Pieczona pierś z indyka

Pieczona pierś z indyka

Pieczona pierś z indyka

Przepis na : obiad

Składniki: 1,8 kg piersi z indyka bez kości. oliwa z oliwek. Marynata: 1 łyżeczka oregano, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, 2 łyżeczki warzywka ( jeżeli nie używasz kupnego, użyj własnej roboty ), 1 i 1/2 łyżeczki soli, 3 ząbki czosnku, wyciśniętego, 8 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Przygotowanie: S kładniki na marynatę razem wymieszać.    N atrzeć marynatą pierś z indyka. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na całą noc. R ozgrzać piekarnik do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.