mleka kokosowego. Mleczko kokosowe świetnie równoważy ostrość papryczki i kwaśność pomidorów. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 łyżka łagodnej pasty curry * / polecam taką sól morska czarny pieprz 500 g piersi indyka 1 łyżka oleju np. kokosowego lub klarowanego masła 2 świeże pomidory 200 ml passaty pomidorowej 200 ml mleka kokosowego szczypta ostrej papryki w proszku / opcjonalnie DODATKOWO : ugotowany biały(...)podania, mizeria * można zastąpić marynatą przygotowaną z mieszanki przypraw: po 1 łyżeczce kurkumy, curry w proszku, tartego imbiru, czosnku oraz 1 łyżki oleju kokosowego lub oliwy WYKONANIE Pierś indyka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i oczyszczamy z błon i ewentualnych kostek. Kroimy w drobną kostkę, przekładamy do salaterki lub miski i doprawiamy solą i pierzem. Dodajemy łyżkę pasty
cool and mintyobiadowy. Całości dopełnia obłędna sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, prażonymi płatkami migdałowymi i lekko słodkim sosem winagret, przełamanym odrobiną cytryny i octu balsamicznego. Składniki na 2 porcje : polędwiczka z piersi indyka o wadze ok. 300g 2 łyżki pesto bazyliowego (może być gotowiec ze słoika, choć polecam własnoręcznie przygotować wg. mojego przepisu na pesto ) 20g sera mozzarella sól, pieprz(...)migdałowych łyżka tartego parmezanu sos winegret (po 10ml oliwy, oleju z suszonych pomidorów, białego octu balsamicznego, wody, miodu i soku z cytryny, sól i pieprz do smaku) Polędwiczkę z piersi indyka przekroić wzdłuż na pół, można lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Rozsmarować po jednej stronie polędwiczek po łyżce pesto z bazylii, położyć po plasterku mozzarelli i zawinąć
Dietologjeśli o tym piszę to nam to smakuje. O racuchach raczej nie napiszę, chyba że znajdę ich zamiennik. Dość gadania, teraz robimy pulpety. Składniki: * 50 dkg mięsa mielonego z piersi indyka * 1 jajko * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 2-3 łyżki bułki tartej * sól, pieprz * 2 łyżki masła * 1/2 szklanki śmietany * 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu * pęczek kopru(...)smakiem. Podawałam z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego! Lidka tak wyglądały przed podaniem obsmażyłam pulpety podlałam wodą i gotowałam ok. 15 minut Artykuł Pulpety z piersi indyka w sosie koperkowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąmasę, piecz (grzanie góra-dół) 1 godzinę. Podaj po wystudzeniu. Wersja na Thermomix Składniki: 1000 g wody 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe suszone 300 g filetów z piersi indyka 300 g wątróbki drobiowej, pokrojonej na większe kawałki 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki 200 g karkówki, pokrojonej na kawałki 200 g warzyw (cebula, marchewka, seler, pietruszka(...)muszkatołowej, mielonej masło, do posmarowania formy bułka tarta, do posypania formy Przygotowanie: Do naczynia miksującego wlej wodę, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, włóż koszyczek. Do koszyczka odważ wołowinę, piersi indyka, karkówkę i boczek. Nałóż dolną część przystawki Varoma, ułóż w niej warzywa, czosnek i grzyby, przykryj pokrywą, gotuj 50 min/Varoma/obr. 1. Pomidory odsącz z oleju, pokrój
SzczyptaSmaQWarzywa wrzucamy na wierzch mięsa i jeszcze podgrzewamy na małym ogniu ok 15 min. Danie gotowe. Możemy podawać z ziemniakami, kaszą. Zapraszam na inne przepisy z indyka: Pierś z indyka duszona w piwie Filet z indyka w sosie grzybowym Faszerowany filet z indyka Pierś z indyka z suszonymi grzybami Sałatka z indyka SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie EwyProsty do przygotowania gulasz z piersi z indyka z papryką, jarmużem i ciecierzycą . Zdrowe danie obiadowe gotowe w 20 minut. Czytaj więcej: Gulasz z piersi indyka z papryką, jarmużem i ciecierzycą The post Gulasz z piersi indyka z papryką, jarmużem i ciecierzycą appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaBardzo przyjemny przepis na bardzo efektownie wyglądającą na talerzu roladę z piersi indyka z nadzieniem z dyni i orzechów włoskich, podaną z sosem z cydru. Potrawa ta jest zaskakująco łatwa i szybka w przygotowaniu, a zachwyci każdego. Polecam! Przepis powstał w ramach e-booka z 50 przepisami na zbliżające się Boże Narodzenie we współpracy z serwisem z PierwszegoTloczenia.pl oraz(...)dynię do pojemnika blendera i zmiksuj na gładkie puree. Następnie wmieszaj orzechy włoskiej dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Zwiększ temperaturę w piekarniku do 200 oC. W międzyczasie, umieść piersi indyka w plastikowej torbie i rozbij je tłuczkiem lub wałkiem do grubości 0,5 cm lub mniej jak dasz radę. Dopraw piersi z każdej strony solą i pieprzem. Wyłóż
karmelowysznyclem z piersi tego dużego ptaka plus puree z żółtej marchwi i pomidorki cherry. Ten obiad robiłem dosyć późno. O 24 mój blender brzmi jak wiertarka, więc go bardzo krótko używałem i konsystencja nie jest do końca taka jaką planowałem, ale nie chciałem mieć pół bloku na nocnym obiedzie :) Składniki : 1 sznycel z piersi indyka 2 żółte(...)listki bazylii, bazylii czerwonej i tajskiej kiełki amarantusa Przyprawy : pieprz biały papryka wędzona kmin rzymski mielony pieprz cytrynowy pieprz czarny kardamon Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kawałki. Polewamy ją oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej mięso. Kawałki piersi przyprawiamy pieprzem białym i cytrynowym, kminkiem rzymskim mielonym oraz
Parowar Facetaktóre można dobrać według gustu – od słodkich, poprzez łagodne, ziołowe do pikantnych. Zajrzyjmy do kuchni węgierskiej – P iersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell . Składniki: - 2 piersi z indyka (każda ok. 800g) - 250g szynki w plasterkach (u mnie szwarcwaldzka) - 2 kwaśne jabłka (dałam bramley) - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz - liście laurowe - masło - natka pietruszki (u mnie suszona(...) z szynką czyli Sonkás pulykamell podałam jako danie obiadowe z zielonymi kluskami śląskimi, sosem pieczarkowym i surówką ze szpinaku. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Piersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkososem musztardowym oraz pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką lub na zimno do kanapek. To jedno z moich ulubionych mięs - pasuje na każdą okazję i zawsze smakuje dobrze 😉 Składniki: pierś z indyka około 1 kg 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz rozmaryn bazylia oregano 1 ząbek czosnku Sos: 1 szklanka śmietany 30% 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka majonezu(...)szklanki białego wina wytrawnego 1-2 łyżki mąki sól, pieprz Wykonanie: Pierś z indyka myjemy, osuszamy i czyścimy z niepotrzebnych części. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z oliwą z oliwek oraz przyprawami: pieprzem, solą, bazylią, oregano i rozmarynem. Przygotowaną marynatą nacieramy indyka.Wkładamy do lodówki na min. 2 godz., a najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyciągamy
Kuchnia MagdaLenyOstatnio było dużo letnich słodkości, a dziś coś wytrawnego ale wciąż w bardzo sezonowym wydaniu. Soczysty indyk obtoczony w aromatycznych ziołach, pieczony w towarzystwie krągłych, letnich wspaniałości w postaci moreli, to dzisiejszy bohater posta. Filet z piersi indyka często po obróbce termicznej wychodzi dość suchy. Tutaj, obecność świeżych, soczystych owoców, miodowej wylewki i pieczenia pod przykryciem, mięso staje się(...)kwaśnymi morelami i miodem. Całość z pewnością wspaniale sprawdzi się nie tylko na niedzielnym obiedzie, z którym często kojarzą się wszelkiego rodzaju pieczone mięsa :) Ziołowy indyk w morelach Potrzebujesz: filet z piersi indyka bez skóry (ok. 1kg) 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczkę suszonego tymianku 1 łyżeczkę suszonego majeranku 1/2 łyżeczki suszonego cząbru 2 łyżeczki soli + do oprószenia
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSzufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych mega dobrym , my wolimy kurczaka , ale dobrze zrobiona jest oczywiście pyszna . Dietetyczne właściwości w połączeniu z zawartością białka i… tak dalej , o tym poczytajcie na blogach, dedykowanych zdrowemu odżywianiu Ja jestem(...)szufladki staną się złociste . Podajemy na gorąco , tak żeby ser był ciągnący przy krojeniu A z czym , to już sami zdecydujcie . Smacznego ! Artykuł „Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyniedzielny obiad proponuję roladki inspirowane naturą. Połączenie zielonych kiełków brokuła z delikatnym mięsem drobiowym. ROLADKI z INDYKA z KIEŁKAMI BROKUŁA Składniki: 1/2 filetu z piersi indyka mąka do obtoczenia mięsa 1 kostka rosołowa Vegeta Natur rosół z kury ( klik ) 2 szklanki wody kawałek brokuła 1/2 marchewki farsz: 150 g mięsa z piersi indyka 100 g surowego boczku(...)Przygotowanie: farsz: Mięso z filetu z indyka mielimy z surowym boczkiem oraz czosnkiem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smak, kiełki brokuła i mieszamy delikatnie. Filet piersi z indyka kroimy na płaskie kotlety. Mięso dodatkowo cienko rozbijamy. Posypujemy delikatnie solą, nakładamy część farszu i zwijamy w roladę. Końce rolad spinamy wykałaczkami aby się nie rozpadły podczas smażenia
Bon appetit mon amieużywać jako wędliny na kanapki. Składniki: 80 dag piersi z indyka 1,5 papryczki chipotle 50 g startego parmezanu 4 łyżki octu balsamicznego garść świeżych liści szpinaku 2 łyżki tymianku 2 łyżki bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Domową szynką z indyka przygotujemy przy użyciu szynkowaru . Pierś z indyka umyć, osuszyć i rozłożyć na desce. Na wewnętrzną stronę rozłożonej(...)ostygnąć (ale z 10-15 minut należy obowiązkowo odczekać przed krojeniem). Ja uwielbiam, jak jest jeszcze lekko ciepła 🙂 Sosik zgromadzony w szynkowarze zlać do słoiczka. Gotową, domową szynkę z piersi indyka możemy po ugotowaniu podać na obiad wraz z pysznym i esencjonalnym sosikiem. Możemy również ją schłodzić i używać, jako wędliny na kanapkach. Czytaj więcej: Domowa szynka z indyka
Moja DelicjaDanie jest idealne dla tych co dbają o linię lub są na diecie, a nie chcą chodzić głodni:) 2 średnie cukinie (takie ok. 30 cm długości) 300 g ugotowanej piersi indyka 4 pełne łyżki kremowego, śmietankowego serka 2 łyżki siekanego koperku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 jajka L 1 łyżeczka sproszkowanego parmezanu lub sera koziego sól pieprz Sos czosnkowy(...)skyru 1 łyżeczka dobrego ketchupu 1 ząbek czosnku sól pieprz Na 4-5 osób: 2 średnie cukinie (takie ok. 30 cm długości) 300 g ugotowanej piersi indyka 4 pełne łyżki kremowego, śmietankowego serka 2 łyżki siekanego koperku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 jajka L 1 łyżeczka sproszkowanego parmezanu lub sera koziego sól pieprz Sos czosnkowy: 100 g skyru
Krylowa Kuchnia