pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:12/132)

Szynka wieprzowa z ryżem jaśminowym z parowaru 186

Miałem kupić filet z piersi indyka i on miał być na obiad(...)sklepie ich wygląd nie przekonał mnie do kupienia, wybór podczas zakupów padł na sznycle z szynki wieprzowej. Później jak zabierałem się za gotowanie, byłem podświadomie przekonany, że mam piersi indyka, dopiero po otwarciu lodówki przypomniała mi się sytuacja ze sklepu i że jednak co innego kupiłem :D Dodatkiem tym razem jest ryż jaśminowy, skorzonera i marchewki fioletowa i żółta

Parowar Faceta
Pulpety indycze w sosie pieczarkowym 58

takiego „obiadowego”, bo ileż można XD Takie dylematy przeżywamy średnio co pół roku. Właśnie jutro jest dzień, gdzie będziemy chcieli odpocząć od nadmiaru „świątecznych potraw”. Gorąco poleca pulpety z piersi indyka, które wbrew pozorom, nie są suche, a ich delikatny smak podkreślają delikatne grzyby, pieczarki, które z sosem śmietanowym nadają im „pazura”. Serdecznie zapraszam na „powrót do rzeczywistości(...)postaci pysznego, lekkiego obiadu.   <AG>               Składniki:       400 g fileta z piersi indyka 1 żółtko jajka 5 łyżek mąki 250 g pieczarek 50 g masła 1 łyżka lubczyku 2 łyżki słodkiej śmietany 18% Sól, pieprz     Przygotowanie:     Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę. Mielimy

R'n'G Kitchen
Zdrowa zapiekanka brokułowa z mięsem z indyka 103

zapiekanki.. Brokuły dzięki swoim wartościom odżywczym to jedno z najzdrowszych warzyw na świecie. Mają mnóstwo witamin i minerałów, a 100g ugotowanych brokułów to tylko 35 kcal. Mięso z piersi indyka to bardzo chude i delikatne mięso, również jedno z najzdrowszych mięs. Do tego zaledwie 150 g makaronu (można zamienić na pełnoziarnisty) i pomidorki koktajlowe, wszystko zapieczone w lekkim(...)zapiekanka jest naprawdę zdrowa, łatwa w przygotowaniu i mega pyszna. Zapiekankę podałam z jogurtowym , domowym sosem czosnkowym.   Na 4 porcje: 1 brokuł ok.500-600 g 300 g piersi z indyka 150 g makaronu penne 10 pomidorków koktajlowych 200 g jogurtu naturalnego 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 suszone pomidory 1 łyżeczka oleju z suszonych pomidorów 1 jajko

Krylowa Kuchnia
Oszukana pizza 160

sosu pomidorowego lub łyżka koncentratu 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z pestek dyni 100 g sera mozzarella dodatki wedle uznania; u nas kompromis: pierś indyka w ilości dowolnej mała puszka kukurydzy trzy garści mrożonego groszku Mąkę, proszek do pieczenia(...)sól i jedną łyżeczkę ziół dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko i mleko. Ciasto wykładamy do formy ok. 25×25 cm. Smarujemy oliwą i sosem pomidorowym. Posypujemy tartym serem. Układamy pierś indyka pokrojoną w kostkę, groszek i kukurydzę. Posypujemy pozostałymi ziołami. Pieczemy ok. 40 minut w 170 st. C z termoobiegiem. Smacznego

Kucharzyca
Risotto z pieczarkami, gotowanym indykiem i białym winem 114

wdzięczne i proste danie, które można przygotować szybko:). Wersja z gotowanym mięsem jest równie smaczna jak ze smażonym, moim zdaniem nadaje ono całemu daniu lekkości. 500g fileta z piersi indyka 300g ryżu do risotto 500g pieczarek 2 marchewki  2 cebule 2 ząbki czosnku  3 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)szklanki białego, wytrawnego wina sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa 3 łyżki masła 1,5 bulionu drobiowego lub warzywnego 100g twardego sera, u mnie cheddar 1. Filet z piersi indyka gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut. Rwiemy widelcem na małe kawałki. Pieczarki, czosnek i cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki.  2. Na rozgrzanym

Szefowa kuchni
Kurczak zagrodowy na luzie 159

ilość powinna być zbliżona do tej, którą proponuję. Jest w sam raz do tej wielkości kurczaka. Kurczak faszerowany Potrzebujemy Kurczak zagrodowy około 2kg Nadzienie do kurczaka 400g zmielonej piersi z indyka, 2 jajka, 2-3 łyżki bułki tartej lub dowolnej ugotowanej kaszy, 1-2 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, garść liści pokrzywy, garść świeżego pokrojonego tymianku, 8-10 oliwek(...)które ewentualnie zostały na korpusie lub oddzieliły się w trakcie luzowania. Wyluzowany płaszcz kurczaka rozkładamy na desce, doprawiamy solą i pieprzem. Na skórze układamy liście pokrzywy albo szpinaku. Zmielone piersi indyka doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy żółtka, bułkę, tymianek, pokrojoną drobno papryczkę i czosnek. Wyrabiamy dokładnie jak farsz do mielonych kotletów. Pianę z białek ubijamy i dodajemy na końcu. Wykładamy

Leśny Zakątek
MILENA POLECA: MAKARON Z MIELONYM MIĘSEM INDYCZYM W POMIDOROWYM SOSIE 73

nadzoru. Dziś przedstawimy Wam podstawowy przepis na makaron z mięsem mielonym. Jest banalnie prosty, a satysfakcja z samodzielnego gotowania jest wprost nie do opisania. Tym razem wybrałyśmy mięso z piersi indyka, które jest bogate w witaminy D, B3, B6, B12, potasu, fosforu oraz cynku. Mięso z indyka ma także niską zawartość tłuszczów nasyconych oraz niską zawartość sodu(...)przepyszny i gęsty sos, do niego Milena ugotowała rurki penne (oczywiście al dente!) i starła na tarce mozzarellę. Zresztą zobaczcie sami: Składniki na 4 porcje : 500 g mięsa z piersi indyka 700 ml passaty pomidorowej duża biała cebula ząbek czosnku 2 liście laurowe sól i pieprz do smaku pęk liści bazylii lub pół łyżeczki suszonej bazylii 160 g makaronu

Dietolog
MILENA POLECA: MAKARON Z MIELONYM MIĘSEM INDYCZYM W POMIDOROWYM SOSIE 90

nadzoru. Dziś przedstawimy Wam podstawowy przepis na makaron z mięsem mielonym. Jest banalnie prosty, a satysfakcja z samodzielnego gotowania jest wprost nie do opisania. Tym razem wybrałyśmy mięso z piersi indyka, które jest bogate w witaminy D, B3, B6, B12, potasu, fosforu oraz cynku. Mięso z indyka ma także niską zawartość tłuszczów nasyconych oraz niską zawartość sodu(...)przepyszny i gęsty sos, do niego Milena ugotowała rurki penne (oczywiście al dente!) i starła na tarce mozzarellę. Zresztą zobaczcie sami: Składniki na 4 porcje : 500 g mięsa z piersi indyka 700 ml passaty pomidorowej duża biała cebula ząbek czosnku 2 liście laurowe sól i pieprz do smaku pęk liści bazylii lub pół łyżeczki suszonej bazylii 160 g makaronu

Dietolog
Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT 60

plusem jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Polecam podawać je z domowym sosem Tzatziki (przepis TUTAJ ). Składniki na ok. 10 szaszłyków: – 700g filetu z piersi indyka lub kurczaka – 300g chudego boczku lub szynki domowej bez E – 10 małych pieczarek – 2 czerwone papryki – 2 cebule – 4 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju – 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)kostkę. Na patyki do szaszłyków nabijamy ciasno kolejno mięso, cebulę, boczek, paprykę oraz pieczarki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-35 minut. Smacznego! Artykuł Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT 73

plusem jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Polecam podawać je z domowym sosem Tzatziki (przepis TUTAJ ). Składniki na ok. 10 szaszłyków: – 700g filetu z piersi indyka lub kurczaka – 300g chudego boczku lub szynki domowej bez E – 10 małych pieczarek – 2 czerwone papryki – 2 cebule – 4 ząbki czosnku(...)kostkę. Na patyki do szaszłyków nabijamy ciasno kolejno mięso, cebulę, boczek, paprykę oraz pieczarki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-35 minut. Smacznego! Artykuł Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Gulasz z indykiem, marchewką i suszonymi pomidorami 152

Składniki (na 1 porcję) - mięso z piersi indyka (ok.150 g), - 2 łyżeczki oleju rzepakowego (ok. 10 g), - cebula (ok. 70 g), - marchew (ok. 105 g), - ząbek czosnku, - 3/4 szklanki wody lub bulionu warzywnego (ok. 185 ml), - 2 suszone pomidory z zalewy (ok. 40 g), - 2 łyżki natki pietruszki (ok. 8 g), - łyżka jogurtu(...)naturalnego (ok. 20 g), - pół woreczka kaszy bulgur (ok. 50 g), - przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, oregano, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Mięso z piersi indyka kroimy w kostkę, marynujemy w łyżeczce oleju, papryce słodkiej, papryce, ostrej, oregano, szczypcie soli i pieprzu. 2. Szklimy drobno pokrojoną cebulę na oleju. 3. Dodajemy do cebuli pokrojoną

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 163

którzy mają problemy z górnymi drogami oddechowymi i cukrzycą. ---------- Przepisy zgłoszone do akcji w Mikserze Kulinarnym: Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" Zimowa chata bartnika i "Lato leśnych ludzi" Piernikowo-serowy torcik bez pieczenia i "Mój Egipt" Chleb dyniowy(...)miodzie i "Sezon na cuda" autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zdrowy deser czekoladowo - kokosowy z chia i awokado autorka: życie na słodko-kwaśno | blog: Życie na słodko kwaśno

Weekendy w domu i ogrodzie
Zestaw lunchowy do lunboxu 111

szkoły lub wycieczkę do zabrania ze sobą kasza gryczana (100 gram ugotowana z liściem laurowym i zielem angielskim z odrobiną oliwy)  buraki przepis   buraki pieczona pierś z indyka  pierś z indyka  ( dla wegan smażone TOFU) natka lub tymianek  deser grejpfrut serniczek  przepis

AZgotuj!
Indyk – co warto wiedzieć o mięsie z indyka? Przepis na roladki z indyczego udźca 118

roladki z indyka, to trafiliście idealnie. Indyk – co warto wiedzieć o mięsie z indyka? Skąd wziął się indyk? Historycy twierdzą, że indyk przybył do Europy na początku XVI wieku. Początkowo mięso to było uznawane za potrawę wytworną, luksusową, która zastępowała w zamożnych domach znacznie cięższe mięso perliczek, łabędzi czy pawi. Dopiero później indyk zagościł także na stołach(...)delikatnej cielęciny. podudzie z indyka – to konkret na talerzu, polecane tym, dla których udko z kurczaka to zdecydowanie za mała porcja. skrzydła z indyka – są idealne jako mięsna baza do zup. Nietłuste, nadają zupom delikatnie mięsny smak, nie przytłaczając innych, np. warzywnych nut smakowych. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o konkretnych częściach indyka odsyłamy na stronę ! Ciekawostka

Czynniki pierwsze
Faszerowany filet z piersi indyka z warzywami i razowym kuskusem 241

prezentuje i przede wszystkim jest bardzo smaczne i soczyste! Czego chcieć więcej?  Dziś przedstawiamy nowy pomysł - indyk jest wcześniej zamarynowany, a następnego dnia faszerowany razowym kuskusem z warzywami. Pyszne i zdrowe danie! Polecamy :)  Składniki: ok. 800 g filetu z piersi indyka, olej rzepakowy, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1/4 łyżeczki suszonych płatków chilli

Plate of Joy