sosie serowym 163

Danie powinno przypaść do gustu amatorom serów pleśniowych i nie tylko – ja za nimi nie przepadam, a roladki bardzo mi smakowały. Roladki z indyka: 2 sznycle z piersi indyka (2 x 150 g) 2 garści świeżego szpinaku baby 2 łyżeczki tartego parmezanu 50 g sera gorgonzola 8-10 pomidorów suszonych z zalewy 4 plastry szynki dojrzewającej(...)parmezanu 1/4 szklanki śmietany kremówki 30% 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 sznycle z piersi indyka (2 x 150 g) 2 garści świeżego szpinaku baby 2 łyżeczki tartego parmezanu 50 g sera gorgonzola 8-10 pomidorów suszonych z zalewy 4 plastry szynki dojrzewającej

Poezja smaku
Leczo z indykiem z piekarnika 57

najadła i zaraz szukałaby czegoś do jedzenia. Przepis na leczo z indykiem z piekarnika można modyfikować i składniki dopasowywać do swoich potrzeb i diety. Bez indyka obiad będzie w pełni wegetariański, a nawet i wegański. Koniecznie sprawdź, jak zrobić zdrowy obiad w piekarniku? Leczo z indykiem z piekarnika bardzo dobrze smakuje również na zimno i nadaje się do zabrania(...)soli 200 - 300 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia Do odmierzania używam: łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić leczo z indykiem z piekarnika? Piersi indyka pokroić w poprzek włókien na 3 - 4 cm kawałki i obsmażyć krótko na dobrze rozgrzanej patelni z niezbyt dużą ilością oleju. Mięso wyłożyć na dnie dość dużego żaroodpornego

Kuchcik gotuje
Indyk z ajvarem i szpinakiem 156

marynata – 1 łyżeczka octu balsamicznego – 1 łyżeczka oliwy z oliwek – 1/2 ząbku wyciśniętego czosnku – przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie: Pierś z indyka dzielimy na 2 części i rozbijamy tłuczkiem. Składniki na marynatę mieszamy i smarujemy nimi indyka. Odkładamy na 1/2 godziny (a najlepiej na całą(...)Grillujemy piersi aż będą kruche i soczyste. Następnie na tej samej patelni grilujemy aż się zarumieni z każdej strony cukinię pokrojoną w grubsze plastry. Następnie płukamy szpinak i wrzucamy na zwykłą rogrzaną patelnię z dodatkiem łyżki oleju rzepakowego. Skrapiamy lekko cytryną i smażymy aż liście szpinaku zwiędną. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ugrilowane piersi z indyka smarujemy ajvarem

I LOVE LIFE
Indyk z ajvarem i szpinakiem 98

marynata – 1 łyżeczka octu balsamicznego – 1 łyżeczka oliwy z oliwek – 1/2 ząbku wyciśniętego czosnku – przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie: Pierś z indyka dzielimy na 2 części i rozbijamy tłuczkiem. Składniki na marynatę mieszamy i smarujemy nimi indyka. Odkładamy na 1/2 godziny (a najlepiej na całą(...)Grillujemy piersi aż będą kruche i soczyste. Następnie na tej samej patelni grilujemy aż się zarumieni z każdej strony cukinię pokrojoną w grubsze plastry. Następnie płukamy szpinak i wrzucamy na zwykłą rogrzaną patelnię z dodatkiem łyżki oleju rzepakowego. Skrapiamy lekko cytryną i smażymy aż liście szpinaku zwiędną. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ugrilowane piersi z indyka smarujemy ajvarem

I LOVE LIFE
Świąteczny tort z indyka z makaronem, papryką i pomidorkami koktajlowymi 108

wodzie z odrobiną oleju. Ugotowany przelewamy na rondelku zimną wodą i częścią (około 2/3) wylepiamy spód i boki tortownicy (śr. 24-26cm). Tortownicę uprzednio dokładnie smarujemy masłem. Pierś z indyka kroimy w kostkę, obsmażamy na patelni z łyżką oleju wraz z przyprawami. Kawałki indyka przekładamy do formy wyłożonej makaronem. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu z przyprawami(...)przyprawami, jogurtem greckim i pozostałym startym serem. Polewamy torcik i zapiekamy około 30-35 minut w 180 stopniach do wyraźnego zrumienienia wierzchu. Uwagi: Można odłożyć kilka kawałków piersi z indyka i papryki oraz pomidorka do dekoracji. Pierś z indyka można zastąpić, np. piersią z kurczaka. Zamiast suszonego majeranku możemy użyć świeżego. Świeży jest też świetną i aromatyczną dekoracją

Kolorowy Przepisownik